2021-02-02 10:07:35

„Humanitarci“ pomagali u Caritasovom skladištu

Privremeni distributivni centar sisačkog Caritasa nalazi se u skladištu bivše „Uradi sam“ trgovine. U skladištu se svaki dan primaju, raspoređuju te odvoze hrana i higijenske potrepštine krajnjim korisnicima.

Učenici Osnovne škole Zorke Sever koji pohađaju izvannastavnu aktivnost „Humanitarci“ izrazili su želju za pomaganjem obiteljima koje su nastradale u potresu. 

Različiti su oblici pomaganja, učenici se rado uključuju u humanitarne akcije, a ovaj put su imali veliku želju otići u Caritasovo skladište. Uz pristanak njihovih roditelja i uz vodstvo učiteljica Ane Zrinščak i Marine Međimurec Čupić, učenici su se zaputili u Sisak u skladište gdje ih je dočekala sestra Smilja Ćirko i uputila ih što trebaju raditi. Učenici su pomagali u sastavljanju paketa za potrebite obitelji.

Učenici su htjeli barem malo pomoći i učiniti svijet boljim mjestom te potaknuti ostalu djecu i odrasle da se uključe u pomaganje i volontiranje.  U skladištu su zatekli  radnu atmosferu i duh zajedništva u naporu oko zajedničkog cilja - pomoći svim obiteljima koje su u dugom redu čekale preuzimanje svojeg paketa.

Pomaganje u Caritasovom skladištu bilo je divno iskustvo za učenike i izrazili su želju za ponovnim dolaskom.

Marina Međimurec Čupić, vjeroučiteljica


Osnovna škola Zorke Sever