preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

 > Naslovnica
Vijesti

Naši „eTwinning“ projekti nagrađeni Nacionalnim oznakama kvalitete

Autor: Mima Juračak, 14. 10. 2021.

Kao škola ponosni smo na naše „eTwinning“ projekte – oni nas predstavljaju u europskom okruženju i promiču ideju suradnje u suvremenom obrazovanju. Projekti „Castles“ („Dvorci“) i „Webučionica 2.0“ međunarodni su projekti nagrađeni Nacionalnim oznakama kvalitete koje dodjeljuje Nacionalna služba za podršku (NSS).

Projekt "Castles" dvogodišnji je međunarodni „eTwinning“ projekt Osnovne škole Zorke Sever iz Popovače, i to autorski projekt učiteljice matematike, Elvise Sekulić. 

Projektni zadaci obuhvaćali su različite metode aktivnog, istraživačkog i kreativnog rada za različite grupe učenika koji su sudjelovali u projektu. Aktivno podučavanje provodili smo dijaloškom i istraživačkom metodom jer su učenici provodili vođena i samostalna istraživanja o kulturnoj baštini, izrađivali prezentacije, modele i nacrte u kojima su prezentirali pojam dvorca, kao i baštinu koja je specifična za odabrani dvorac. Koristili smo projektno učenje putem istraživanja i predstavljanja znamenitih dvoraca koji svojim postojanjem doprinose kulturnoj, povijesnoj i arhitektonskoj vrijednosti. Ovim projektom učenici su obrađivali temu dvoraca kroz STEM predmete, povijest, kao i strane jezike. Tema je bila podloga za uključivanje učenika u razvoj novih IKT vještina, izradu maketa od drveta ili kartona, izradu prezentacija, plakata i ostalih multimedijskih sadržaja.

„Webučionica 2.0“ je „eTwinning“ projekt kojem je cilj bio poboljšati digitalne kompetencije učenika i učitelja. Cilj projekta je poticati učitelje i učenike na razvoj informatičko-komunikacijskih kompetencija, poboljšati komunikaciju na materinskom jeziku, učiti kako učiti, kao i razvijati socijalne i građanske kompetencije i poduzetnost. Svrha projekta je korištenjem informacijsko-komunikacijskih tehnologija prenijeti stečena znanja na učenike i razvijati digitalne kompetencije koje će učenici moći koristiti u različitim situacijama. Tijekom projekta učenici su izrađivali i objavili strip, plakat, pozivnicu, prezentaciju, animaciju i kratke animirane filmove. Isto tako, proveli su istraživanje, vježbali usmeno i pismeno izražavanje, razvijali komunikacijske sposobnosti te istraživali edukativne igre i aplikacije na računalu.

Tijekom provedbe ovih „eTwinning“ projekata korištene su razne pedagoške inovacije. Projekti su izvrsno integrirani u kurikulum, a suradnja i komunikacija među partnerskim školama je ostvarena na zavidnoj razini. Tijekom provedbe projekta korišteni su razni web alati. Diseminacija je provedena na web stranicama škole i razreda, webinarima, kao i  posredstvom medija. Provedena je i evaluacija projekta između svih sudionika projekta.

Voditeljica ovih projekata je Elvisa Sekulić, učiteljica matematike, a sudionici u projektu su i predmetni učitelji - Zvijezdana Žigolić Južvak, učiteljica informatike, Nikola Bartulić, učitelj likovne kulture, Darko Brnada, učitelj tehničke kulture, Marina Međimurec Čupić, vjeroučiteljica, Diana Kajganić, učiteljica hrvatskog jezika, Natalija Budetić, učiteljica geografije i povijesti, Tea Dolenčić, učiteljica engleskog jezika te ostali predmetni učitelji i razrednici od petog do osmog razreda. 

Više o projektima "Castles" i "Webučionica" možete saznati na stranicama naše škole, u odjeljku „eTwinning“, a na ovome mjestu želimo čestitati timu učitelja i učenika koji su zaslužni za stjecanje ovog važnog statusa.

Radujemo se novim "eTwinning" pothvatima!

Elvisa Sekulić, učiteljica matematike
CERTIFIKAT EKO ŠKOLE

CERTIFIKAT "AI ŠKOLA"

Jelovnik

Youtube - Škola za život

Škola na trećem -RN

s&t tableti
E-škole

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

eDnevnik učitelji

CMS za škole logo
Osnovna škola Zorke Sever / Kolodvorska ulica 36, HR-44317 Popovača / os-zorke-sever.skole.hr / ured@os-zorke-sever.skole.hr
preskoči na navigaciju