2020-08-03 08:39:04

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih

U sklopu državne završnice Plazma Sportskih igara mladih okupili su se mladi sportaši i sportašice osnovnoškolske i srednjoškolske dobi iz cijele Hrvatske. 

Školsko-sportsko društvo "Zora" iz Popovače predstavljalo je našu Sisačko-moslavačku županiju. Djevojčice u kategoriji 2005. godište i mlađe natjecale su se s još devet ekipa u Splitu u sklopu Coca-cola Cupa.

Državna završnica održala se od 15. do 17. srpnja, a sva natjecanja i boravak djece u Splitu organizirani su prema preporukama HZJZ-a i Civilnog stožera RH.

Ekipe iz cijele Hrvatske borile su se za naslov državnih prvakinja. 

Naše predstavnice osvojile su četvrto mjesto kao jedina školska ekipa dok su sve ostale predstavnice članice ženskih nogometnih klubova.

Coca-cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, poštene igre i timskog duha.

Gledajući utakmice možemo reći da se ženski nogomet malo po malo razvija i sve je veći broj žena (djevojčica) zainteresiran za nogomet. Želje i entuzijazma kod djevojčica ne nedostaje. Veselimo se što je sve manje stereotipa i predrasuda oko ženskog nogometa, a posebno se veselimo što djevojke i žene mogu pridonijeti ovoj najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. 

ŠSD "Zora" čine učenice Osnovne škole Zorke Sever pod vodstvom učitelja i trenera Nikole Bartulića. Učenice od petog do osmog razreda pohađaju izvannastavnu aktivnost Nogomet. Redovito održavaju treninge u školskoj dvorani. Unatoč novonastaloj situaciji zbog pandemije i nemogućnosti treniranja, trudile su se ostati u formi. Ekipu na državnoj završnici činile su: Lana Pavlović, Jana Vuksan, Nikolina Marki, Lorena Turas, Marta Parić Ivičić, Klara Marton, Matea Štibrić i Samantha Štibrić. 

Veliku potporu na tribinama FESB-a davale su im njihove učiteljice u pratnji Ana i Marina te trenerova supruga i sinovi. Unatoč tome što nas je bilo malo, svesrdno smo navijali i Splitom se orilo: "Zorka Sever!" 

Čestitamo ekipi iz Čakovca - Međimurskim lepim pucama na osvojenom prvom mjestu. Zahvaljujemo organizatorima Igara na odličnoj organizaciji i suradnji, a Gradu Popovači hvala na pokroviteljstvu. 


Osnovna škola Zorke Sever