2021-06-28 11:12:39

Pozdrav iz produženog boravka

Rad u produženom boravku drugačiji je od klasične nastave. Svaki dan predstavlja novi izazov, a opušteniji način rada usklađujemo s poštivanjem pravila koja dogovaramo.

U produženom boravku izmjenjuju se vrijeme za učenje, vježbanje i ponavljanje gradiva te odmor i organizirane kreativne aktivnosti. Kreativnim načinom rada povezujemo učenje, rad i igru.

Učenici u boravku provode velik dio dana, od završetka nastave pa sve do dolaska roditelja. Svaki dan pišemo domaću zadaću, ručamo, igramo se, plešemo, kreativno se izražavamo, pišemo pjesme, pjevamo i boravimo na svježem zraku što više možemo. Ove godine boravak je bio organiziran za 1 .i 2. razred zbog aktualnih epidemioloških mjera. Produženi boravak polazilo je sveukupno 20 učenika.

Učiteljica Marija Brlek trudila se kako bi sve predviđene aktivnosti bile provedene. Stalnim razgovorom i upućivanjem, učenici su prihvaćali postavljena pravila ponašanja .Učenici su se zajedno družili, igrali i pomagali jedni drugima, pri tome učeći i svladavajući nove vještine.

Pogledajte galeriju fotografija iz produženog boravka koje je odabrala učiteljica Marija Brlek, a koje predstavljaju samo maleni djelić svega što se u produženom boravku događalo kroz godinu.

Za oproštaj s ovom nastavnom godinom, učenici su sa svojom učiteljicom osmislili i pjesmicu:

 

PRODUŽENI BORAVAK

 

Boravak naš baš je fora,

tu se igramo, pjevamo i plešemo,

a i učiti se mora.

Zadaća baš nam se i ne piše,

ali kad je riješimo, lakše se diše.

 

Učiteljica nam zadaje kreativne zadatke.

Ponekad nam se ponešto baš i ne da,

ali nas ona milo pogleda.

Motivira nas i hrabri,

pa postajemo majstori pravi.

Kasnije shvatimo da zadatak nije loš,

pa želimo još!

 

Boravak volimo jako,

kad idemo kući, tužan je svatko.

 

 

Učenici 1. i 2. razreda i učiteljica Marija Brlek

 

    


Osnovna škola Zorke Sever