preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

Projekt Dvorci

Videokonferencija - susret učenika i učitelja partnerskih škola u eTwinning projektu „Dvorci (Castles)“

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 23. 3. 2021.

23. ožujka 2021. godine Osnovna škola Zorke Sever organizirala je virtualni sastanak učenika i učitelja sudionika projekta „Dvorci (Castles)“. Sastanak je organizirala učiteljica matematike te ujedno i voditeljica projekta - Elvisa Sekulić, putem platforme Zoom. Sastanku su prisustvovali učenici 6. a razreda i učiteljica engleskog jezika - Tea Dolenčić te učenici i učitelji partnerskih škola: Split 3, Split, Hrvatska; Don Gnocchi State Institute, Maddaloni, Italija; IC Calcinate Bergamo, Italija.

 

Učenici i učitelji razgovarali su o projektnim aktivnostima te su predstavili zadnji projektni zadatak - zajedničku digitalnu virtualnu knjigu priča i legendi o dvorcima. Zadatak za učenike bio je sljedeći: osmisliti priču ili legendu temeljenu na legendi vezanoj uz dvorac iz njihove okoline, prevesti tu istu priču na engleski jezik i objaviti radove u zajedničkoj digitalnoj knjizi. Prema predlošku priče, učenici su slikali umjetnička djela koristeći tehniku crne tinte te su također radove objavili u zajedničkoj digitalnoj knjizi. Projektni su zadatak učenici 6. a razreda izvršili međupredmetnom korelacijom na nastavi hrvatskoga jezika s učiteljicom Dianom Kajganić, na nastavi likovne kulture s učiteljem Nikolom Bartulićem i na nastavi engleskoga jezika s učiteljicom Teom Dolenčić.

Učenici su ovim projektom razvijali sljedeće ključne kompetencije: razumijevanje vlastite kulturne baštine, sposobnost primjene znanja i tehnologije, sigurna i kritična uporaba informacija i komunikacijskih tehnologija za rad i komunikaciju, sposobnost učinkovitog upravljanja vlastitim učenjem (samostalno ili u skupini), socijalne i građanske kompetencije (sposobnost učinkovitog i konstruktivnog sudjelovanja u vlastitom društvenom  životu), kulturna svijest i izražavanje sposobnosti da se cijeni kreativna važnost ideja (iskustva i osjećaji u medijima, književnosti, vizualnoj i izvedbenoj umjetnosti), komunikacija na stranom jeziku i međukulturno razumijevanje.

Poveznica na digitalnu knjigu projekta:

 

 

Fotografije s videokonferencije:
CERTIFIKAT EKO ŠKOLE

CERTIFIKAT "AI ŠKOLA"

Jelovnik

Youtube - Škola za život

Škola na trećem -RN

s&t tableti
E-škole

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Zorke Sever / Kolodvorska ulica 36, HR-44317 Popovača / os-zorke-sever.skole.hr / ured@os-zorke-sever.skole.hr
preskoči na navigaciju