2021-10-04 12:36:00

Svjetski dan zaštite životinja

Ove smo školske godine započeli s radom Volonterskog kluba u našoj školi. Pokrenuli smo ga s ciljem razvoja pozitivnih društvenih vrijednosti među učenicima i šire. Prva akcija Volonterskog kluba pokrenuta je na inicijativu učiteljice hrvatskog jezika, Diane Kajganić. Prikupljali smo hranu za Društvo prijatelja životinja “Faun” iz Kutine.

Akcija je trajala tijekom rujna i prikupili smo 119 konzervi za mačke, 104 konzerve za pse, 47 paketa suhe hrane za mačke i 45 za pse te više od 70 raznih grickalica za pse i mačke. Osim volontera Volonterskog kluba, akciji su se pridružili i ostali učenici naše škole, roditelji, učitelji i svi djelatnici. Također, akciji se rado priključio i Dječji vrtić Popovača.

U pripremi za Svjetski dan zaštite životinja, učenici su s učiteljicom povijesti Natalijom Budetić izrađivali keksiće za pse. Kalup za keksiće izradio je na 3D-printeru učitelj tehničke kulture, Darko Brnada. Učenici su sa svojim učiteljicama izrađivali plakate i istraživali različite životinjske vrste.

U ponedjeljak, 4. listopada, na Svjetski dan zaštite životinja, posjetili smo Društvo prijatelja životinja “Faun” i dostavili prikupljene donacije. Dočekali su nas predstavnici “Fauna” na čelu s gospođom Ivonom Car koja nam je objasnila kako sve u Faunu funkcionira, kako možemo udomiti psa ili mačku te kako se ponašati prema životinjama.

Učenici su bili izrazito sretni što su mogli sudjelovati u ovoj akciji i što su imali priliku podružiti se s psima i mačkama iz “Fauna”.

Postoje veliki pomaci u uvažavanju prava životinja te njihovoj zaštiti. Želja nam je bila ukazati na poštivanje svih životinjskih vrsta koje su svakodnevno žrtve ljudske sebičnosti i nasilja.

Hvala svima koji su velikodušno sudjelovali u ovoj akciji, a posebnu zahvalu upućujemo ŠRK-u “Moslavac” Popovača na posudbi kombija za prijevoz učenika. Šapice i njuškice bit će zahvalne!

Marina Međimurec Čupić, koordinatorica Volonterskog kluba

Galeriju fotografija akcije Volonterskog kluba pogledajte putem poveznice:

 

 


Osnovna škola Zorke Sever