preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

 > Naslovnica
Vijesti

Carnetova konferencija za korisnike – „CUC 2021.“

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 2. 11. 2021.

Carnetova konferencija za korisnike, poznata i kao „CUC“, godišnje je okupljanje Carnetovih korisnika i suradnika, uključujući učitelje, nastavnike i ravnatelje u osnovnim i srednjim školama, profesore na fakultetima, Carnetove sistem inženjere i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice, kao i informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT). To je platforma za razmjenu informacija, znanja i iskustava te razvoj suradnje osoba koje imaju dodir s IKT-om, ponajprije internetom te s njim povezanim naprednim oblicima korištenja, primarno u edukaciji, i to koristeći se modernim pedagoškim pristupima, kako napominju organizatori. 

(izvor: https://www.carnet.hr/usluga/carnet-ova-konferencija-za-korisnike-cuc/

Ove godine 23. „CUC“ naziva „Nove prilike“ održao se u kompleksu hotela „Solaris“ u Šibeniku. Ravnateljica Zvjezdana Martinec i čak četiri učiteljice naše škole, Elvisa Sekulić, Pina Žilić, Tamara Đurđević Filipović i Zvijezdana Žigolić Južvak, imale su priliku sudjelovati u zanimljivim i inovativnim radionicama i interaktivnim predavanjima. Naša škola osvojila je tri pozivnice na konferenciju koje uključuju besplatan prijevoz, besplatan smještaj i sudjelovanje na „CUC-u“. Naime, kao škola uključili smo se u natječaj „AI School Challenge“ i kao jedna od deset škola u Hrvatskoj s najviše položenih tečajeva „Elements of AI“, osvojili smo dvije besplatne ulaznice za ovu konferenciju. Ulaznice su dodijeljene voditeljici projekta u školi, učiteljici informatike Zvijezdani Žigolić Južvak, kao i učiteljici prirode i biologije Tamari Đurđević Filipović, dok je ravnateljici dodijeljena besplatna ulaznica od strane Carneta te im ovim putem zahvaljujemo što su prepoznali rad naše škole. 

Učiteljica matematike, Elvisa Sekulić, u svom interaktivnom izlaganju pod nazivom „MineClass“ predstavila je sudjelovanje naših učenika u ovom i ostalim projektima. Učenici su korištenjem programa Minecraft Education Edition, u sklopu nastave matematike, gradili decimalne vrtove i saznali nešto više o grčkoj filozofkinji i matematičarki Hipatiji, ali i sudjelovali u raznim projektima.

Učiteljica Pina Žilić, učiteljica naše škole i Osnovne škole Ludina, provela je radionicu „Beatlemania u 21. stoljeću“. U svom interaktivnom izlaganju predstavila je upotrebu digitalnih alata: Avatar Maker, Padlet, HumOn, Chrome Music Labu i Book Creator. Prikazala je projekt o popularnoj grupi The Beatles, koju su učenici na malo drugačiji način upoznali na nastavi glazbene kulture.

Teme ovogodišnje konferencije bile su: „Hibridno i fleksibilno obrazovanje“, „Tehnologija na rubu obrazovanja“ i „Održivi razvoj – tehnologija u službi zelene škole“. Na radionicama smo mogle upoznati nove metode, načine rada te primjenu inovativnih programa u nastavi. Pobliže smo se upoznale i s temama iz područja umjetne inteligencije i proširene stvarnosti, kao i njihovoj uspješnoj primjeni u nastavi.

Ovo iskustvo dodatno je obogatilo naše znanje koje ćemo prenijeti ostatku naših djelatnika kako bismo oplemenili rad s učenicima u našoj školi.

Zvijezdana Žigolić Južvak, uč. inf.

 

 

Završni video konferencije:

(izvor: https://meduza.carnet.hr/index.php/media/watch/28411)
CERTIFIKAT EKO ŠKOLE

CERTIFIKAT "AI ŠKOLA"

Jelovnik

Youtube - Škola za život

Škola na trećem -RN

s&t tableti
E-škole

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

eDnevnik učitelji

CMS za škole logo
Osnovna škola Zorke Sever / Kolodvorska ulica 36, HR-44317 Popovača / os-zorke-sever.skole.hr / ured@os-zorke-sever.skole.hr
preskoči na navigaciju