preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

Memento prijateljstva 7

Svjetski dan animiranog filma

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 29. 10. 2020.

Animirani filmovi samo naizgled predstavljaju zabavu za djecu, a zapravo nas i kao odrasle uspijevaju zabaviti, dirnuti i mnogo toga naučiti. U školi smo Svjetski dan animiranog filma obilježili tako što smo odjenuli majice s animiranim likovima, što je dodatno uljepšalo i uveselilo hodnike naše škole.

U današnje vrijeme tehnologija animacije je znatno napredovala, tako i animirani film doživljava procvat. U školskoj knjižnici gledali smo animirani film „Izvrnuto obrnuto“ s 5. b i 5. c razredom.

Svake godine podsjetimo se na emocije koje u nama pobuđuju filmovi koji su postali prava umjetnička djela i zaključimo kako bismo ih trebali gledati češće.

eTwinning projekt Memento prijateljstva, kojeg u Osnovnoj školi Zorke Sever vodi učiteljica Elvisa Sekulić, za jedan od zadataka ima stjecanje znanja o sebi kroz prepoznavanje i razumijevanje svojih emocija, razvoj pozitivne slike o sebi, razvijanje odgovornosti prema sebi i drugima, produbljivanje razumijevanja i prihvaćanja dogovorenih pravila. U sklopu projekta učenici 5. c su pogledali animirani film „Izvrnuto obrnuto“ , te nakon filma izvršili refleksiju o vlastitim emocijama i nošenju s istima. Zadatak za učenike bio je izdvojiti matično sjećanje, ono koje je trajno urezano u njihovo sjećanje i koje je za njih predstavlja veliku važnost.