preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

 > Naslovnica
Vijesti

„Hrvatska volontira“ u našoj školi

Autor: Mima Juračak, 2. 10. 2021.

Nacionalna kampanja „Hrvatska volontira“ odvija se u Republici Hrvatskoj već jedanaestu godinu. Kampanjom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se njegov doprinos cijeni.

Posljednjih nekoliko godina u našoj smo zajednici svjedoci različitih kriznih situacija –poplave, izbjegličke krize, pandemija i potresi. Takve izvanredne situacije traže prirodnu i spontanu reakciju svih sudionika društva. Spremnost građana na dobrovoljan i human angažman u takvim situacijama dokaz je da smo društvo koje prepoznaje istinske ljudske vrijednosti. U društvu, pa tako i u našoj školi, iskreno vjerujemo kako su, osim ljudskih života, upravo vrijednosti humanizma i solidarnosti naš najvažniji kapital. Ovogodišnjom kampanjom „Hrvatska volontira“ želimo se podsjetiti koliko je volontiranje važno za razvoj otpornosti zajednice u izvanrednim situacijama te koliko naše zajedništvo i solidarnost ubrzavaju proces oporavka za vrijeme i nakon krize.

Osnovna škola Zorke Sever već se tradicionalno uključila u ovu kampanju. U četvrtak, 30. rujna 2021. godine, održane su edukativne radionice za učenike i njihove roditelje. Prvu radionicu – „Inkluzivni odgoj i obrazovanje u Osnovnoj školi Zorke Sever“ održala je Ivana Čubrilo Franjić, učiteljica rehabilitatorica, drugu radionicu – „Aktivnosti u polju edukacije učenika u STEM području“, održala je Elvisa Sekulić, učiteljica matematike, treću radionicu održali su Damir Štimac i Ana Zrinščak, učitelji tjelesne i zdravstvene kulture, i to pod nazivom „Vježbanje je zdravo“, a četvrtu radionicu održala je Tea Dolenčić, učiteljica engleskog jezika, pod nazivom „Vještina slovkanja engleskih riječi“.

Radionice su bile poučne i zabavne. Također, predstavljen je i Školski volonterski klub koji je ove godine započeo s radom u našoj školi. Predstavila ga je koordinatorica kluba, vjeroučiteljica Marina Međimurec Čupić i objasnila kako će se učenici upoznati s pozitivnim učincima volontiranja te se uključivati u razne aktivnosti - humanitarne, ekološke, kulturne, edukativne i  zdravstvene. Želja Školskog volonterskog kluba je prepoznati potrebe lokalne zajednice i pomoći onima najpotrebnijima.

Na radionicama smo se odlično proveli i radujemo se novim volonterskim aktivnostima u našoj školi!

Galeriju fotografija pogledajte putem poveznice:

 
CERTIFIKAT EKO ŠKOLE

CERTIFIKAT "AI ŠKOLA"

Jelovnik

Youtube - Škola za život

Škola na trećem -RN

s&t tableti
E-škole

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Zorke Sever / Kolodvorska ulica 36, HR-44317 Popovača / os-zorke-sever.skole.hr / ured@os-zorke-sever.skole.hr
preskoči na navigaciju