preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

 > Naslovnica
Vijesti

Europski tjedan programiranja 2021.

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 25. 10. 2021.

Od 11. do 22. listopada, na nastavi informatike u našoj školi, obilježili smo Europski tjedan programiranja. Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

Učiteljica Ružica Filipović je s učenicima provodila razne aktivnosti programiranja, i to koristeći blokove naredbi. Učenici su crtali „pixel art“ crteže prema predlošku na računalu ili na papiru te izrađivali svoje origamije. Zadatci su bili dostupni na online ploči u Padletu te su učenici mogli odabrati redoslijed rješavanja zadataka po želji.  Zadatke su rješavali samostalno i u paru.

Učiteljica Anđelina Sokolović je s učenicima nižih razreda u područnim škola provodila raznovrsne igre kodiranja kao što su Run Marco, Blockly games te Minecraft Adventurer Hour of Code.

Učenici petih razreda rješavali su raznovrsne igre programiranja blokovima naredbi, i to koristeći razrednu grupu na platformi Tynker koji im je otvorila njihova učiteljica Zvijezdana Žigolić Južvak.

Učenici sedmih razreda također su igrali igre programiranja na platformi Tynker, no njihov je zadatak bio pomoći likovima riješiti zadatke tako što su samostalno upisivali naredbe programa Python i Javascript.

Učenici šestih razreda i ove godine su zadužili mala mikro računala, „Micro:bit“, u sklopu projekta ProMikro, čiji je inicijator Institucija za razvoj i inovativnost mladih. Učiteljica Zvijezdana upoznala ih je s uređajem i stranicom https://izradi.croatianmakers.hr/, na kojoj učenici mogu polagati tečajeve te osvajati bedževe i nagrade.

Učenicima su sve aktivnosti bile vrlo zabavne i zanimljive.

Pogledajte video:
CERTIFIKAT EKO ŠKOLE

CERTIFIKAT "AI ŠKOLA"

Jelovnik

Youtube - Škola za život

Škola na trećem -RN

s&t tableti
E-škole

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

eDnevnik učitelji

CMS za škole logo
Osnovna škola Zorke Sever / Kolodvorska ulica 36, HR-44317 Popovača / os-zorke-sever.skole.hr / ured@os-zorke-sever.skole.hr
preskoči na navigaciju