preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

Webučionica 2.0

Pregled svih projektnih aktivnosti

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 1. 7. 2021. 22:50

Made with Padlet
 [više]

Diseminacija projekta

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 30. 6. 2021. 10:26

Diseminacija projekta

Projekt je predstavljen na web stranicama Osnovne škole Zorke Sever, Popovača, te na školskom listu Zorkić.

Projekt ima svoju podstranicu:

eTwinning projekt - Webučionica 2.0

Digitalni list Zorkić

Neke od aktivnosti projekta predstavljene su i na službenoj Facebook stranici projekta Webučionica 2.0.:

Brošura

Microsoft Education Expert program

Dan planeta Zemlje - scenarij poučavanja

Dan Europe - projektni dan

Učiteljica matematike, Elvisa Sekulić, voditelj i koordinator eTwinning projekata organizirala je 7. svibnja 2021. godine predstavljanje međunarodnih projekata i obilježavanje Dana Europe u prostoru OŠ Zorke Sever, Popovača.
7. svibnja održan je projektni dan na temu Dan Europe, a predstavljeni su i eTwinning projekti „Dvorci (Castles)“ autorski projekt učiteljice Elvise Sekulić, te projekt Webučionica 2.0. Programu je nazočio predstavnik Sisačko-moslavačke županije, dožupan doc.dr.sc. Roman Rosavec, te predstavnici medija koji su događaj medijski popratili.
Prilog poveznice: vijest o održanoj priredbi na mrežnim stranicama škole,  vijesti s mrežnih stranica lokalnih medija, mrežne stranice Sisačko – moslavačke županije.

Vijest na mrežnoj stranici škole

https://www.smz.hr/8554-dan-europe-u-osnovnoj-skoli-zorke-sever-popovaca

https://044portal.hr/foto-u-osnovnoj-skoli-zorke-sever-obiljezen-dan-europe/

http://www.radiomoslavina.hr/2021/05/dan-europe-u-os-zorke-sever/

 [više]

Biljke stare Grčke i Rima

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 14. 6. 2021. 10:34

U sklopu izvannastavne aktivnosti Biljke stare Grčke i Rima učenici su trebali istražiti i prezentirati ljekovite i začinske biljke starih Rimljana i Grka. Svaki učenik izabrao je jednu biljku. Trebalo je prikupiti podatke za što se koristila nekada kod starih Grka i Rimljana i za što se koristi danas, te korisno djelovanje tih biljaka na ljudsko zdravlje. Pojedinačno smo istražili slijedeće biljke: kopriva, lovor, ružmarin, lavanda, origano, češnjak, kadulja, menta, bosiljak, maslina, peršin, kamilica, mak… Učenici su izabranu biljku upotrijebili za pripremu pizza, kolača, juha, umaka, te za izradu mirisnih svijeća. Učenici su biljke sijali, sadili, okopavali, zalijevali i brinuli o biljkama i pratili kako napreduju. Svoje radove prezentirali smo povodom obilježavanja Dana Europe.

 [više]

Evaluacija projekta

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 7. 6. 2021. 10:23

Učenici 5. c razreda kao nositelji projekta, popunili su anketni upitnik za evaluaciju. Svi učenici zadovoljni su sudjelovanjem u projektu i željeli bi nastaviti projekt i u slijedećoj godini. Posebice su zadovoljni s aktivnostima koji su uključivali rad na alatima iz paketa Microsoft Office i Minecraft Education Edition.
 

Rezultati upitnika za učenike

 [više]

Minecraft Education Edition - površina pravokutnika i kvadrata, volumen kocke i kvadra

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 27. 5. 2021. 10:19

U školskoj godini 2020/2021 sudjelovali smo u radu na platformi Minecraft Education Edition. Zahvaljujući tome imali smo priliku razviti vlastite kompetencije kroz sudjelovanje u projektima, kroz upoznavanje novih virtualnih prijatelja, slušanje zanimljivih suradnika i predavača, kroz prve korake u programiranju unutar Minecraft Education Edition. Cjelokupna aktivnost, koja je uključivala razne obrazovne programe i sudjelovanje u raznim projektima, stvorena je zahvaljujući uključivanju učiteljice matematike Elvise Sekulić u program Microsoft Innovative Expert, koji im je na taj način omogućio pristup alatima Microsoft Office.

