2021-08-25 09:21:44

Zorkići Osekovo osvojili brončanu medalju na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu

Pobjednici Državnih završnica Sportskih igara mladih u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji ostvarili su pravo na sudjelovanje u Međunarodnoj završnici u Splitu od 17. do 21. kolovoza 2021. godine.

Učenici četvrtog razreda Područne škole Osekovo natjecali su se u graničaru. U četvrtak, 19. kolovoza, na igralištu studentskog kampusa započela su natjecanja, a naši Zorkići Osekovo bili su spremni na dvoboj s učenicima s kojima su se već ranije susreli u finalu – Mokošica (Dubrovnik). 

Bila je vrlo teška, napeta i izjednačena borba za svaki bod. Pobjedu su odnijeli, nakon gotovo 2 sata igre, učenici iz Mokošice, stoga su naši učenici igrali za treće mjesto protiv učenika iz Bosne i Hercegovine. Učenike su svesrdno i glasno bodrili navijači – roditelji, ravnateljica, učiteljice i djelatnici škole. Unatoč umoru i vrućini, naši Zorkići su osvojili brončanu medalju. Najljepši je dio bio kad su učenici iz Mokošice počeli navijati za naše učenike glasno govoreći: „Zorka! Sever!“, dok su i naši učenici, kasnije, također navijali za njih: „Šica, šica! Mokošica!“ – sve je to pravi duh fairplaya, prijateljstva, zajedništva i igara. Naše je učenike trenirao vjeroučitelj Ilija Sučić, a u svemu mu je pomagala učiteljica Mirjana Šinković.

Idući su dan učenici sudjelovali na proslavi 25. godišnjice Plazma Sportskih igara mladih. Program je započeo svečanom ceremonijom u Hrvatskom domu u Splitu u kojem su se okupili dugogodišnji partneri, prijatelji i ambasadori Igara. Svjetske sportske zvijezde predvodio je Luis Figo koji je stigao u društvu Zvonimira Bobana, Maxwella Andrade, Hierra, Maloude, Darija Srne i Predraga Mijatovića.

Nakon svečanog programa na Prokurativama, u 20:00 održana je revijalna utakmica sudionika Međunarodne završnice Plazma Sportskih igara mladih iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine protiv svjetskih sportskih zvijezda i prijatelja Igara. Navijačku je atmosferu, kakva već dugo nije viđena na nekom sportskom događaju, do usijanja dovela pobjeda mladih sportaša protiv svjetskih zvijezda. Završna ceremonija održana je na rivi na kojoj su Aleksander Čeferin, Predrag Mijatović i Johannes Hahn dodijelili priznanja ambasadorima Plazma Sportskih igara mladih iz Hrvatske, Srbije te Bosne i Hercegovine. Prekrasna noć u Splitu završila je velikim vatrometom i koncertom Sergeja Ćetkovića. Idući su dan učenici proveli na zasluženom odmaranju i kupanju, a kasnije su se zaputili svojim kućama.

Ovim se putem želimo zahvaliti svima, osobito roditeljima naših učenika. Zahvaljujemo Gradu Popovača što je omogućio organizirani prijevoz za učenike i voditelje, ali posebno zahvaljujemo Gradu Popovača što je omogućio prijevoz i za roditelje te učitelje, sve kako bi mogli navijati i podržati naše Zorkiće. Također, veliko hvala želimo uputiti i našem osnivaču škole – Sisačko-moslavačkoj županiji na čelu sa županom Ivanom Celjakom, koji su našim učenicima omogućili majice, kratke hlače i šilterice.

Našim učenicima želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju, da i dalje redaju velike životne uspjehe te da uživaju u onome što zaista vole! Njihovim voditeljima, vjeroučitelju Iliji i učiteljici Mirjani želimo izniman uspjeh u novim izazovima koji će doći s novim generacijama.

Galeriju fotografija ovog važnog događaja pogledajte putem poveznice (klik na sliku):

 


Osnovna škola Zorke Sever