2021-09-24 09:26:51

Nagrađeni učenici - "Klokan bez granica"

Natjecanje „Klokan bez granica“ međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja zemalja Europe. Cilj natjecanja je razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti, kao i logičko mišljenje. Namjera natjecanja je motivirati učenike za bavljenje matematikom izvan redovitog školskog programa. Natjecanje se svake godine održava u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama, a ove se godine održalo 10. lipnja. 

U sklopu natjecanja učenici su rješavali zadatke s ponuđenih 5 odgovora, od kojih je samo jedan ispravan. Učenici drugog i trećeg razreda osnovne škole, koji pripadaju kategorijama „Pčelica“ i „Leptirić“, rješavaju 12 zadataka u 60 minuta.

Učenici ostalih razreda osnovne i srednje škole rješavaju 24 zadatka za 75 minuta. Zadatci su podijeljeni u tri stupnja težine. Natjecanju je pristupilo 87 učenika naše škole.

Učenici naše škole, koji su naposljetku postali dijelom skupine 10% najboljih učenika, su Ela Klišan i Fran Šimić. Učenici koji su osvojili utješne nagrade su Jan Miholić, Ivano Klišan, Marinela Ratkajec, Lana Rogić, Marko Peštaj, Lucija Markanović i Ana Biondić.

Zadatke i njihova rješenja možete pronaći na stranicama Hrvatskog matematičkog društva.

Čestitamo svim nagrađenim učenicima i veselimo se njihovim novim matematičkim, kao i ostalim uspjesima!

 


Osnovna škola Zorke Sever