 [više]

Putovanje Europom - Book Creator

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 7. 5. 2021. 10:10

Putovanje Europom uz Book Creator

 

Radeći u parovima stvorili smo digitalne slikovnice u alatu Book Creator u kojima smo predstavili znamenitosti zemlje koju smo istraživali.

 [više]

Koliko često putujemo? - obilježavanje Dana Europe

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 7. 5. 2021. 09:57

Povodom Dana Europe, koji obilježavamo 9. svibnja 2021., proveli smo istraživanje "Putovanje Europom" u digitalnom alatu Forms koje smo putem kanala Teams distribuirali učenicima u cijeloj školi. Anketom smo željeli istražiti koliko i gdje učenici Osnovne škole Zorka Sever putuju izvan Republike Hrvatske (u Europi) i kakvi su njihovi dojmovi i zanimljivosti koje su doživjeli tijekom putovanja. Rezultati koje smo dobili vrlo su kreativni i zanimljivi. Anketi se odazvalo 107 učenika.
Članak o rezultatima naše ankete objavili smo u školskim novinama Zorkić.

Rezultati istraživanja

Članak u školskom listu Zorkić

 [više]

Gegebra

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 3. 5. 2021. 10:18

Koristeći Geogebru, geometriju smo učinili jako zabavnom.

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 22. 4. 2021. 10:06

Bliži se Dan planete Zemlje. U sklopu našeg projektnog dana osmislila sam scenarij podučavanja za učenike koji se odnosi na problem otpada od hrane. Scenarij poučavanja je izrađen u programu OneNote, a mi smo proveli istraživanje koliko hrane naš razred, zajedno s njihovom obitelji, svakodnevno baca i stvorili grafički prikaz tih rezultata, te stvorili plakate u digitalnom alatu Canva.

Scenarij poučavanja - Prekomjerno bacanje hrane

 [više]

Tangram

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 12. 4. 2021. 09:27

Upoznali smo Tangram - jednu od najstarijih i najpoznatijih zagonetki. Ova se matematička slagalica sastoji od sedam standardnih dijelova (pet trokuta, jedan paralelogram i jedan kvadrat) od kojih se sastavljaju slike različitih predmeta i likova.

Uz pomoć alata Mathigon vježbali smo izradu različitih likova uz pomoć tangrama.

 [više]

Izrada kataloga u alatu Bookcreator - LIK 2021.

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 22. 3. 2021. 14:53

LIK

 [više]

Geogebrine učionice - webinar za učitelje u sklopu projekta Webučionica

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 15. 3. 2021. 15:50

U sklopu projekta Webučionica i edukacije odgojno-obrazovnih djelatnika učiteljica matematike Elvisa Sekulić održala je webinar 15. ožujka 2021. pod nazivom Geogebrine učionice.

Sudionici webinara su upoznali alat Geogebru - koji povezuje interaktivnu geometriju, algebru, tablice, grafove, analizu i statistiku i njegovo sučelje. Sudionici su također naučili izraditi aktivnost ili knjigu za učenike, te dodati učenike u Geogebrinu učionicu. Sudionici su naučili koristiti Geogebra bilješke i izraditi aktivnosti za učenike u svrhu razvijanja matematičke komunikacije i rješavanje matematičkih problema.

Webinar možete pogledati putem poveznice: Geogebrine učionice

 [više]

Escape Room u OneNote-u - webinar za učitelje u sklopu projekta Webučionica

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 8. 3. 2021. 15:42

U sklopu projekta Webučionica i edukacije odgojno-obrazovnih djelatnika učiteljica matematike Elvisa Sekulić održala je webinar 8. ožujka 2021. pod nazivom Escape Room u OneNote-u.

Sudionici webinara su upoznali alat OneNote i način izrade EscapeRoom aktivnosti za učenike. Sudionici su također naučili otvoriti digitalnu bilježnicu i raditi unutar digitalne bilježnice, dodavati sadržaje, zaključavati sekcije i dijeliti sadržaj s učenicima.

Webinar možete pogledati putem poveznice: Escape Room.

 

 [više]

Razredna fotografija u alatu Pixton

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 15. 2. 2021. 09:14

Pomoću alata Pixton stvorili smo nekoliko zajedničkih školskih fotografija.

 [više]

Dan sigurnijeg interneta

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 14. 2. 2021. 09:24

Svake se godine drugi dan, u drugome tjednu mjeseca veljače, obilježava Dan sigurnijeg interneta. U našoj smo školi taj dan obilježavali kroz cijeli tjedan raznim aktivnostima na satovima informatike, engleskog jezika, glazbene kulture, ali i satu razrednika.

