2021-03-19 09:21:00

Škola na Trećem i učiteljica Pina Žilić

Ove školske godine učitelji su se susreli s brojnim izazovima nastave na daljinu. Mentori iz glazbenog tima Ministarstva znanosti i obrazovanja pozvali su učiteljicu glazbene kulture Pinu Žilić da bude dijelom tima podrške nastavi na daljinu. Od rujna 2020. do ožujka 2021. godine učiteljica je snimila 8 videolekcija za nastavu glazbene kulture od četvrtog do osmog razreda. Videolekcije je Ministarstvo znanosti i obrazovanja postavilo na Youtube kanal virtualne nastave. U nekim videolekcijama sudjelovali su i učenici Osnovne škole Zorke Sever.

U studenom 2020. godine učiteljicu Pinu pozvali su da gostuje u Školi na Trećem te je od tada već tri puta vodila nastavu glazbene kulture za treće i četvrte razrede u Studiju 6 Hrvatske radiotelevizije. Unoseći glazbu u studio svirala je klavijature, blokflautu, poučavala o glazbenom pismu i glazbenim sastavnicama kao što su melodija i ritam.

Učiteljica mentorica glazbene kulture Pina Žilić je iz Petrinje te je i zbog učenika s potresom pogođenog područja željela što više pomoći u kreiranju nastave na daljinu. Mnoge učenike osobno poznaje i zna koliko im je teško s obzirom na to što su proživjeli. Nada se da će im glazba i glazbeni sadržaji uljepšati svakodnevicu te da će se što prije vratiti u uređene škole i učionice.


Osnovna škola Zorke Sever