2021-05-10 17:58:24

Uspjeh učenice Tare Đudarić na državnoj razini 63. natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske

Tara Đudarić, učenica 7. a razreda naše škole, natjecala se na državnoj razini 63. natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske u školskoj godini 2020./2021.

Tara nas je oduševila već samim sudjelovanjem na državnoj razini natjecanja, a zatim i smirenošću te spretnošću kojima je svladala zadatak u kategoriji „Strojarske konstrukcije“. Natjecanje je ove godine, zbog epidemioloških uvjeta, održano u online okružju, i to pod budnim okom Državnog povjerenstva.

Natjecanje se održavalo tijekom tri dana – 5., 6. i 7. svibnja 2021. godine. Prvi dan natjecanja Tara je rješavala pismeni ispit, drugi dan je konstruirala tehničku tvorevinu prema zadatku, a treći dan je prezentirala istu pred Državnim povjerenstvom.

Nakon ocjenjivanja svih elemenata, Tara je zauzela 12. mjesto u ukupnom poretku te učinila svoju školu, kao i svoga mentora, učitelja Darka Brnadu, iznimno ponosnima.

Važno je sudjelovati u natjecanjima koja njeguju praktični rad i rad rukama kod djece. Zbog toga smo iznimno ponosni na uspjeh naše Tare Đudarić i želimo joj plasman na državno natjecanje, ako odluči ponovno sudjelovati, i sljedeće godine, kao i uspjehe na svim područjima u kojima se odluči okušati.

Čestitamo Tari i mentoru Darku Brnadi na ostvarenom uspjehu!

 


Osnovna škola Zorke Sever