Na satu razrednika učenici 5. c razreda izrađivali su stripove u alatu Pixton na kojima su ukazivali na probleme koji se mogu pojaviti na internetu te su davali savjete kako taj problem riješiti. Stripovima su istaknuli i poruku koju šalju povodom Dana sigurnijeg interneta.

 

 [više]

Sudjelovanje u edukaciji Zimski izazov

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 29. 1. 2021. 15:36

Stručno je usavršavanje od 11. siječnja do 1. veljače 2021. obuhvatilo 400 sudionika, a usavršavanje je aktivno završilo oko 300 sudionika.

Glavni je cilj usavršavanja bio razvijati digitalne kompetencije kod učitelja koje mogu istog trenutka koristiti u učionici, bilo da se radi o učenju na daljinu ili u uživo.

Učiteljica matematike Elvisa Sekulić uspješno je završila stručno usavršavanje Zimski izazov predstavivši svoj rad kroz kolekciju nastavnih sadržaja izrađenim u različitim digitalnim alatima.

 

 [više]

Božićna video čestitka

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 24. 12. 2020. 15:16

Za naše roditelje izradili smo zajedničku Božićnu video čestitku u alatu Canva.

 

 [više]

Christmas connection

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 23. 12. 2020. 15:06

Christmas connection“ zabavan je način kojim učenici spoznaju što znači biti „građaninom svijeta“. Posjetili smo udaljenu učionicu Španjolske, krenuli na virtualni izlet i razgovarali s učiteljicom Catherine Saunders i njezinim učenicima iz El Limonar International School, Murcia, Španjolska.

Učenicima smo pripremili dva videa, jedna prikazuje naše Božićne običaje, a drugi prikazuje naše pripremanje i uređivanje učionice za Božić.

Mi smo od njih naučili nekoliko zanimljivih informacija - kako se na šanjolskom kaže Sretan Božić i sretna Nova godina, koji su njihovi božićni običaji, koja su njihova tradicionalna božićna jela...

Učenici su dobili „Global Learning Connection“ putovnice u koje su upisali ukupnih 

1 567 virtualnih kilometara.

Radosni smo što u ovo vrijeme fizičke distance imamo priliku upoznati svijet i što možemo putovati svijetom bez napuštanja učionice! Projekt vodi učiteljica Elvisa Sekulić, učiteljica matematike i Microsoft Education Expert.

 [više]

Dobro se dobrim vraća

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 21. 12. 2020. 15:09

Učenici 5. c razreda Osnovne škole Zorke Sever početkom mjeseca dobili su zadatak voditi dnevnik dobrih djela nakon što su na satu razrednika pogledali video Dobro se dobrim vraća.

Zatim su izradili svoje plakate u digitalnom alatu Canva na temu Dobro se dobrim vraća.

U digitalnom alatu Padlet su upisivali dobra djela koja su tijekom mjeseca prosinca napravili. Zatim smo zajedno na satu razrednika pogledali sve radove i razgovarali o svim njihovim dobrim djelima.

 

Made with Padlet
 [više]

Blagdanske čestitke u vrijeme izolacije

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 17. 12. 2020. 15:14

Jupi!

Prosinac je. Najljepši mjesec u godini. Sve je lepršavo, toplo, veselo, razdragano i opušteno. Pripreme za Božić u punom su jeku i onda… korona!

Sve više zaraženih, oboljelih i u samoizolaciji. Tako sam se i ja našao u problemu. Sad mogu reći da je sve dobro prošlo, nisam imao nikakvih simptoma, ali morao sam biti u kući i nisam smio izlaziti van.


Inače, sredinom prosinca s roditeljima kupujem ručno izrađene čestitke. Ispisujemo ih i šaljemo poštom, a u njima uvijek zaželimo sve najbolje svojim dragim poznanicima i rodbini koju nećemo vidjeti tijekom blagdana.

Ove godine to nije bilo moguće jer nisam mogao do trga po ručno izrađene čestitke, a ni do pošte da ih pošaljem kako bi stigle na vrijeme. Ovog Božića odlučio sam da me neće smesti ta korona!

Poslat ću svima najljepše želje i puno toplih zagrljaja i to – na vrijeme! Ha, pogađate?! Bit će to digitalne čestitke. Izradio sam ih u digitalnom alatu Canva.

