preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

Webučionica 2.0

Kako provesti istraživanje?

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 6. 11. 2020.

Digitalne igre – zabava ili gubljenje vremena?

 

6. studenoga izradili smo i proveli anketu „Digitalne igre“ u alatu Microsoft Forms koju smo podijelili učenicima cijele škole putem Teams-a. Anketom smo željeli istražiti koliko učenici Osnovne škole Zorke Sever provode vremena igrajući igre i koje su im najdraže. Rezultati koje smo dobili vrlo su zanimljivi. Na anketu je odgovorilo 289 učenika, od toga 189 djevojčica i 100 dječaka.

140 učenika naše škole redovito igra digitalne igre, 134 samo ponekad, dok je samo 15 učenika odgovorilo da uopće ne igra igrice.

Također nam je zanimljiv podatak o tome koliko učenici provode vremena igrajući igrice. 164 učenika odgovorilo je da dnevno provodi manje od jednog sata igrajući igre, 95 učenika provodi manje od tri sata dnevno igrajući igre, dok 11 učenika provodi više od 3 sata dnevno igrajući neku digitalnu igru.

Ispitivanje je pokazalo kako učenici pred ekranima provode od pola sata do sat vremena (164 učenika). Najmanje učenika (11) odgovorilo je kako provode pred ekranima više od 3 sata. Jedan do dva sata za igrama provodi 65 učenika, dok 30 učenika igra igrice po jedan do tri sata.

Učenici naše škole vole igrati razne igre, ali najdraža im je “Minecraft“. Uz pomoć „Minecrafta“ možemo naučiti čitati i pričati engleski. Isto tako, možemo naučiti kako se snalaziti u prostoru te kako riješiti neki problem. Učenici naše škole također vole igrati „Fortnite“. „Fortnite“ je ”Battle royale” igra u kojoj se međusobno bori 100 igrača te zadnji preživjeli pobjeđuje i postaje ”Victory royale”. Postoje modovi ”Solo”, ”Duo” i ”Squad”. „Roblox“  je mrežna platforma za igranje  i sustav za stvaranje igrica koji korisnicima omogućuje programiranje i igranje igrica  koje su stvorili drugi korisnici. „Roblox“ može igrati više ljudi, ali to nije jedna igrica, nego ih ima nešto više. Teme su: izgradnje kuće, modna revija, preživljavanje te mnoge druge. „Sims“ je igrica za mobitel i PC u kojoj uređujemo kuću i idemo na posao. U njoj imamo svoga lika, a kada prođemo nekoliko razina, dobijemo i drugoga lika. Ako se naša dva lika zaljube, dobijemo i dijete.

Učenici su nam pokazali da mnogo njih  igra igrice na mobitelima, dok ih manji broj igra igrice na tabletima. Uz to, djeca igraju igrice i na računalima te laptopima. Njih 199 igra na mobitelima, 137 na računalima, 75 na laptopima i 32 na tabletima.

Učenici su nam pokazali da vole igrati igrice i da ih samo mali dio ne voli igrati. Igrati igrice voli 208, a ne voli samo 7 učenika. Također, učenici su nam iskazali kako njih 74 baš i ne voli igrati igrice.

Ova nam je anketa pokazala da učenici naše škole rado igraju različite digitalne igre te da im, iako na tu aktivnost troše određeni dio svog slobodnog vremena, one ne predstavljaju gubitak spomenutog vremena.

Pisali: Marko Peštaj, Mia Krčelić, Matea Kurtović, 5. c razred

Članak objavljen u školskom listu Zorkić Školski list Zorkić
CERTIFIKAT EKO ŠKOLE

CERTIFIKAT "AI ŠKOLA"

Jelovnik

Youtube - Škola za život

Škola na trećem -RN

s&t tableti
E-škole

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Zorke Sever / Kolodvorska ulica 36, HR-44317 Popovača / os-zorke-sever.skole.hr / ured@os-zorke-sever.skole.hr
preskoči na navigaciju