2021-05-11 07:32:14

Majčin dan

Majčin dan obilježavamo kao blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i u Hrvatskoj, obilježava svake godine, i to druge nedjelje u svibnju. Ove godine taj dan obilježavamo u nedjelju, 9. svibnja, a za njega smo se pripremali kroz čitav tjedan koji je tome danu prethodio.

Naši su učenici odali počast svojim majkama na brojne kreativne načine, u čemu su ih vodili naši vrijedni učitelji i učiteljice.

Iako je Majčin dan jedan od onih blagdana koji bismo mogli obilježavati svakoga dana, služi kao podsjetnik na to koliku važnost majke imaju u našim životima i s koliko ljubavi svojoj djeci pružaju sve što im je potrebno.

Naši su učenici izradili brojne rukotvorine inspirirane ljubavlju prema svojim majkama, a iste možete pogledati u galeriji fotografija (klik na sliku):

Na nastavi glazbene kulture, pod vodstvom učiteljice Pine Žilić, učenici 4. razreda Područne škole Voloder i Područne škole Osekovo te učenici 6. a, 6. b i 6. c razreda, obilježili su Majčin dan različitim aktivnostima. Izrađivali su čestitke na Padlet ploči, aktivno su slušali prigodne skladbe, pjevali pjesmu „Mama“ i zapisivali tonove pjesme u Chrome Music Lab aplikaciji. Radove učenika možete pogledati u ovoj kolekciji:

Majčin dan 2021. Zorka Click to read this book, made with Book Creator https://read.bookcreator.com

Učenici Područne škole Osekovo, Područne škole Donja Gračenica te Područne škole Gornja Gračenica, pod vodstvom svoje učiteljice informatike Anđeline Batković, izrađivali su digitalne čestitike posvećene svojim majkama. Galeriju istih pogledajte putem poveznice (klik na sliku):

Za kraj, učenici 3. razreda matične škole poželjeli su nam sretan Majčin dan putem videa:

 “Majčino srce je bezdan u čijim ćeš dubinama uvijek jedno pronaći – spremnost na oprost.”

Honoré de Balzac


Osnovna škola Zorke Sever