Canva je alat koji je vrlo jednostavan za korištenje. U Canvi se krije mnogo ponuđenih slika, animacija, glazbe i teksta, a postoji mogućnost da i sami, uz mnogo mašte i dobrih ideja, napravite čestitke, pozivnice i sve što zamislite.

Pokušajte i vi izraditi i poslati digitalne čestitke. Potrošit ćete malo vremena i truda, a siguran sam da ćete ugrijati mnoga srca malim znakom pažnje.

Na kraju vam svima želim sretan i blagoslovljen Božić te sretnu Novu godinu!

Pisao: Marko Peštaj, 5. c razred

Članak objavljen u školskom listu Zorkić Školski list Zorkić

 [više]

OneNote digitalna bilježnica - webinar za učitelje u sklopu projekta Webučionica

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 14. 12. 2020. 15:55

U sklopu projekta Webučionica i edukacije odgojno-obrazovnih djelatnika učiteljica matematike Elvisa Sekulić održala je webinar 14. prosinca 2020. pod nazivom OneNote - za napredne korisnike.

 

 

Sudionici webinara su upoznali napredne mogućnosti korištenja OneNote digitalne bilježnice:
- distribuciju stranica i sekcija, brz pregled učeničkih radova
- davanje povratne informacije i usmjeravanje učenika
- prikupljanje sadržaja s weba, te ugrađivanje istih kako bi se stvorila prilagođena nastavna lekcija
- korištenje alata za crtanje da bi istaknuli sadržaj, dodali opaske u slajdove, nacrtali dijagrame te rukom upisali bilješke
- korištenje stopljenog čitača kao pomoć učenicima s disleksijom
- korištenje prevoditelja
- korištenje audiosnimki kao povratne informacije ili pomoći kod davanja uputa učenicima
- prikupljanje domaćih zadaća, testova, ispita i radnih materijala.
 
Webinar možete pogledati putem poveznice: OneNote - napredni korisnici
 [više]

Eduflow - webinar za učitelje u sklopu projekta Webučionica

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 30. 11. 2020. 16:12

U sklopu projekta Webučionica i edukacije odgojno-obrazovnih djelatnika učiteljica matematike Elvisa Sekulić održala je webinar 30. studenog 2020. pod nazivom Eduflow.

Sudionici webinara su tijekom webinara oblikovali digitalni sadržaj, potaknuti na cjeloživotno učenje, te su prepoznali važnost razvoja kompetencija učitelja. Razvijali su vještinu kritičkog mišljenja, razvijali komunikacijske i socijalne vještine kako bi uspješno učili i radili u socijalnoj grupi (timu ili paru).


DIGITALNA KOMPETENCIJA:

  • upravljati podacima, informacijama i digitalnim sadržajem,
  • komunicirati korištenjem digitalnih tehnologija,
  • dijeliti podatke, informacije i sadržaj putem digitalnih tehnologija.

Webinar možete pogledati putem poveznice: Eduflow

 

 [više]

Uporaba digitalnih alata u obrazovanju učenika s disleksijom

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 25. 11. 2020. 15:27

Učiteljica matematike, Elvisa Sekulić, održala je 25. studenog 2020. na 3. sjednici Učiteljskog vijeća Osnovne škole Zorke Sever predavanje Uporaba digitalnih alata u obrazovanju učenika s disleksijom. Predavanjem je upoznala članove Učiteljskog vijeća s mogućnostima koje nude digitalni alati kako bi se učenicima s disleksijom olakšalo obrazovanje.

Materijale prezentirane na sjednici možete pogledati putem priložene poveznice:

Uporaba digitalnih alata u obrazovanju učenika s disleksijom

 [više]

Međunarodni dan tolerancije

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 18. 11. 2020. 09:18

U sklopu projekta Webučionica 2.0 obilježili smo Međunarodni dan tolerancije.

U današnje vrijeme se važno uvijek iznova podsjećati na važnost tolerancije i međusobne snošljivosti. Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. studenoga i predstavlja isticanje bogatstva različitosti kultura, kao i načina života i razmišljanja.

Osnovna ljudska prava u svojoj suštini nose poruku mira, razumijevanja i poštivanja osobnih sloboda te se u svijetu ovaj dan smatra prilikom za poboljšanje odnosa među ljudima na svim razinama.

Na satu razrednika smo prošli tečaj na digitalnom alatu Eduflow pod nazivom Različiti, a isti.

