2021-09-08 19:08:48

Doček učenika prvih razreda

Polazak u prvi razred osnovne škole važan je događaj za svako dijete i njegove roditelje. U našoj školi činimo sve kako bi se učenici i roditelji na taj dan osjećali posebno te kako bi im naša škola ostala u sjećanju kao mjesto ugodno za boravak, učenje i nove životne izazove.

Ove smo godine učenike prvog razreda dočekali u matičnoj školi, kao i u četiri naše područne škole. Svi programi održali su se u prostoru ispred škola i uz poštivanje važećih epidemioloških pravila.

 

U svim školama učenici četvrtog razreda, uz pomoć svojih učiteljica, pripremili su prigodan program te naše nove učenike dočekali uz radost, smijeh i šarenilo. Učenike prvog razreda matične škole dočekale su naše učiteljice, Antonija Zohar i Jelena Brnada, te ih s velikim osmijehom otpratile u razred u kojem će započeti novo razdoblje svog života.

U matičnoj školi učenike smo dočekali uz himnu Republike Hrvatske, koju je izveo vjeroučitelj Antonijo Boškić. Ugostili smo i našeg gradonačelnika, gospodina Josipa Miškovića, njegovog zamjenika, gospodina Lovru Miklaužića, vlč. dr. sc. Ivana Petrovića iz Župe Popovača, kao i vlč. Marijana Štingla iz Župe Voloder. Uz istaknute goste, posjetili su nas i predstavnici medija, a gradonačelnik Josip Mišković učenicima matične škole, kao i područnih škola, podijelio je prigodne darove.

Naša ravnateljica, Zvjezdana Martinec, prof., iskoristila je ovu svečanu prigodu kako bi nagradila i naše učenike Područne škole Osekovo, sada već učenike petih razreda, kao i njihove učitelje-mentore, učiteljicu Mirjanu Šinković i vjeroučitelja Iliju Sučića, za izniman uspjeh na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu, gdje su osvojili broncu.

Isti učenici nastupili su i u programu, izvevši predstavu „Reumatični kišobran“, dok su učenici četvrtog razreda, pod vodstvom svoje učiteljice Suzane Selanac Perković, izveli i prigodne igrokaze posvećene školi i polasku u prvi razred.

Galeriju fotografija pogledajte putem poveznice:

U Područnoj školi Voloder učenike prvog razreda dočekala je njihova učiteljica, Marija Sučija Radoš, kao i učenici četvrtog razreda, koji su uz pomoć svoje učiteljice Snježane Kepe pripremili program kroz koji su prikazali koliko je u školi lijepo i koliko će se ugodno učenici prvog razreda osjećati sa svojim novim prijateljima, kao i s učiteljicom. Radosni i nasmijani, učenici su se zaputili u svoj razred te započeli svoju novu avanturu.

Galeriju fotografija pogledajte putem poveznice:

 

Učenici četvrtog razreda Područne škole Donja Gračenica pripremili su doček za svoje nove prijatelje u prvom razredu, uz vodstvo učiteljice Vlatke Špičak. Učiteljica prvog razreda, Marija Gredelj, radosno je pozdravila svoje nove učenike te im pokazala lijepo uređenu učionicu u kojoj će provesti sljedeće četiri godine te u njoj stjecati znanje, kao i nova prijateljstva.

Galeriju fotografija pogledajte putem poveznice:

 

Učenici Područne škole Gornja Gračenica u prvi razred polaze pod vodstvom svoje učiteljice, Višnje Adrinek. U prostoru ispred škole dočekali su ih njihovi budući prijatelji iz četvrtog razreda, koji su prigodni program pripremili s učiteljicama Gordanom Brlek i Ivanom Antić. U prostoru ispred škole bilo je lijepo vidjeti nasmijana lica djece koja po prvi put kreću u školu i susreću se s novim iskustvima. 

Galeriju fotografija pogledajte putem poveznice:

 

U Područnoj školi Osekovo također je bilo mnogo sretnih osmijeha na ovaj divan dan - učenici četvrtog razreda pod vodstvom učiteljica Marine Tomaić i Melite Mikulić potrudili su se osmisliti program za nove učenike prvog razreda, koje je toplo i s puno ljubavi dočekala učiteljica Mirjana Šinković. 

Galeriju fotografija pogledajte putem poveznice:

 

U ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine, počela je nova nastavna godina, a za naše nove učenike, koje od milja zovemo “prvašićima”, počelo je dugo razdoblje pronalaženja vlastitih interesa, snaga, prijateljstava te učenja o svijetu u kojem živimo i koji ih dočekuje raširenih ruku. 

Pružit ćemo im ono najbolje od sebe u sljedećih osam godina i želimo im mnogo uspjeha i nezaboravnih, radosnih školskih trenutaka!

 

Osnovna škola Zorke Sever