preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

 > Naslovnica
Vijesti

Aktivnosti Eko-škole u studenom

Autor: Mima Juračak, 30. 11. 2020.

Naša je škola od prošle godine uključena u program Eko-škola. Učiteljica biologije i kemije, Valentina Abramović Andlar, vodi Eko-školu i brine se za realizaciju svih aktivnosti te vrijedno nadzire rad Eko-patrole, ali i njezinih učenika i djelatnika.

U mjesecu studenom obilježili smo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. 11. - tada smo sudjelovali u akciji kupnje vukovarskih lampiona. Od svakog kupljenog lampiona, 2 kune namijenjeno je pomoći vukovarskim obiteljima slabijeg imovinskog stanja. Osim humanitarne akcije, željeli smo djelovati i ekološki. Zadatak je bio naučiti koja se vrsta otpada može preraditi i ponovno upotrijebiti te ostvariti suradnju s djelatnicima reciklažnog dvorišta. Spremačice su posebno odvojile plastiku i metal, a naš je domar odvezao sve prikupljeno u reciklažno dvorište. Iz lampiona, u kojima je ostalo voska, odlučili smo izvaditi taj vosak i ponovno ga upotrijebiti na radionicama naše Školske zadruge Zora. Našu zadrugu također vodi kolegica Valentina, koja sa svojim zadrugarima vrijedno izrađuje predmete od otpada – ukrasne ili uporabne.

Kraj mjeseca studenog uvijek je obilježen pripremanjem za advent i izradom adventskog vijenca.

Za to su zaduženi učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Humanitarci. Od naših Eko-kumova dobili smo panjeve koje smo upotrijebili za postolje vijenca. U izradu i postavljanje vijenca uključile su se i učiteljice razredne nastave, učitelji posebnih odjela te knjižničarka i vjeroučiteljica.

Cilj nam je da učenici u svim aktivnostima nauče zbrinjavati otpad ili ga ponovno upotrijebiti za ukrasne ili uporabne predmete.

Zahvala ide i našim kumovima Eko-škole - obitelji Košćal na darovanim panjevima.

 

Neka vas ugrije svjetlost prve adventske svijeće i neka u vama probudi nadu, hrabrost i kreativnost u svemu što činite!
CERTIFIKAT EKO ŠKOLE

Jelovnik

Youtube - Škola za život

Škola na trećem -RN

s&t tableti
E-škole

Tražilica
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi

eDnevnik učitelji

CMS za škole logo
Osnovna škola Zorke Sever / Kolodvorska ulica 36, HR-44317 Popovača / os-zorke-sever.skole.hr / ured@os-zorke-sever.skole.hr
preskoči na navigaciju