2020-10-27 11:13:53

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Osnovna škola Zorke Sever obilježila je Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u tjednu od 12. do 16. listopada 2020. godine.

Dani kruha ističu važnost naše osnovne namirnice te nas podsjećaju na skromnost i zahvalnost za darove prirode. Kruh je najljepše dijeliti, kao i iskustvo pečenja istoga, stoga smo odlučili družiti se s ukućanima u ovoj lijepoj aktivnosti.

Učenici od prvog do četvrtog razreda dobili su zadatak istražiti moslavačke običaje pripreme kruha i slastica. 

Učenici su istraživali recepte i zajedno sa svojim majkama ili bakama pripremili ukusne poslastice. Svaki korak izrade su zabilježili snimajući video.

Učenici od petog do osmog razreda dobili su zadatak istražiti recepte za kruh iz različitih dijelova svijeta. Izabrali su zanimljive države i još zanimljivije recepte.

Učenici posebnih odjela i odgojno-obrazovnih skupina izrađivali su kruh po tradicionalnim receptima.

Svi učenici izradili su anketu u kojoj su pratili potrošnju kruha u svojoj obitelji te su posebno pratili što čine s viškom kruha. Rezultati su bili zadovoljavajući, učenici su višak kruha davali životinjama ili upotrebljavali za neki drugi recept.

Dobro smo se zabavili pripremajući recepte, kao i dobro pogostili, a rezultat svega pogledajte u albumu (klik na sliku):

 


Osnovna škola Zorke Sever