preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

Projekt Dvorci

Projektni dan - Dan Europe i predstavljanje eTwinning projekta "Dvorci"

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 11. 5. 2020. 13:45

Naša škola je u sklopu školskoga kurikuluma održala još jedan projektni dan, ali ovoga puta tijekom nastave na daljinu. Projektni dan Dan Europe bio je zamišljen kao dan u kojem bismo predstavili javnosti što smo radili tijekom cijele školske godine - to je trebao biti prekrasan završetak višemjesečnoga rada. 

 [više]

Predstavljanje projekta Dvorci i projektni dan - Dan Europe

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 9. 5. 2020. 22:08

 [više]

Interaktivna slika

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 22. 1. 2020. 21:32

 [više]

Učenici naše škole predstavili su Garić kulu

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 22. 1. 2020. 21:26

 [više]

Stranica s lokacijama dvoraca i kula u Hrvatskoj

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 20. 1. 2020. 18:16

 [više]

Projektni partneri iz Španjolske predstavili su kartu s lokacijama kula i dvoraca

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 20. 1. 2020. 18:14

 [više]

Projektni partneri iz Italije predstavili su kulu Castelli

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 20. 1. 2020. 18:13

 [više]

Projektni partneri iz Italije predstavili su Castrum Calato Magdala

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 20. 1. 2020. 18:08

 [više]

Projektni partneri iz OŠ Split 3 predstavili su kulu Klis

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 20. 1. 2020. 18:05

 [više]

Projektna aktivnost - Meet the castles

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 23. 12. 2019. 14:33

Drugi zadatak projekta je izrada video / filma / prezentacije u kojoj studenti predstavljaju dvorac iz svoje kulturne baštine. Multimedijski sadržaji trebali bi biti objavljeni u zajedničkom prostoru na Twinspaceu. Za to je upotrebljen alat H5P u kojem klikom na određenu lokaciju pojavljuje se film od dvorcu ili utvrdi koju prezentiraju učenici sudionici u projektu. Svaki dvorac je popraćen objašnjenjem kojem području pripada, koliko je star i kakva je njegova važnost za područje u kojem se nalazi. Važna napomena ovog projektnog zadatka je predstavljanje specifičnosti arhitekture s povijesnog i građevinskog stajališta.


 [više]

Priznanja za učenike koji su sudjelovali u izradi loga za projekt Dvorci

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 23. 12. 2019. 14:32

Učenici koji su sudjelovali u izradi loga u natječaju za najbolji logo projekta dobit će priznanja za svoj trud. Logotip koji je dobio najviše glasova koristit ćemo u daljnjem oglašavanju i diseminaciji projekta.

 [više]

Projektna aktivnost - terenska nastava za učenike

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 10. 11. 2019. 17:22

U sklopu projekta "Dvorci" voditelji projekta organizirali su terensku nastavu za učenike sudionike u projektu. 5. studenoga naši su šestaši u pratnji svojih razrednika i učiteljica povijesti i matematike otišli na terensku nastavu u Garić grad, najpoznatiju i najbolje sačuvanu srednjovjekovnu utvrdu na Moslavačkoj gori.

 

 

Uskom, asfaltiranom cestom, učenici i učitelji su se uputili prema utvrdi. Ona se prvi put spominje u XII. stoljeću. Promijenila je brojne vlasnike, a stradala je tijekom osmanlijskih napada u XVI. stoljeću kada je napuštena i srušena. Ostale su očuvane glavna i mala kula, bedemi i opkop. S obzirom na to da je ova terenska nastava bila prožeta korelacijom vjeronauka, matematike i povijesti, učenici su podijeljeni u skupine i rješavali su različite zadatke. Tako su rješavali matematičke zadatke – mjerili dimenzije glavne i male kule, preračunavali mjerne jedinice, zaokruživali dobivene dimenzije na dvije decimale i skicirali utvrde Garić grad. Zadaci vezani za povijest su se odnosili na legende o puklomu kamenu, garićkoj zmiji-djevojci i Ružici Garićgradskoj, ali i hajduku Joci Udmaniću kojega se bojao i sam biskup Josip Juraj Strossmayer. Zadaci iz vjeronauka su se odnosili na djelovanje pavlina u Garić gradu i njihov tamošnji samostan Bela crkvu. Nakon provjere rješenja zadataka i razgledavanja utvrde, uputili su se prema školi. 

