2020-11-19 10:59:09

Naše svjetlo za Vukovar i Škabrnju

Svake godine u studenom osjećamo tugu i sjetu jer tada obilježavamo jedan od najtužnijih događaja u povijesti hrvatskoga naroda.

18. 11. 2020. obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U našoj smo školi taj dan obilježili u utorak 17. 11. 2020.

Cijeli tjedan su učenici, učitelji i djelatnici škole uređivali prostore škole kako bi odali počast Vukovaru i Škabrnji. Ove godine, zbog epidemiološke situacije, nismo mogli organizirati zajednički program, ali smo pripremili prigodan video u kojem je prikazano što se događalo tijekom rata na tom području.

Video možete pogledati putem poveznice:

 

Učenici su sa svojim učiteljima obrađivali temu Vukovara i Škabrnje na satu hrvatskoga jezika, likovne i glazbene kulture te na satu razrednika.

Svoje radove izložili su u holu škole i na panoima. Učenici osmih razreda sudjelovali su u čitanju prigodnih tekstova i pjevanju pjesama.

Ravnateljica Osnovne škole Zorke Sever obratila se u videu svim učenicima i djelatnicima i svojim govorom podsjetila da je Vukovar simbol hrvatske države i borbe hrvatskoga naroda i građana za slobodu, nacionalnu samostalnost i teritorijalnu cjelovitost.

Učenici i djelatnici odali su počast žrtvama zapalivši 690 lampaša u obliku vukovarskog tornja ispred matične i područnih škola. Ove godine sudjelovali smo u akciji kupnje vukovarskog lampaša, pri čemu dio priloga odlazi za potrebe siromašnih vukovarskih obitelji.

Lampaši su postavljeni u školskim dvorištima za sve poginule branitelje i civile.

Vječno ćemo im biti zahvalni i ponosni na njih.

Poruka svjetla lampaša koji su ostali gorjeti cijelu noć samo je jedna – da se nikad ne zaboravi.

Počivali u miru i neka im je vječna slava!


Osnovna škola Zorke Sever