preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

 > Naslovnica
Vijesti

Zadnji dan nastave

Autor: Mima Juračak, 24. 6. 2021.

U petak, 18. lipnja 2021. godine, obilježili smo zadnji dan nastave. Pred učenicima su dugoočekivani ljetni praznici - veseli i bezbrižni dani. No, za naše 8. razrede, ovo je bio jedan poseban dan. Završetak jednog važnog životnog razdoblja - kraj osnovnog školovanja i početak nečeg novog, neistraženog...

Kako bi kraj ove nastavne godine učinili veselijim i bezbrižnijim, pripremili smo svečani program za sve učenike naše škole u školskom dvorištu, pridržavajući se svih važećih epidemioloških mjera.

Na početku programa pozdravila nas je ravnateljica škole Zvjezdana Martinec. Zahvalila se svim učiteljima na radu i suradnji tijekom ove izazovne nastavne godine. Također, ravnateljica se zahvalila i ostalome osoblju bez kojega rad naše škole ne bi bio ono što jest, a to su: stručna služba, administrativno-tehničko osoblje i pomoćnici u nastavi. Naravno, riječi zahvale i podrške upućene su i roditeljima koji zaista prate i pomažu rad naše škole.

Nakon toga je uslijedilo obraćanje ravnateljice našim 8. razredima koje je zamolila da se uvijek ponašaju kao dobri veleposlanici naše škole i da ne dopuste da bilo što naruši njihov integritet koji su tako pažljivo njegovali svih ovih godina. Poručila im je da budu ljubazni i velikodušni prema ljudima koji će se, prije ili kasnije, naći na njihovome putu, neka sanjaju velike snove te neka vole svoju domovinu i vjeru.

Kada je ravnateljica završila s vlastitim govorom, došlo je vrijeme da svoje riječi opraštanja upute i naši učenici. U ime 8. a razreda oprostila se učenica Lorena Turk, u ime 8. b učenica Martina Božiček, a u ime 8. c razreda učenica Matea Deklman. Govori spomenutih učenica bili su prepuni lijepih riječi i emocija.

Nakon oproštajnog govora, učenici su izazvali svoje učitelje na igru i kviz, što je bilo posebno zanimljivo i humoristično svima prisutnima. Prva igra bila je nošenje jaja u žlici, a u tome su pobijedili učenici. Druga igra bili su sklekovi - ovdje su bod odnijeli naši učitelji. Potom smo započeli i s kvizom. Učitelji su vodili 4:1 pa su učenici uspjeli osmisliti dovoljno teško pitanje na koje učitelji, nažalost, nisu znali odgovor te su zasluženu pobjedu na kraju odnijeli učenici pobijedivši 6:4.

Svečani program priveli smo kraju gledajući film o 8. razredima. U filmu su se, od sada već bivših učenika, oprostile njihove razrednice i ravnateljica škole. Učenici su istaknuli po čemu će pamtiti Osnovnu školu Zorke Sever.

Galeriju fotografija oproštaja s osmim razredima pogledajte putem poveznice:

Ravnateljica Zvjezdana Martinec, u ime Osnovne škole Zorke Sever, pojedinim je učenicima, ali i njihovim mentorima podijelila poklone kao znak zahvalnosti i podrške. Nagrađeni su: Tara Đudarić i mentor Darko Brnada za sudjelovanje na državnoj razini iz predmeta Tehnička kultura, Aurora Del Ponte i mentor Nikola Bartulić za sudjelovanje na državnoj razini iz predmeta Likovna kultura te Ana Biondić, Lucija Blažević, Marta Parić Ivičić i Zora Šarčević, kao i njihova mentorica Marina Međimurec Čupić, za sudjelovanje na biskupijskoj razini iz predmeta Katolički vjeronauk.

Važno je napomenuti kako su se i učenici četvrtih razreda oprostili od svojih učiteljica, iznenadivši ih prigodnim recitacijama, govorom i poklonima. Učenici 4. razreda matične škole oprostili su se od učiteljice Antonije Zohar, učenici PŠ Voloder oprostili su se od učiteljice Marije Sučija-Radoš, učenici PŠ Osekovo oprostili su se od učiteljice Mirjane Šinković, učenici PŠ Donja Gračenica riječi oproštaja razmijenili su s učiteljicom Marijom Gredelj, dok su se učenici PŠ Gornja Gračenica oprostili od učiteljice Višnje Adrinek. Našim bivšim 4. razredima želimo uspješan nastavak školovanja kao i u protekle četiri godine!

Galeriju fotografija oproštaja četvrtih razreda s njihovim učiteljicama pogledajte putem poveznice:

S obzirom na to da je i ova nastavna godina bila uvelike zahtjevna i po svemu drugačija, nakon dugo su se vremena, u školskome dvorištu, čuli smijeh i žamor učenika jer su se zabavljali uz glazbu i DJ-a. Kako bi doprinijeli dodatnoj atmosferi, učenici su donijeli deke za sjedenje u travi, igrali igre i zasladili se sa sladoledom.

Kako je protekao ovaj veseo dan, pogledajte u prigodnom videu:

Danas smo, u neku bližu budućnost, ispratili još jednu generaciju. Moramo priznati kako je svake godine jednako dirljivo gledati kako se opraštaju i napuštaju svoju osnovnu školu.

Dragi bivši učenici, sretno dalje želi vam vaša Osnovna škola Zorke Sever!

 
CERTIFIKAT EKO ŠKOLE

Jelovnik

Youtube - Škola za život

Škola na trećem -RN

s&t tableti
E-škole

Tražilica
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi

eDnevnik učitelji

CMS za škole logo
Osnovna škola Zorke Sever / Kolodvorska ulica 36, HR-44317 Popovača / os-zorke-sever.skole.hr / ured@os-zorke-sever.skole.hr
preskoči na navigaciju