2021-09-15 10:10:47

Voloderske jeseni

Voloderske jeseni iščekuju se svake godine s posebnim uzbuđenjem. To je manifestacija posvećena obilju plodova prirode, promjeni godišnjih doba, kao i posljednjem pozdravu ljetu i dočekivanju jeseni u svoj njezinoj ljepoti.

Učenici Područne škole Voloder, Područne škole Donja Gračenica, Područne škole Gornja Gračenica i Područne škole Osekovo sudjelovali su u programu Voloderskih jeseni. Učenici su igrali starinske igre koje su oduševljavale djecu u vrijeme prije mobitela i društvenih mreža – „Šibice“, „Pjetlići“, povlačenje i preskakivanje užeta, skakanje u vreći i „Školica“.

Najzanimljiviji dio čitavog dana bio je trenutak kada su se naši učenici okušali u „gacanju grožđa“, starinskom načinu stješnjavanja grožđa stopalima prije početka procesa njegove pretvorbe u vino.

Prvo mjesto u natjecanjima osvojila je Područna škola Voloder, drugo mjesto Područna škola Donja Gračenica, treće Područna škola Gornja Gračenica, a četvrto Područna škola Osekovo. Uz zaslužene pehare, učenici su dobili zahvalnice za sudjelovanje, nakon čega su svi zajedno objedovali.

Naši učenici su, kao i uvijek, imali veliku potporu navijača, osobito svojih roditelja i naše ravnateljice, Zvjezdane Martinec, prof.

Voloderske jeseni još su se jednom pokazale kao odlična prilika za druženje, zabavu i natjecanje. Zajednički smo pozdravili ljeto na odlasku, a veselimo se to učiniti i dogodine!

Galeriju fotografija pogledajte putem poveznice:

 


Osnovna škola Zorke Sever