2021-03-04 11:01:32

Zahvala sudionicima 9. kreativnog likovnog natječaja "VOLIM MLIJEKO" - Područna škola Osekovo

Povodom obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka, koji se obilježava posljednje srijede u rujnu, DUKAT mliječna industrija d.d. devetu godinu zaredom raspisala je kreativni likovni natječaj "VOLIM MLIJEKO!" za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, čiji će crteži krasiti ograničeno izdanje pakiranja Dukat mlijeka od sredine ožujka.

Tema natječaja bio je naš jedan jedini, zeleno-plavi planet Zemlja, kojega moramo voljeti i čuvati kako bi svi njegovi stanovnici, ljudi, životinje i biljke, živjeli skladno i sretno. Na poticaj i motivaciju svojih učiteljica Marine Tomaić i Mirjane Šinković, naglašavajući važnost svakodnevne konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za pravilan rast i razvoj djece školske dobi, natječaju su se priključile kreativne učenice koje su odlučile kakav će njihov planet biti. To su Zara Šimunec (1. razred) te Franka Antoliš i Petra Šinković (4. razred) iz Područne škole Osekovo.

Učenice su koristile obaveznu podlogu za crtanje u formatu A4 zbog lakše prilagodbe crteža na pakiranje proizvoda i koristile su tehniku prema svom izboru. Pri izradi rada su upotrijebile pet boja uz bijelu boju kao podlogu.

Konkurencija je bila velika, a po završetku natječaja, učenice su na veliku radost i iznenađenje dobile priznanje Dukata d.d., odnosno zahvalnicu za uspješno sudjelovanje u 9. kreativnom likovnom natječaju.

Učiteljica Mirjana Šinković


Osnovna škola Zorke Sever