2021-05-12 17:11:58

2. mjesto na natječaju Hrvatskoga sabora i nagrada predsjednika Sabora učenici Loreni Turk

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti, 25. lipnja 2021. godine, kao i 30. godišnjice proglašenja samostalne i suverene Republike Hrvatske donošenjem Ustavne odluke Sabora Republike Hrvatske o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, Služba za građane je 16. studenog 2020. godine na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora objavila Poziv učenicima 8. razreda osnovnih škola za sudjelovanje u natječaju za najbolji esej/raspravljački tekst, odnosno zastupnički govor, za šk. god. 2020./2021. na zadanu temu: „Trideset godina hrvatske neovisnosti.“

Natječaju se odlučila odazvati naša učenica 8. a razreda, Lorena Turk, na poticaj svoje mentorice i razrednice, učiteljice povijesti Natalije Budetić. 

Lorena Turk je učenica koja pokazuje izražen interes za pisanjem te svaki put iznenadi zrelošću, stilom pisanja i odmjerenošću.

Trud mentorice i naše svestrane učenice se isplatio – Lorenin esej "Trideset godina hrvatske neovisnosti“ osvojio je 2. mjesto na natječaju Hrvatskoga sabora za najbolji esej/raspravljački tekst za učenike osnovnih škola za šk. god. 2020./2021. i nagradu predsjednika Sabora.

Čestitamo učenici Loreni Turk i njezinoj mentorici, učiteljici povijesti, Nataliji Budetić.

Esej je lektorirala učiteljica hrvatskoga jezika, Matea Stanić, a rad je dobio posebnu pohvalu i za lekturu. Čestitamo i lektorici Matei Stanić.

Učenici Loreni Turk želimo još mnogo uspjeha u pisanju!

Lorenin nagrađeni tekst pročitajte putem poveznice:

Trideset godina hrvatske neovisnosti, autor: Osnovna škola Zorke Sever

 


Osnovna škola Zorke Sever