2020-05-14 14:32:54

Kampanja "Pokreni kotač znanja"

Kampanja "Pokreni kotač znanja" pokrenuta je od strane Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a cilj joj je poticanje uključivanja učenika romske nacionalne manjine u odgoj i obrazovanje.

Kampanja je najavljena na konferenciji 12. ožujka 2020. godine te je započela 1. travnja 2020. godine, a trajat će godinu dana, najintenzivnije u periodu upisa u srednju i predškolu.
Kampanja sadrži TV i radijske spotove, billboard plakate te video materijale za prikazivanje na internetu. Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina smatra da je ova kampanja važna i u kontekstu trenutne situacije i održavanja nastave na daljinu, kao podsjetnik svima nadležnima na teškoće s kojima će se učenici romske nacionalne manjine susresti pri završavanju osnovnih i upisa u srednje škole i programe predškole.
U prilogu se nalazi billboard, a na YouTube kanalu Udruge za ljudska prava i prava nacionalnih manjina se mogu pogledati spotovi: https://www.youtube.com/channel/UCt99PELqFwiT0TGDaO0in7Q. Web banneri su postavljeni na portalima Srednja.hr, 24sata i Emeđimurje. Promo članak o kampanji objavljen je na portalu 24sata i na portalu phralipen.hrhttps://phralipen.hr/2020/04/16/uljpnm-pokrece-kampanju-pokreni-kotac-znanja/.


Osnovna škola Zorke Sever