2021-03-19 19:45:35

Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva "LiDraNo"

Prvi „LiDraNo“, Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva, održao se prije točno 30 godina u našoj domovini. Ovogodišnji, jubilarni, županijski „LiDraNo“, poseban je i po tome što se po prvi put održao u Popovači. Ponosni smo na to što nam se pružila prilika da organiziramo ovo, za kulturno-društvenu djelatnost svake škole, kao i za kulturu Republike Hrvatske, iznimno važno natjecanje.

Upravo su iz „LiDraNa“ proistekli brojni poznati glumci, pisci, voditelji, novinari i općenito kreativci. Zbog svega je navedenog važno njegovati dječje talente i pripremati ih za spomenuto natjecanje.

Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva „LiDraNo“ održala se 18. ožujka 2021. godine u Domu kulture u Popovači, a domaćin natjecanja bila je naša škola.

Članove Prosudbenih povjerenstava za svaku kategoriju, učenike – natjecatelje i njihove mentore te ostale uvažene goste, dočekala je ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof., zajedno sa skupinom dobro organiziranih učitelja i stručnih suradnika, ali i pomoćnog osoblja.

Svečani su program vrlo profesionalno vodili učenici Hana Bingula (7. a razred) i Dorian Turk (6. a razred). Ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof., u uvodnoj je riječi pozdravila sve prisutne učenike pozvane na natjecanje i njihove mentore, naročito one koji su do nas doputovali s potresom pogođenih područja, članove Prosudbenih povjerenstava, kao i naše uvažene goste – Romana Rosavca, zamjenika župana Sisačko-moslavačke županije i Josipa Miškovića, gradonačelnika Grada Popovače. Ravnateljica je pozdravila i našu dragu, slavnu gošću, glumicu Saru Stanić, dobro poznatu našim učenicima i učiteljima iz dramsko-humoristične TV serije „Crno-bijeli svijet“. Gospođa Stanić posjetila nas je u ulozi predsjednice Povjerenstva za dramsko-scensko stvaralaštvo.

Prigodnome programu uvelike je doprinio i izvrstan nastup naše učenice Ane Vlašić (7. b razred) koja je na klaviru odsvirala pjesmu sastava Imagine Dragons - „Radioactive“. Uz Anu, nastupile su i naše učiteljice – Sanja Kos, učiteljica hrvatskoga jezika i Anita Novaković, učiteljica glazbene kulture izvodeći pjesmu „Odjednom ti“, a koju u originalu izvode sastav Meritas i Massimo Savić.

Nakon nastupa svih natjecatelja u pojedinačnim dramsko-scenskim nastupima te održanih okruglih stolova svih Povjerenstava, možemo zaključiti kako je ova godina za „LiDraNo“, unatoč otežanim okolnostima vezanim uz epidemiološke mjere i nedavne potrese, ipak iznimno plodna i može se pohvaliti brojnim talentima.

Također, Osnovna škola Zorke Sever može se pohvaliti i time što je digitalni školski list „Zorkić“ predložen za državnu razinu natjecanja (glavna urednica: Zora Šarčević, 7. c razred, mentorica: Mima Juračak, knjižničarka), kao i radiodrama „Dječjograd“ (učenici 3. razreda matične škole s mentoricama Suzanom Selanac Perković, učiteljicom razredne nastave i Mimom Juračak, knjižničarkom.)

Radosni smo jer se ovaj veliki i važan događaj odvio u našoj školi te s radošću očekujemo nove uspjehe naših učenika na budućim Smotrama literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva „LiDraNo“.

 

„Svako je dijete umjetnik. Najveće je postignuće ostati umjetnikom i nakon što odrastemo.“

Pablo Picasso

 


Osnovna škola Zorke Sever