2021-02-02 09:32:30

Djeca Moslavine za djecu Banovine

Humanitarnu akciju „Djeca Moslavine za djecu Banovine“ pokrenuli su DND Križ i LAG Moslavina u suradnji s ostalim DND-ovima s područja Moslavine, a rado se uključio i Grad Popovača. Djeca su uz pomoć svojih roditelja u kartonskim kutijama pripremili poklon  iznenađenja za nepoznatog prijatelja ili prijateljicu stradale u potresu. Kutije su nazvane „Kutijice prijateljstva“ i one su znak solidarnosti i zajedništva među djecom. 

U svaku „Kutijicu“ utkano je puno ljubavi i kreativnosti. Najljepši dio pripremanja „Kutijice“ su pisma ohrabrenja nepoznatom prijatelju/prijateljici. U akciju su se uključili Dječji vrtić Popovača, Osnovna škola Popovača i Osnovna škola Zorke Sever. Ukupno je prikupljeno 578 „Kutijica prijateljstva“ (Dječji vrtić - 174, Osnovna škola Popovača - 144, Osnovna škola Zorke Sever -258, Turistička zajednica Grada Popovače - 2 „Kutijice“). Grad Popovača je osigurao prijevoz prikupljenih „Kutijica prijateljstva“ do organizatora u Križu te službene naljepnice Grada Popovače za svaku kutiju. Gospođa Ksenija Tomac Špoljarić, voditeljica Turističke zajednice Grada Popovače, predala je kutijice u srijedu 27. siječnja u DND Križ. „Kutijice prijateljstva“ bit će direktno dostavljane do krajnjih korisnika na terenu Banovine, odnosno do djece u organiziranom smještaju diljem Hrvatske, a sve u suradnji sa Savezom DND-a te DND-ima i volonterima na terenu.

Zahvaljujemo svima na uključivanju u ovu hvalevrijednu akciju, vjerujemo da ćemo barem malo razveseliti djecu s područja Petrinje, Siska, Gline i okolice.

 

"Oni koji su najsretniji su oni koji najviše rade za druge." - Booker T. Washington

 

Marina Međimurec Čupić, vjeroučiteljica


Osnovna škola Zorke Sever