Svakodnevno radimo na tome da budemo što tolerantniji ljudi koji razumiju različitost kao prednost i priliku. Budućnost mora biti tolerantna, a o tome ćemo se nastaviti brinuti i u našoj školi.

 [više]

Kako provesti istraživanje?

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 6. 11. 2020. 15:11

Digitalne igre – zabava ili gubljenje vremena?

 

6. studenoga izradili smo i proveli anketu „Digitalne igre“ u alatu Microsoft Forms koju smo podijelili učenicima cijele škole putem Teams-a. Anketom smo željeli istražiti koliko učenici Osnovne škole Zorke Sever provode vremena igrajući igre i koje su im najdraže. Rezultati koje smo dobili vrlo su zanimljivi. Na anketu je odgovorilo 289 učenika, od toga 189 djevojčica i 100 dječaka.

140 učenika naše škole redovito igra digitalne igre, 134 samo ponekad, dok je samo 15 učenika odgovorilo da uopće ne igra igrice.

Također nam je zanimljiv podatak o tome koliko učenici provode vremena igrajući igrice. 164 učenika odgovorilo je da dnevno provodi manje od jednog sata igrajući igre, 95 učenika provodi manje od tri sata dnevno igrajući igre, dok 11 učenika provodi više od 3 sata dnevno igrajući neku digitalnu igru.

Ispitivanje je pokazalo kako učenici pred ekranima provode od pola sata do sat vremena (164 učenika). Najmanje učenika (11) odgovorilo je kako provode pred ekranima više od 3 sata. Jedan do dva sata za igrama provodi 65 učenika, dok 30 učenika igra igrice po jedan do tri sata.

Učenici naše škole vole igrati razne igre, ali najdraža im je “Minecraft“. Uz pomoć „Minecrafta“ možemo naučiti čitati i pričati engleski. Isto tako, možemo naučiti kako se snalaziti u prostoru te kako riješiti neki problem. Učenici naše škole također vole igrati „Fortnite“. „Fortnite“ je ”Battle royale” igra u kojoj se međusobno bori 100 igrača te zadnji preživjeli pobjeđuje i postaje ”Victory royale”. Postoje modovi ”Solo”, ”Duo” i ”Squad”. „Roblox“  je mrežna platforma za igranje  i sustav za stvaranje igrica koji korisnicima omogućuje programiranje i igranje igrica  koje su stvorili drugi korisnici. „Roblox“ može igrati više ljudi, ali to nije jedna igrica, nego ih ima nešto više. Teme su: izgradnje kuće, modna revija, preživljavanje te mnoge druge. „Sims“ je igrica za mobitel i PC u kojoj uređujemo kuću i idemo na posao. U njoj imamo svoga lika, a kada prođemo nekoliko razina, dobijemo i drugoga lika. Ako se naša dva lika zaljube, dobijemo i dijete.

Učenici su nam pokazali da mnogo njih  igra igrice na mobitelima, dok ih manji broj igra igrice na tabletima. Uz to, djeca igraju igrice i na računalima te laptopima. Njih 199 igra na mobitelima, 137 na računalima, 75 na laptopima i 32 na tabletima.

Učenici su nam pokazali da vole igrati igrice i da ih samo mali dio ne voli igrati. Igrati igrice voli 208, a ne voli samo 7 učenika. Također, učenici su nam iskazali kako njih 74 baš i ne voli igrati igrice.

Ova nam je anketa pokazala da učenici naše škole rado igraju različite digitalne igre te da im, iako na tu aktivnost troše određeni dio svog slobodnog vremena, one ne predstavljaju gubitak spomenutog vremena.

Pisali: Marko Peštaj, Mia Krčelić, Matea Kurtović, 5. c razred

Članak objavljen u školskom listu Zorkić Školski list Zorkić

 [više]

Dječji tjedan - izrada videa

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 12. 10. 2020. 15:04

Naš prvi zadatak je izraditi kratki video u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna. Dječji tjedan obilježavamo uobičajeno s nekim od navedenih aktivnosti:

  • usmjeravanje pozornosti najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu,
  • organizacija prigodno odabranih igara, priredbi i stvaralačkih aktivnosti djece i za djecu,
  • razne akcije značajne za razvoj i odgoj djece,
  • poticanje volonterskog društvenog i stručnog rada odraslih s djecom.

