2021-10-02 08:56:00

Svjetski dan razglednice

Ponovno smo s radošću dočekali Svjetski dan razglednice, koji svake godine obilježavamo 1. listopada. Začetnik tog dana je organizacija „Postcrossing“, koja se trudi održati ovaj običaj živim i povezati ljude na tradicionalan, svima drag način.

Hrvatskoj pošti su se u obilježavanju Svjetskog dana razglednice pridružile brojne škole u Hrvatskoj. Posebni odjeli naše škole, kao i učenici razredne nastave, podržali su projekt na najbolji mogući način – izrađivanjem i slanjem razglednica. Razglednice Grada Popovače poslali smo u različite škole, novim, za sada nepoznatim prijateljima. Podsjetili smo se kako se na razglednicu upisuje adresa, osmislili tekst razglednice i zalijepili „markice“. 

Naše razglednice su otputovale u Prelošćicu, Budaševo, Glinu, Sisak, Ivanju Reku, Žabno, Suhopolje, Rogovac i Ivanić Grad.

Slanje razglednice jedna je od aktivnosti koju se trudimo njegovati upravo zbog prevlasti virtualnog načina komunikacije. Poseban je osjećaj u poštanskom sandučiću pronaći razglednicu te zbog toga želimo da i naši učenici osjete sreću koju ona donosi.

Već smo zaprimili prve razglednice koje su nam poslali naši prijatelji iz drugih škola, a radujemo se i ostalima!

Kako je u našoj školi bilo povodom Svjetskog dana razglednice, pogledajte u albumu fotografija:

 


Osnovna škola Zorke Sever