2021-06-21 12:14:03

Pismo onima koji ostaju - pismo učenice 8. razreda

Tradicija koju smo u našoj školi uveli krajem prethodne nastavne godine, nastavlja se i ove, 2021. godine. Odabrali smo učenicu koju smo željeli posebno istaknuti s obzirom na njezin trud uložen u izvannastavne zadatke, kao i izraženu želju za pisanjem i literarnim izražavanjem.

Prethodne je godine to bila učenica Maja Krnjajić, čije „Pismo onima koji ostaju“ možete pročitati putem poveznice:

http://os-zorke-sever.skole.hr/?news_hk=1&news_id=478&mshow=290#mod_news

Ove godine istaknuli smo učenicu Lorenu Turk iz 8. a razreda, koja je za vrijeme svoga školovanja uvijek bila spremna dodatno se angažirati te na taj način iskazati svoje literarne i komunikacijske sposobnosti. Vodila je različite programe, pisala tekstove za školski list „Zorkić“, a sudjelovala je i u velikom broju natjecanja. Ono posljednje u nizu nekako je ostavilo najveći trag tijekom njezinog obrazovanja u našoj osnovnoj školi. Naime, učenica Lorena Turk osvojila je priznanje za osvojeno 2. mjesto na natječaju Hrvatskoga sabora za najbolji esej/raspravljački tekst za učenike osnovnih škola (šk. god. 2020./2021.) i nagradu predsjednika Sabora. Zahvaljujući poticaju učiteljice Natalije Budetić, naša je Lorena još jednom pokazala kako je nekada samo nebo granica.

Draga naša Lorena, želimo ti svu sreću u narednom školovanju te bližoj i daljoj budućnosti. Ostani ustrajna, posebna i marljiva kao i uvijek. Vjerujemo da će ti se cjelokupan rad i zalaganje jednoga dana itekako isplatiti. Osnovna škola Zorke Sever uvijek će biti tu, kao podsjetnik na mjesto u kojemu si ostvarila velik broj učeničkih uspjeha.

Lorenino pismo pročitajte putem poveznice:

Pismo onima koji ostaju, autor: Osnovna škola Zorke Sever

 


Osnovna škola Zorke Sever