2021-07-08 17:49:59

Zahvalnice učenicima 1. razreda Područne škole Voloder za sudjelovanje u ekološko-kreativnom natječaju „Štedi, štedi jer energija puno vrijedi!”

Energetska kompanija Prvo Plinarsko Društvo (PPD), povodom proslave 20 godina poslovanja, u suradnji s Udrugom Lijepa Naša organizirala je ekološko-kreativni natječaj "Štedi, štedi jer energija puno vrijedi!“ za učenike osnovnih i srednjih škola koje nose status Ekoškole.

Tema ovog natječaja bila je energetska učinkovitost. Natjecatelji su dobili zadatak samostalno osmisliti likovni i literarni rad (crtež/sliku s popratnim tekstom, koji može biti zagonetka, priča, pjesma ili poruka) te na zabavan način pokazati kako uštedjeti energiju.

U svom radu natjecatelji su iskoristili sva svoja znanja o energetskoj učinkovitosti te savjete kako trošiti manje energije. Cilj natječaja je upozoriti na važnost energetske učinkovitosti, odnosno pokazati svima, kroz zanimljive primjere, kako se malim navikama može štedjeti energija i novac te čuvati planet Zemlju. Stalnom edukacijom i ukazivanjem na ovaj problem, kroz zabavan i edukativan sadržaj, najlakše se usvajaju nove, „zelene“ navike.

Učenici 1. razreda PŠ Voloder s radošću su se uključili u ovaj ekološko-kreativni natječaj, i to na poticaj svoje učiteljice Ljiljane Košak. Za svoje su kreativne uratke dobili prigodne zahvalnice. Najvažnije od svega, učenici su usvojili ekološke savjete o štednji energije, koje će nastaviti  i dalje primjenjivati.


Osnovna škola Zorke Sever