preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

Projekt Go greener

Projektna aktivnost - Be Creative!

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 23. 12. 2019. 14:52

Projektna aktivnost Budi kreativan / Be creative uključuje snimanje i objavu videa o načinima uključenosti učenika u poboljšanje i promociji ekološke osviještenosti. Video je nastao nakon eko akcije Zasadi drvo, ne budi panj u kojoj su sudjelovali učenici 8. c razreda.

 [više]

Stop animacija na nastavi likovne kulture

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 20. 11. 2019. 10:27

 [više]

Projektna aktivnost - How much do know about the waste?

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 1. 11. 2019. 15:11

 [više]

Projektna aktivnost - How much do you care about the planet?

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 1. 11. 2019. 15:08

 [više]

Priznanja za učenike koji su sudjelovali u izradi loga za projekt Go Greener

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 28. 10. 2019. 14:26

Učenici koji su sudjelovali u izradi loga u natječaju za najbolji logo projekta dobit će priznanja za svoj trud. Logotip koji je dobio najviše glasova koristit ćemo u daljnjem oglašavanju i diseminaciji projekta.

 [više]

Odabir najboljeg loga

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 27. 10. 2019. 09:14

Učenici 6. b razreda izrađivali su logo za međunarodni  eTwinning projekt "Go greener" na satu informatike. Radove smo predstavili digitalnim alatom Padlet našim projektnim partnerima. Naredni tjedan će učenici, sudionici u projektu, odabrati najbolji logo koji će predstavljati naš projekt u narednim projektnim aktivnostima.

 [više]

"Zasadi drvo, ne budi panj"

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 25. 10. 2019. 19:38

Akciji “Zasadi drvo, ne budi panj” koja se održava diljem Hrvatske, pridružili su se i naši učenici Osnovne škole „Zorke Sever“. Učenicima su se pridružili i čelnici naše županije, Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije i dožupan Roman Rosavec koji su simbolično zajedno s učenicima 8. c razreda zasadili dva javora i čileanski bor u školskom dvorištu.

 

Medijske kuće su popratile sudjelovanje naše škole u akciji i dolazak župana Ive Žinića i dožupana Romana Rosavca u Osnovnu školu Zorke Sever.

https://www.radio-banovina.hr/ekoloskoj-akciji-prudruzili-se-i-ucenici-iz-popovace/

https://www.smz.hr/7403-sadnja-drveca-u-sklopu-projekta-zasadi-drvo-ne-budi-panj

https://quirinusportal.com/2019/10/u-projekt-zasadi-drvo-ne-budi-panjukljucila-se-i-os-zorke-sever-popovaca/

 

Idući tjedan ćemo nastaviti s akcijom sadnje te ćemo posaditi 40-ak javora i ukrasnog grmlja kojime želimo ispisati ime škole Zorka. Veselimo se što smo dio međunarodnoga projekta i eko akcije, te što ćemo promicati važnost očuvanja okoliša!

 

 [više]

Sadnja drveća u sklopu projekta “Zasadi drvo, ne budi panj“

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 25. 10. 2019. 08:24

Sadnja drveća u sklopu projekata "Go greener" i “Zasadi drvo, ne budi panj“ 


Župan Ivo Žinić, zajedno sa svojim zamjenikom Romanom Rosavcem u četvrtak, 24. listopada 2019. godine je u Popovači, u dvorištu OŠ Zorke Sever Popovača nazočio sadnji drveća u sklopu projekta “Zasadi drvo, ne budi panj“.
Međunarodni eTwinning projekt Go greener podržavaju gradonačelnik grada Popovače i Župan Sisačko-moslavačke županije. Sadnja je održana u školskom dvorištu uz njihovu pomoć i pomoć učenika 8. c uključenih u projekt. Mediji su pratili događaj, a učenice 8. c razgovarale su s gradonačelnikom o predstojećim ekološkim aktivnostima u našoj županiji.

 [više]

Vidljivost projekta Go greener

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 1. 10. 2019. 21:32

Projekt Go greener ostvario je svoj prvotni cilj: upoznavanje projektnih partnera, sudionika u projektu, stvaranje zajedničke stranice na platformi eTwinning, te predstavljanje učenika partnerskih škola.

Stranica projekta: Go greener 

Učenici naše škole predstavili su se svojim kolegama kroz redovnu nastavu engleskog jezika uz pomoć digitalnog alata Padlet.

 [više]

Go greener - međunarodni projekt naše škole

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 1. 10. 2019. 21:14

Sudjelovanje naše škole u provođenju projekta „Go greener“

Projekt „Go greener“ međunarodni je projekt u koji su, osim škole, uključene škole iz Francuske, Španjolske, Grčke i Turske. Cilj je projekta usavršiti jezične, društvene i digitalne kompetencije učenika putem međunarodnog eTwinning projekta. Učenici će stjecati dodatna znanja iz ekologije i prirode putem različitih aktivnosti estetskog, ekološkog i humanitarnog karaktera. Učenicima će se omogućiti uključenost u aktivnosti s obzirom na različite interese i kreativnost učenika. Sudjelovanjem u projektu učenici će ovladati osnovnim vještinama recikliranja i izrade predmeta od prirodnih materijala, aktivno sudjelovati u obilježavanju važnih, ekološki značajnih datuma, a posebice u eko-akcijib„Zasadi drvo, ne budi panj“, kako bi u svom okruženju potaknuli i druge na zaštitu prirode te izgradili ekološki stav. Uz aktivnu ulogu učenika i pokazivanje truda pri ostvarivanju svoje zamisli, učenici će poboljšati sposobnost komuniciranja na stranom jeziku i suradnju s učenicima iz projektnih škola. Voditeljica je projekta Elvisa Sekulić, učiteljica matematike, a sudionici u projektu su i predmetni učitelji: Valentina Abramović Andlar, učiteljica biologije i kemije, Tamara Đurđević Filipović, učiteljica prirode i biologije, Tea Dolenčić, učiteljica engleskog jezika te ostali predmetni učitelji i razrednici od petog do osmog razreda. Projekt se provodi putem izvannastavnih aktivnosti, posebice putem izvannastavnih aktivnosti: Zorkini ekolozi, dodatnu nastavu engleskog jezika, izbornu nastavu informatike te redovnu nastavu prirode, biologije, engleskog jezika, hrvatskog jezika te satova razrednika. Sudjelovanje u eTwinning projektu uključuje individualan rad, mentorski rad, timsko–suradnički rad, terenski rad, postavljanje izložbi slika i plakata, izradu letaka i edukativnih poruka, izvođenje praktičnih radova – recikliranje, izradu predmeta od prirodnog materijala, akcije uređenja okoliša, njegovanje i sadnja drveća i cvijeća…

Ostvareni su i osnovni ciljevi projekta: upoznavanje projektnih partnera (sudionika u projektu), stvaranje zajedničke stranice na eTwinning platformi te predstavljanje učenika partnerskih škola. Učenici naše škole su se predstavili svojim kolegama tijekom redovne nastave engleskoga jezika uz pomoć digitalnog alata „Padlet“.

Veselimo se što smo dio međunarodnoga projekta i što ćemo njime promicati važnost očuvanja okoliša!

 

 [više]

 Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Jelovnik

Kalendar
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Zorke Sever / Kolodvorska ulica 36, HR-44317 Popovača / os-zorke-sever.skole.hr / ured@os-zorke-sever.skole.hr
preskoči na navigaciju