2021-03-31 16:59:16

Videokonferencija s učenicima iz Slovačke

eTwinning projekt „World of Rhythm“ u kojem sudjeluju učenici 6. razreda Osnovne škole Zorke Sever pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Pine Žilić, u utorak su, 30. ožujka 2021. godine, održali videokonferenciju u 9 sati.

Videokonferencija je trajala oko 60 minuta, a u njoj je sudjelovalo 30 učenika iz Slovačke sa svoje dvije voditeljice - učiteljicom engleskoga jezika Žofie Dzurikove i učiteljicom glazbene kulture Mariane Masnicove. Hrvatskih učenika bilo je 20.

Učenici su komunicirali na engleskom jeziku, a predstavili su se jedni drugima postavljajući različita pitanja. Tako su saznali više o gradu Tvrdošinu i školama u Slovačkoj. Učenici Osnovne škole Zorke Sever uspješno su predstavili svoju školu, grad Popovaču i prirodne ljepote u Hrvatskoj. Dogovorene su i glazbene teme za sljedeću projektnu aktivnost. Svi su učenici bili iznimno motivirani videokonferencijom te su aktivno koristili znanje engleskoga jezika.

Na ovakav zabavan način učimo o tradiciji i kulturi drugih zemalja, ali i usvajamo vještine korisne u životu modernog čovjeka. Uz klavirsku pratnju učiteljice glazbene kulture, učenici su otpjevali dvije hrvatske pjesme tijekom videokonferencije - tradicijsku pjesmu „Ja posijah repu“ te zabavnu pjesmu „Dajem ti srce“.


Osnovna škola Zorke Sever