2020-11-10 16:48:42

„Microsoft Global Learning Connection“ - digitalni pogled u svijet

Današnji dan, 10. studenoga 2020., 6. a razred Osnovne škole Zorke Sever sudjelovao je u „Microsoft Global Learning Connection“ projektu. To je 48-satni događaj u kojem smo se povezali s učenicima iz raznih dijelova svijeta putem digitalnih alata Skype, Microsoft Teams i Flipgrid kako bismo stvorili svijest o drugačijim načinima života i prakticirali empatiju prema različitim kulturama i perspektivama. 

„Microsoft Global Learning Connection“ zabavan je način kojim učenici spoznaju što znači biti „građaninom svijeta“. Posjetili smo udaljene učionice Kenije i Španjolske, krenuli na virtualni izlet i razgovarali s učiteljima i učenicima.

Učenici su dobili „Global Learning Connection“ putovnice u koje će zapisati ukupnih 12 412 virtualnih kilometara i dodati ih ukupnom zbroju kilometara svih sudionika ovog zanimljivog projekta.

Radosni smo što u ovo vrijeme fizičke distance imamo priliku upoznati svijet i što možemo putovati svijetom bez napuštanja učionice! Projekt vodi učiteljica Elvisa Sekulić, učiteljica matematike i Microsoft Education Expert.

Poveznica za projekt: https://education.microsoft.com/en-us/resource/c9eca927


Osnovna škola Zorke Sever