preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

 > Naslovnica
Vijesti

Posjet gospodina Veljka Kajtazija našoj školi

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 24. 11. 2021.

U utorak, 23. studenoga 2021. godine na poziv ravnateljice, našu su školu posjetili saborski zastupnik Veljko Kajtazi, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj "KALI SARA" Suzana Krčmar,  predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije Stanoje Nikolić  i predsjednik Udruge Roma Donja Gračenica Marijan Bogdan.

Osnovnu školu Zorke Sever pohađa ukupno 496 učenika, a od toga  je 67 učenika romske nacionalnosti. Cilj posjete uvaženih gostiju bio je konstruktivan razgovor s učenicima i njihovim roditeljima kako bi učenike romske nacionalnosti potaknuli na nastavak daljnjeg srednjoškolskog obrazovanja, a ne na završetak obrazovanja s navršenih petnaest godina.

Susret je započeo pjesmom Sve još miriše na nju u izvedbi pjevačkog zbora Zorkine zvijezdice uz pratnju učenice Helene Hospođuk na klavijaturama i učitelja likovne kulture Nikole Bartulića na gitari. Učenica Marina Oršuš pročitala je pjesmu  Kroz školski prozor, a učenik Kristijan Oršuš pjesmu Tvoja staza.

Konferansu je pripremila vjeroučiteljica Marina Međimurec Čupić.

Prigodnim riječima gostima se obratila ravnateljica Zvjezdana Martinec  koja se zahvalila na dolasku u našu školu. Ravnateljica je istaknula jedno od načela i smjernica rada naše škole prema kojem odgajamo učenike da poštuju i uvažavaju sve osobe bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost, a u skladu s etičkim načelima, humanosti i čovjekoljubljem.

U multikulturalnom društvu naša škola je kulturno raznolika zajednica učenika, roditelja i djelatnika posvećena stvaranju poželjnog, ugodnog i sigurnog mjesta za učenje i rad.

Gospodin Veljko Kajtazi zahvalio se na pozivu i riječima dobrodošlice. O važnosti učenja i obrazovanja učenika romske nacionalnosti, gospodin Kajtazi govorio je na primjeru svoje obitelji u kojoj su svi visoko obrazovani. Spreman je na suradnju s našom školom i poticanje učenika romske nacionalnosti na nastavak obrazovanja.

Na kraju susreta, gospodin Kajtazi i ravnateljica razmijenili su prigodne poklone.

Nadamo se da će posjeta saborskog zastupnika Veljka Kajtazija našoj školi, pridonijeti osvješćivanju učenika romske nacionalnosti o potrebi učenja, odgoja i obrazovanja.

Veliko hvala dragim gostima na izdvojenom vremenu i posjeti našoj školi!

Ravnateljica

 Zvjezdana Martinec, prof

.
CERTIFIKAT EKO ŠKOLE

CERTIFIKAT "AI ŠKOLA"

Jelovnik

Youtube - Škola za život

Škola na trećem -RN

s&t tableti
E-škole

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Zorke Sever / Kolodvorska ulica 36, HR-44317 Popovača / os-zorke-sever.skole.hr / ured@os-zorke-sever.skole.hr
preskoči na navigaciju