2020-12-14 12:53:31

"Večer matematike" 2020. godine

Osnovna škola Zorke Sever treći je put sudjelovala u projektu „Večer matematike“ u organizaciji Hrvatskoga matematičkog društva, a poveznice na interaktivne igre, predavanja i radionice za učenike i roditelje pripremile su učiteljice Josipa Blažević, Elvisa Sekulić i Valentina Grden.  

„Večer matematike“ je manifestacija osmišljena s ciljem popularizacije matematičke znanosti i razvijanja pozitivnog stava djece prema matematici. „Večer matematike“ je skup interaktivnih radionica u kojima sudjeluju učenici i njihovi roditelji. Sudionici obilaze „matematičke centre“ i odabiru aktivnosti u kojima će sudjelovati. Ovaj se zanimljiv projekt, kako za učenike, tako i za učitelje, provodi u mnogim hrvatskim vrtićima te osnovnim i srednjim školama uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i IRIM-a.  

S obzirom na epidemiološku situaciju, „Večer matematike“ nismo mogli održati na uobičajeni način, u školi. Učenici viših razreda interaktivnim radionicama, materijalima, igrama, „mozgalicama“ i predavanjima mogli su pristupiti u svojim virtualnim učionicama matematike na platformi „Teams“, te se tako okušati u rješavanju različitih matematičkih problema sa svojim ukućanima. Učenici nižih razreda i posebnih odjela rješavali su matematičke probleme sa svojim učiteljicama i edukacijskim rehabilitatorima  u razredu.  

Ove godine u manifestaciji je sudjelovalo više učenika, roditelja, odgojitelja, učitelja i pomoćnika nego prethodnih godina, njih ukupno 184. Nadamo se da ćemo iduće godine ugostiti još veći broj sudionika i to onako kako to „Večer matematike“ i zaslužuje - u školi. 

Album slika s ovog događaja pogledajte klikom na sliku:

 

 

 


Osnovna škola Zorke Sever