2020-05-13 15:00:37

Majčin dan

Majčin dan je izvrsna prilika da izrazimo zahvalnost svim majkama, bakama, tetama, sestrama, učiteljicama i svim ženama koje su imale i imaju utjecaj na naš život.

 

Majka je naša prva učiteljica i prijateljica. Majka se smije kad se dijete smije, plače kad dijete plače, nema svojih problema, već uvijek ima vremena za slušanje naših problema. Za svakoga člana obitelji čini sve, a za sebe ne traži ništa. Ponekad majke uzimamo zdravo za gotovo i ponekad se čini da je to nezahvalan posao jer nema plaće, nema praznika - to je neograničen rad 365 dana u godini. Ljubav, požrtvovnost i velikodušnost - to su riječi kojima najbolje opisujemo majku. Sretna majka uklanja svu tugu i brigu u svijetu. Majke su i izvor snage za čitavu obitelj, a osobito za očeve jer očevi nisu potpuni bez majki - oblikuju mišljenje i donose sve važne odluke uz majke.

Naše majke su posebne i dok su umorne još uvijek imaju energije nasmiješiti nam se i pročitati priču za laku noć, pomoći nam pri pisanju domaćih zadaća i pripremi projektnih zadataka, brine da pravilno jedemo, uči nas moralu, vrlinama, pomaganju, uči nas kako da postanemo dobri ljudi.

Svake godine učenici sa svojim učiteljicama organiziraju program i izrađivanje čestitki i poklona za majke. Nažalost to ove godine nismo mogli, ali su učenici izrađivali poklone i čestitke kod svoje kuće.

U nedjeljno jutro razveselili su svoje majke i proveli cijeli dan s njima. Prekrasne stihove, crteže, čestitke i portrete poslali su u svoje digitalne portfolije i tako izrazili zahvalnost svojim majkama.

 

U našem digitalnom albumu pogledajte učeničke radove.

 

„Čarolija latica“

 

Jednom, kad je jablan

Grlio dugu,

Mati je moja

Odagnala tugu

I obrala cvijet

S latica pet...

 

Prvu je laticu

Vratila suncu –

Drugu laticu

Poklonila vjetru –

Treću dala zemlji,

A četvrtu pustila

Da po vodi brodi...

 

Posljednja latica

Pripala je meni –

Od njezine nježnosti i boje

Nastae su pjesme moje!

(Stanislav Femenić)

 

„Majka i sunce“

 

Kad majka hoda,

Sunce blista

u svakoj njenoj kretnji.

Ne znam je li

majka ili sunce u šetnji.

I majka i sunce

Griju svijet.

Zagrljeni oni su cvijet.

(Tin Kolumbić)


Osnovna škola Zorke Sever