2020-03-02 20:32:47

Projektni dan

27. veljače je održan projektni dan čija je eko-tema bila otpad, a predstavljen je i eTwinning projekt „Go greener“ u sklopu kojeg je sudjelovala samo jedna škola iz Hrvatske, a to je upravo bila naša Škola! U uređenju prostora su sudjelovali učitelj likovne kulture Nikola Bartulić, naši domari i ostali djelatnici Škole.

Čuvarica prirode Sandra Kalabić iz Javne ustanove za upravljanje prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije je u 8.c provela praktični rad ispitivanja analize vode iz potoka Jelenke.

Programu su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Grada Popovače Ivica Keser, predstavnici Neuropsihijatrijske bolnice „doktor Ivan Barbot“, upravitelj Kaznionice Lipovica Igor Kovačević, ravnateljica i pedagoginja Dječjega vrtića Popovača, predstavnice Šumarije Popovača i kolegica Andrijana Mihaljević iz Osnovne škole Ludina. Program je započeo Odom radosti koju su izvele učenice Ana Vlašić (glasovir) i Katrin Martinović (violina), a potom se prigodnim riječima svima obratila ravnateljica Zvjezdana Martinec. Predavanje o otpadu kao odgovornosti svakoga od nas je umjesto dožupana Romana Rosavca, koji je bio spriječen zbog obveza, održala učiteljica prirode, biologije i kemije Valentina Abramović Andlar. Vrtićka skupina Slonići su se predstavili eko-parolama i vrtićkom eko-himnom. Učiteljica matematike Elvisa Sekulić je predstavila projekt „Go greener“ i njegove aktivnosti koje su provedene u našoj Školi i partnerskim školama prethodnih mjeseci. Uručila je zahvalnice kolegicama Tei Dolenčić, Marini Međimurec Čupić i Zvijezdani Žigolić Južvak za suradnju i provođenje aktivnosti, a župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić i dožupan Roman Rosavec su dobili zahvalnice jer su dali potporu ovome hvalevrijednom projektu. Tia Rosavec (6.b) je dobila zahvalnicu za izradu loga, Raffaella De Villa (8.b) za izuzetnu aktivnost tijekom provođenja projekta „Go greener“, a Marija Davosir i Leon Podborkić (7.c) za uspješno djelovanje u Učeničkoj zadruzi „Zora“. Potom su učenici 2., 4. i 6. razreda izveli ples „Spasimo Zemlju“ uz pjesmu „People, help the People“ u izvedbi  Ane Vlašić (glasovir), Katrin Martinović (violina) te Hane Bingule i Idore Bajzek (vokali). Učenike je za ovaj dio programa pripremila vjeroučiteljica Marina Međimurec Čupić. Potom je učiteljica prirode, biologije i kemije Valentina Abramović Andlar predstavila program eko-škole i aktivnosti Učeničke zadruge „Zora“. Nakon predstavljanja je premijerno izvedena eko-himna naše Škole pod nazivom „Čuvari prirode“. Tekst i glazbu je napisala učiteljica glazbene kulture Anita Novaković. Zorkine zvjezdice su uz njezinu pratnju otpjevale eko-himnu. Nakon toga su predstavnici od 1. do 8. razreda i posebni odjeli predstavili svoje proizvode izrađene od različitih materijala, a gosti su onda razgledali izložbu tih proizvoda.

Čestitke kolegicama Elvisi Sekulić i Valentini Abramović Andlar, ostalim kolegicama i djelatnicima Škole te učenicima koji su sudjelovali u programu. Uložili su velik trud kako bi se uspješno ostvario ovaj projektni dan s ciljem osvještavanja društva o važnosti očuvanja Zemlje.

 

ČUVARI PRIRODE – EKO HIMNA OŠ ZORKE SEVER

 

IMA JEDNA LIJEPA ŠKOLA, ONA ZORKA SE ZOVE.

U MOSLAVAČKOM KRAJU STOJI, SVA JE DJECA VOLE.

OKO NAS VINOGRADI, POLJA, LJEPOTE NAŠEG KRAJA.

ČISTI ZRAK UDIŠEMO, PRIRODA NAS SPAJA.

 

     REF:  ČUVARI, ČUVARI, ČUVARI PRIRODE SMO MI.

               UČITELJI, UČENICI, EKOLOZI  BUDIMO SAD SVI!

 

MOSLAVINO SRCE MOJE, LJEPOTE NAS TVOJE ZOVU.

ČUVAJMO PRIRODU, NE ZAGAĐUJMO NAŠU VODU.

SADIMO DRVEČE, ZALIJEVAMO STALNO CVIJEĆE.

NE BACAMO PLASTIKU, STAVLJAMO U VREĆE SMEĆE.

 

          REF:  ČUVARI…

 

DJECO IGRAJTE SE, PJEVAJTE, SANJAJTE LIJEPE PRIČE.

EKOLOŠKI ŽIVITE, SVIH SE NAS TO TIČE.

ŠTEDITE ENERGIJU, IZRAĐUJTE SVEGA NOVA.

VRIJEDNE RUKE STALNO RADE, TO JE NAŠA ŠKOLA.

 

REF: ČUVARI…

 


Osnovna škola Zorke Sever