2020-09-11 11:47:19

Doček prvašića u Osnovnoj školi Zorke Sever

Dobro došli prvašići!

Ovogodišnji prvašići hrabro i veselo su kročili u našu matičnu školu i četiri područne škole. Dočekali smo ih prigodnim programima za njih i njihove roditelje pridržavajući se svih epidemioloških mjera.

U matičnoj školi pripremili smo program na vanjskim tribinama.

Priredbu smo započeli himnom koju je izveo vjeroučitelj Antonijo Boškić. Priredbu je organizirala i pripremila učiteljica Antonija Zohar s učenicima četvrtog razreda.

Ravnateljica škole Zvjezdana Martinec pozdravila je sve prisutne roditelje i djecu te im se zahvalila na  dolasku, a prvašićima je poželjela dobre ocjene i sretne dane u školi. Svojim prisustvom počastili su nas i dožupan Roman Rosavec i gradonačelnik grada Popovače Josip Mišković. Obratili su se prvašićima i poželjeli im sretnu  i sigurnu školsku godinu.

Priredbi su nazočili osekovački župnik Dražen Lauc i voloderski župnik Marijan Štingl koji su zajedno molili za sretan i blagoslovljen početak školske godine.

Prvašićima su se predstavile njihove učiteljice – učiteljica prvog razreda Marinela Žugčić i učiteljica produženog boravka Marija Brlek.

Prvašići su prvi put zajedno stali u red iza svoje učiteljice te nakon službenog fotografiranja otišli u učionice po prve upute i zadatke.

U Područnoj školi Donja Gračenica s velikim uzbuđenjem dočekali smo i naše nove učenike – malene prvašiće.

Četvrtaši su za njih u znak dobrodošlice održali kratak program, a nakon toga su se prvašići uputili u svoju učionicu.

Nakon upoznavanja s učiteljicom Gordanom Rebić i ostalim suučenicima, pri čemu smo saznali puno o međusobnim hobijima i interesima, istaknuli smo pravila ponašanja u školi koja postoje kako bismo se u školi osjećali ugodno i sigurno.

Spremni za nove izazove, učenici su svoj prvi dan u školi proveli veselo i u dobrom raspoloženju.

7. rujna bio je posebno uzbudljiv dan i za prvašiće Područne škole Voloder. 

Prigodnu dobrodošlicu za njih i njihove roditelje ispred škole pripremili su učenici trećeg i četvrtog razreda. Pjesmom, recitacijom i razgovorom uljepšali su prvašićima prvi dan škole. Veliko uzbuđenje i veselo ozračje zavladalo je i učionicom u kojoj su prvašići već prvi dan bili jako marljivi. 

Učiteljica im je poželjela sretnu i uspješnu školsku godinu uz puno smijeha, veselja, igre, ali i odličnih ocjena.  

Dočekali smo prvašiće i u Područnoj školi Osekovo.

Upriličili smo doček prvašića uz himnu, pozdravnu riječ i prigodne recitacije, nakon čega je učiteljica Marina Tomaić pozdravila svoje učenike i uvela ih u prostor u kojem za njih počinje jedan nov i uzbudljiv životni period.

Vesele prvašiće i njihove roditelje dočekale su učiteljice ispred Područne škole Gornja Gračenica.

Voditeljica škole, učiteljica Gordana Brlek, izrazila im je dobrodošlicu, a zatim je uslijedio kratak program. Nakon programa učiteljica Ivana Antić povela je učenike u njihovu novu učionicu. Svi su bili sretni i uzbuđeni.

Želimo svima sretnu, uspješnu, sigurnu i zdravu novu školsku godinu!


Osnovna škola Zorke Sever