 [više]

CUC2019

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 10. 11. 2019. 16:58

CARNET-ova konferencija, pod nazivom „Na granici mogućega“, okupila je u Šibeniku od 6. do 8. studenog 2019. više od 1100 ravnatelja, učitelja, nastavnika i profesora, informatičkih stručnjaka i gospodarstvenika iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija, a među njima i učiteljica Osnovne škole Zorke Sever, Elvisa Sekulić. Tijekom tri dana konferencije predstavljeno je više od 140 radova koji obrađuju teme vezane uz svrhovito korištenje novih tehnologija u obrazovanju.
Učiteljica naše škole u ta tri dana sudjelovala je u radionicama preobrazbe nastave uz pomoć tehnologije s ciljem bolje motivacije učenika i postizanja boljeg uspjeha učenika (izrada edukativnih računalnih igara, izrada interaktivnih sadržaja, oblikovanje nastavnog sata – izrada scenarija poučavanja, virtualna i proširena stvarnost u modernoj učionici, demokratsko sudjelovanje putem online projekata na eTwinning platformi kao i provedba videokonferencije kao metode učenja u sklopu razvoja kompetencija i poticanja kritičkog mišljenja, odgovorno ponašanje učenika u virtualnom okruženju,  komunikacijske vještine, društvene igre u nastavi…).

 

 [više]

Partneri u projektu Dvorci (Castles)

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 28. 10. 2019. 13:13

Partnerske škole predstavile su se i označile na karti Europe.

 [više]

Odabir najboljeg loga

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 28. 10. 2019. 10:13

Učenici će u sklopu međunarodnog eTwinning projekta "Castles" na satovima informatike i likovne kulture izrađivati logo koji će predstavljati naš projekt u narednim aktivnostima. Radove ćemo predstaviti digitalnim alatom Padlet našim projektnim partnerima. Naredne tjedne, sudionici u projektu, će odabrati najbolji logo koji će predstavljati naš projekt.

 

 

 [više]

Predstavljanje učenika partnerskih škola

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 23. 10. 2019. 19:40

 [više]

Dvorci (Castles) - međunarodni projekt naše škole

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 23. 10. 2019. 19:15

Ovim međunarodnim projektom obuhvaćeni su učenici naše škole, te partnerskih škola iz Poljske, Italije, Španjolske i Hrvatske. Tema će biti podloga za uključivanje učenika u razvoj novih IKT vještina, izradu maketa od drveta ili kartona, prezentacija, plakata i ostalih multimedijskih sadržaja, kako bi upoznali dvorce iz svoje i Europske povijesti. Učenici će istraživati i predstaviti hrvatske i europske dvorce, njihovu arhitekturu i posebnosti kroz nastavu matematike, povijesti, tehničke kulture, likovne kulture, vjeronauka, informatike, engleskog i njemačkog jezika. Znanja o geometrijskim tijelima produktivno će primijeniti u izradi maketa poznatih hrvatskih dvoraca, crkvica, katedrala, samostana, te inih građevina kao značajnih dijelova hrvatske baštine.
Učenici će na poučan, zabavan, interaktivan način istraživati dvorce iz Hrvatske i Europe kroz različite predmete, otkrivanjem specifičnosti arhitekture, izradom modela, maketa, prezentacija, plakata, multimedijskih sadržaja. Kroz istraživački rad i suradnjom s drugim učenicima iz projekta upoznat će svoju i tuđu kulturnu baštinu, te njegovati važnost očuvanja kulturnog naslijeđa. 

Učenici će razvijati slijedeće ključne kompetencije: razvijanje matematičke pismenosti, razumijevanje prirodnog svijeta i sposobnost primjene znanja i tehnologije; sigurna i kritična uporaba informacija i komunikacijskih tehnologija za rad i komunikaciju; sposobnost učinkovitog upravljanja vlastitim učenjem, samostalno ili u skupini; socijalne i građanske kompetencije: sposobnost učinkovitog i konstruktivnog sudjelovanja u vlastitom društvenom  životu; kulturna svijest i izražavanje sposobnost da se cijeni kreativna važnost ideja, iskustava i osjećaja u medijima poput glazbe, književnosti i vizualnih i izvedbenih umjetnosti, te komunikaciju na stranom jeziku i međukulturno razumijevanje.
Stjecanje ključnih kompetencija osigurat ćemo na  sljedeće načine: jednakopravnim uključivanjem u projekt svih zainteresiranih učenika, razvojem njihovih vještina pravilnim usmjeravanjem, vodeći brigu o sigurnosti učenika uključenih u projekt, osvješćivanjem lokalne zajednice o važnosti projekta.
Najveća vrijednost ovog projekta bit će kvalitetna suradnja među partnerskim školama, njegovanje vlastitog kulturnog naslijeđa i upoznavanje tuđeg, te korištenje niza web alata.

 [više]

 CERTIFIKAT EKO ŠKOLE

Youtube - Škola za život

Škola na trećem -RN

Jelovnik

s&t tableti
E-škole

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Zorke Sever / Kolodvorska ulica 36, HR-44317 Popovača / os-zorke-sever.skole.hr / ured@os-zorke-sever.skole.hr
preskoči na navigaciju