preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

 > Naslovnica
Vijesti

Posjet gospođe Marijane Petir našoj školi

Autor: Mima Juračak, 13. 10. 2021.

U ponedjeljak, 11. listopada 2021. godine, našu školu posjetila je gospođa Marijana Petir, zastupnica 10. saziva Hrvatskog sabora i predsjednica Odbora za poljoprivredu u Hrvatskom saboru, na poziv ravnateljice Zvjezdane Martinec, s ciljem upućivanja preporuka i smjernica za daljnji rad Učeničke zadruge Zora i razvitka naše škole kao Ekoškole.

Gospođu Petir ravnateljica je dočekala s učenicima i učiteljima, članovima zadruge, uz izvedbu pjesme „Shinzou Wo Sasageyo“, koju je na klavijaturama svirala učenica Ana Vlašić. Ravnateljica Zvjezdana Martinec prigodnim je riječima izrazila dobrodošlicu saborskoj zastupnici, uz naglasak na moto naše škole: „Njegujemo tradiciju i gradimo budućnost!“

Ravnateljica je istaknula kako se u našoj školi razvija ljubav prema prirodi i vrijednostima koje je čovjek stvorio svojim radom te svijest o nužnosti očuvanja ravnoteže u prirodi, zaštiti okoliša i njegovanju baštine.

Uslijedio je sastanak u zbornici na kojem su, uz ravnateljicu Zvjezdanu Martinec i saborsku zastupnicu Marijanu Petir, sudjelovali učenici Jakov Malekinušić i Jan Miholić (3. razred), Lukas Bošnjak i Lucija Matijević (4. razred), Magdalena Markanović, Marina Oršuš i Mijo Šklempe (5. a razred), Franka Antoliš (5. c razred), Matea Kurtović i Mia Krčelić (6. c razred), Elena Papa (7. c razred), kao i učitelji Antonijo Boškić, Suzana Selanac Perković, Maja Rosavec, Dijana Živković, Kristina Kardaš, Marina Međimurec Čupić, Natalija Budetić i Valentina Abramović Andlar. Učitelji su se predstavili, a učenici su našoj gošći ispričali koje su sve ideje realizirali u okviru svoje izvannastavne aktivnosti. Naglasili su da se rad Učeničke zadruge Zora i program Ekoškole međusobno nadopunjuju, osobito u području izrade ukrasnih predmeta od otpadnih materijala.

Gospođa Petir pohvalila je učenike i naglasila da živimo u jako lijepom kraju, bogatom kulturnom baštinom i prirodnim ljepotama te da to itekako treba cijeniti i čuvati. Kroz razgovor je poticala učenike na to da bi se tijekom života mogli baviti i uzgojem prehrambenih biljnih kultura te da u tome trebaju biti vrijedni, uporni i ne odustajati.

Naši učenici su postavljali zanimljiva i spontana pitanja. Osobit interes su pokazali za vožnju zrakoplovom do Bruxellesa, gdje je gospođa Marijana Petir obnašala dužnost hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu (od 2014. do 2019. godine), kao i za njezin hobi - planinarenje. Ispitivali su zastupnicu i o periodu njezina života koji se odnosi na osnovnoškolsko obrazovanje, a zanimalo ih je i koji joj je tada bio najdraži sport. Zastupnica je strpljivo odgovarala na sva postavljena pitanja. Susret je završio obilaskom škole.

Gospođi Marijani Petir od srca zahvaljujemo na dolasku u našu školu, kao i na svim savjetima i preporukama koje nam je uputila kako bismo poboljšali rad naše zadruge.

Našoj gošći želimo još puno uspjeha u političkoj karijeri, kao i dosljednosti u čuvanju hrvatskog identiteta!

 

Učiteljica Valentina Abramović Andlar i ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof.

 

Galeriju fotografija s druženja pogledajte putem poveznice:

 
CERTIFIKAT EKO ŠKOLE

Jelovnik

Youtube - Škola za život

Škola na trećem -RN

s&t tableti
E-škole

Tražilica
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi

eDnevnik učitelji

CMS za škole logo
Osnovna škola Zorke Sever / Kolodvorska ulica 36, HR-44317 Popovača / os-zorke-sever.skole.hr / ured@os-zorke-sever.skole.hr
preskoči na navigaciju