2021-07-28 15:37:14

Državna završnica Coca-Cola Cupa u nogometu za djevojke (2006. godište i mlađe) u Splitu

Učenice Osnovne škole Zorke Sever plasirale su se na državnu završnicu Coca-Cola Cupa u nogometu za djevojke 2006. godište i mlađe. Unatoč izuzetno izazovnoj školskog godini 2020./2021., učenice ŠSD Zora plasirale su se na Državnu završnicu. Bez obzira na nove okolnosti i nemogućnost zajedničkog treniranja, naše su nogometašice uvijek spremne na suradnju, promjene, prilagodbu i najsretnije su kada mogu izaći na teren i natjecati se. 

Našu ekipu činile su: Jana Vuksan, Nikolina Marki, Lorena Turas, Marta Parić Ivičić, Klara Marton, Lana Hrlić, Helena Pavličević, Karmen Martinović, Lorena Lovreković i Marija Turina na čelu s trenerom Nikolom Bartulićem. S učenicama su u pratnji bile učiteljice Marina Međimurec Čupić i Ana Zrinščak koje su pružale veliku podršku navijajući s tribina. Natjecanje je održano od 20. do 22. srpnja 2021. godine.

U današnje vrijeme nogomet zasigurno dobiva na sve većoj popularnosti među djevojkama i možemo zaključiti kako ženski nogomet u Hrvatskoj ide prema naprijed. Gledajući utakmice primijetilo se kako su djevojke igrale entuzijastično i kako su tehnički izrazito napredovale.

Žene igraju nogomet već desetljećima, premda tek zadnje desetljeće doživljava određeni procvat. Procjenjuje se da danas u svijetu nogomet igra oko 29 milijuna žena, iako će žene reći da ne igraju ženski nogomet, već samo nogomet.

Naše su djevojke na utakmicama pokazale da su vrlo čvrste, jake i nadasve uporne. Izgubile su utakmicu protiv ekipe Lideri, koja je na kraju i osvojila ovo natjecanje. Odigrale su prijateljsku utakmicu protiv prošlogodišnjih pobjednica – Međimurskih lepih puca. Ostatak vremena djevojke su provele u razgledavanju grada Splita, kupanju i druženju s novim prijateljima.

Zahvaljujemo organizatorima Sportskih igara na organizaciji natjecanja i gostoprimstvu. Isto tako, zahvaljujemo Gradu Popovača na službenim majicama Grada i organiziranom prijevozu.

Čestitamo svim sudionicama ovog natjecanja, naše su djevojke pokazale žensku snagu, volju i ljubav prema nogometu. Našim budućim srednjoškolkama, Jani, Nikolini i Loreni, želimo uspješan nastavak nogometne karijere. Učenicama koje ostaju i koje će nam se pridružiti u nadolazećoj školskoj godini, kao i treneru Nikoli, želimo puno sportske sreće i uspjeha u daljnjem radu!

Također, ovim se putem zahvaljujemo našoj ravnateljici i svim roditeljima na velikoj podršci tijekom održavanja spomenutih sportskih aktivnosti!

Galeriju fotografija pogledajte putem poveznice:

 

 


Osnovna škola Zorke Sever