Moto Dječjeg tjedna je „Ljubav djeci prije svega!“

S obzirom na online nastavu, Dječji tjedan obilježili smo pod nazivom RE(TRO)AKTIVIRAJ SE! Učenici su dobili zadatak zaigrati neku od starih igrara s roditeljima i ukućanima (snimiti se kako igraju s roditeljima gumi-gumi, skrivača, lovice, školice, pikulanje....), izraditi kratki video koristeći neki od mobilnih 2.0 alata za izradu videa, te poslati snimku razrednici.

 

Dječji tjedan5.mp4

Dječji tjedan.mp4

 [više]

Predstavljanje učenika sudionika u projektu

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 14. 9. 2020. 14:57

Dragi sudionici u projektu, mi smo 5. c Osnovne škole Zorke Sever, Popovača i veselimo se druženju i učenju. Ovo je naš Padlet s prvim avatarima koje smo izradili.

U ponedjeljak 13. rujna 2020. izrađivali smo svoje prve avatare. Svoje kreacije stvarali smo u aplikaciji Avachar (https://avachara.com), a nakon toga smo ih postavljali u Padlet (https://padlet.com). Kad smo napravili svoj avatar i postavili ga, mogli smo i like-ati druge avatare.

Izrađivali smo avatare tako što smo birali između raznih boja kože, oblika očiju, usta, osmijeha i razne odjeće. Tako smo postali i dizajneri. Kad smo ih izradili, postavili smo ih kao profilne slike na Office365.

Sad nastavnici, kad gledaju naš razred, ne moraju razmišljati o tome kako izgledamo, već nas vide onako kako mi zamišljamo sebe.

Članak o izradi avatara objavljen u školskom listu Zorkić Školski list Zorkić.

Made with Padlet
 [više]

Projekt Webučionica 2.0

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 11. 9. 2020. 14:59

Webučionica 2.0 je eTwinning projekt kojemu je cilj podići digitalne kompetencije učenika. Tijekom projekta učenici će izraditi i objaviti strip, plakat, pozivnicu, prezentaciju, animaciju;  izrađivati i objavljivati kratke animirane filmove, plakate, pozivnice, izraditi i objaviti zvučni zapis; vježbati usmeno izražavanje pred kamerom i(li) mikrofonom; razvijati komunikacijske sposobnosti; istraživati edukativne igre i aplikacije na računalu. Učenici će s voditeljicom projekta Elvisom Sekulić surađivati s učiteljicama i učenicima iz više škola iz cijele Hrvatske i regije putem videokonferencija. Istraživat će web 2.0 alate koje mogu učenici sami koristiti za izgradnju relevantnog sadržaja, te interaktivno sudjelovati u nastavnom procesu primjenjujući informatičku tehnologiju. Unaprijedit će nastavni proces razvojem kulture učenja od drugih, razmjene iskustava. 

ISHODI UČENJA: pisati priču za strip i digitalno izraditi strip u digitalnom alatu, dizajnirati plakat za film, predstavu, događaj, fotografirati zanimljive prizore, pripremiti prezentaciju o zanimljivom događaju, osmisliti božićnu animaciju, fotografirati i snimati – pripremati materijal za film ili zvučni zapis, poznavati edukativne igre različitih predmetnih područja, predstaviti svoje radove na javnim manifestacijama ili na web stranici škole.

Istraživanjem digitalnih alata za izradu stripa, plakata, prezentacije, filma, zvuka, animacije; promatranjem svijeta oko sebe, uočavanjem i izdvajanjem važnih zbivanja i zanimljivih pojedinosti, prikupljanjem podataka na internetu i u izvornoj stvarnosti, fotografirajući pojedinosti, snimajući zadane scene; predstavljanjem radova na javnim manifestacijama ili na web stranici škole. 

Webučionica je projekt stjecanja digitalnih znanja i vještina uz niz webinara formiranih u obliku korak po korak pristupa.
Krajnji cilj je razvoj digitalnih vještina kod učitelja i učenika. U sklopu Webučionice ostvarivali bi se i duža stručna tematska usavršavanja.

 [više]

 CERTIFIKAT EKO ŠKOLE

CERTIFIKAT "AI ŠKOLA"

Jelovnik

Youtube - Škola za život

Škola na trećem -RN

s&t tableti
E-škole

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Zorke Sever / Kolodvorska ulica 36, HR-44317 Popovača / os-zorke-sever.skole.hr / ured@os-zorke-sever.skole.hr
preskoči na navigaciju