2020-11-12 10:50:23

Dan izumitelja

I ove smo godine obilježili Dan izumitelja, na nešto drugačiji način nego inače - u skladu s epidemiološkim mjerama. Nismo održali natjecanje između razreda pred publikom, ali to nas nije spriječilo da svaki razred dostojno obilježi ovaj dan i predstavi nam izume koji su obilježili svjetsku povijest.

U zračni svijet s braćom Wright i njihovim avionom pošao je 8. a razred. Izradili su prekrasne makete prvoga aviona, ispričali priču o povijesti nastanka istoga te ponešto o životu braće Wright. Saznali smo kako su poznati izumitelji došli na ideju putovanja zrakom.

8.b razred prisjetio se nastanka bicikla i čuvenog Karla Freiherra Von Draisa. Sve zadatke odradili su odlično i pokazali izražen istraživački način razmišljanja te izradili izvrsne makete bicikla.

8. c je prikazao borbu protiv bakterija uz pomoć Flemingovog penicilina. Ispričali su kako je nastao penicilin, njegovu primjenu i način djelovanja. Izveli su i nekoliko imitacija pokusa koji su prikazali kako je Fleming otkrio djelovanje svoga otkrića.

Ovaj dan svake je godine dan za pamćenje jer učenje postaje zabava, a učenici pokažu veliku kreativnost i njeguju nešto što se trudimo poticati – znatiželju.

Veselimo se i sljedećem Danu izumitelja u našoj školi!

 


Osnovna škola Zorke Sever