2020-04-22 13:18:32

Uskrsne aktivnosti

Ove  godine, uz nastavu na daljinu, aktivnosti vezane uz Uskrs ipak su uz zajednički kreativni rad i suradnju učitelja, učenika i roditelja stvorile prekrasne radove.

Proslava blagdana u školama sastavni je dio nastavnih sadržaja većine predmeta te razrednih i školskih kurikula. Cilj je ovakvih aktivnosti pomoći učenicima u razumijevanju zbivanja oko blagdana koji se slave te razvijati zajednički doživljaj blagdana uz njegovanje pozitivnih odnosa prema tradiciji.

Učenici od 1. do 4. razreda obilježili su Uskrs raznim pjesmama, glumom i likovnim radovima na redovnoj nastavi i izvannastavnim aktivnostima.

 

Geografija – Pisanicom kroz Europu - Učenici 7. a razreda su sa svojom učiteljicom iz geografije i povijesti ukrašavali pisanice europskim zastavama, prepoznatljivim simbolima i rekvizitima zemalja Europe.

Izvannastavne aktivnosti - Učenici koji pohađaju humanitarci i vjeronaučnu grupu izradili su  digitalne čestitke i čestitali Uskrs svima s kojima su surađivali i kojima su pomagali tijekom godine – Sisačkom biskupijom, Caritasom, Misijskim uredom, voditeljima projekta „Marijini obroci“, sestrama milosrdnicama…

Vjeronauk - Kako bi što radosnije i iskrenije dočekali najveći kršćanski blagdan, učenici razredne nastave su tijekom nastave vjeronauka dobili zadatak – voditi mali korizmeni dnevnik. Na Isusovoj trnovoj kruni 40 su dana pratili vlastito ponašanje i odnos prema bližnjima – prijateljima i roditeljima, zalaganje i trud u školi. Na mjesto trna crtali bi cvijet ukoliko su taj dan bili pravi Isusovi učenici, a trn bi podebljali ako taj dan nisu bili možda marljivi u školi ili slušali roditelje.

Uskrs je najradosniji blagdan, ali je i blagdan mira. Uskrsli je Isus pozdravio svoje učenike: „Mir vama!“ Znamo da je golubica s maslinovom grančicom simbol mira - zato su i naši učenici izradili predivne golubice mira.

Uskrs je pobjeda svjetla nad tamom, života nad smrću. Učenici su prigodno izradili uskrsne svijeće.

Na satu informatike učenici 6.a i 6.c razreda izrađivali su uskrsne čestitke u programu Powtoon:

 

 

 

 


Osnovna škola Zorke Sever