2020-11-30 13:29:18

„Samo se srcem dobro vidi. Ono bitno nevidljivo je očima.“

Sigurni smo da ste već svi čuli navedene riječi. Radi se o jednom od najpoznatijih citata iz priče „Mali princ“ Antoine de Saint-Exupéryja, francuskog pisca i pilota.

Ove smo godine odabrali upravo „Maloga princa“ da nas uvede u blagdansko ozračje i u nama probudi zahvalnost za ljude koji nas okružuju.

Nakon oslikavanja divnoga murala s motivom maloga princa, u školi smo organizirali nagradni natječaj za naše učenike. Dobili su zadatak osmisliti motiv iz priče „Mali princ“ koji će poslužiti za dizajn majice s njegovim likom. Učenici su prionuli na posao te smo zaprimili ogroman broj odličnih radova između kojih je bilo uistinu teško odabrati pobjednike. Na kraju, iako smo ih u početku planirali odabrati troje, odabrali smo ih čak petero. Radovi su se, svaki na svoj način, istaknuli originalnošću i maštovitošću, a sada će oživjeti i na hodnicima naše škole.

Osim toga, pobjednici su osvojili i nagradu – vlastiti primjerak vječne priče o neobičnom malenom dječaku kroz čije putovanje saznajemo mnogo o sebi, ali i o drugima.

Pobjednici su: Tia Rosavec (7. b razred), Laura Veseljak (6. a razred), Gabrijel Putar (5. b razred), Ines Hraško (2. razred Područne škole Voloder) i Nataša Marković (6. c razred).

Čestitamo našim pobjednicima i veselimo se nošenju majica s njihovim motivima!


Osnovna škola Zorke Sever