preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

 > Naslovnica
Vijesti

Obavijest za roditelje/skrbnike učenika razredne nastave

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 2. 5. 2020.

Poštovani roditelji/skrbnici,

na temelju zaključka Vlade Republike Hrvatske od 23. travnja 2020. plan je otvoriti škole za razrednu nastavu za određene skupine učenika i uz primjenu preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Upute HZJZ-a i Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi Ministarstva znanosti i obrazovanja pripremljene su za otvaranja škola za razrednu nastavu u periodu od 11. svibnja 2020. do 22. svibnja 2020.godine.

Prema Uputama HZJZ-a u učionici ne može biti više od 9 učenika što znači da će u većini razrednih odjela u Hrvatskoj dio učenika pratiti nastavu u školi, a dio kod kuće.

Mješovitim modelom nastave smatra se nastava u kojoj se kombinira nastava posredstvom informacijsko-komunikacijskih tehnologija i nastava uživo u učionici, a svi učenici imaju neke elemente nastave na daljinu.

Paralelno s nastavom u školama, i dalje će se održavati nastava na daljinu čija je podloga Škola na Trećem zajedno s radnim materijalima – zadatcima i aktivnostima, koji su dostupni na mrežnim stranicama Škole za život.

Prema Uputama HZJZ-a za jednu grupu djece brine jedan učitelj odnosno dva u slučaju produženog boravka u školi, ali bez „preklapanja“. To znači da učenici u razrednoj nastavi neće u učionicama imati nastavu za predmete koje ne predaje njihov učitelj razredne nastave (strani jezik, izborni predmeti i Glazbena kultura u 4. razredu). U školi se također neće održavati nastava Tjelesne i zdravstvene kulture, kao i ostale tjelesne aktivnosti koje se provode u zatvorenom prostoru.

Želim Vam napomenuti da će se nastava na daljinu u obliku u kojem se provodila do sada provoditi i dalje, i da se u preporukama potiče ostanak kod kuće sve djece za koju se može osigurati skrb kod kuće. Prioritet su obitelji s oba zaposlena roditelja koji odlaze na posao i nemaju druge mogućnosti zbrinjavanja djece. 

Ljubazno Vas molim, pročitajte

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) na poveznici https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf     

i

Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi Ministarstva znanosti i obrazovanja na poveznici https://skolazazivot.hr/preporuke-za-organizaciju-rada-u-razrednoj-nastavi-i-upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-u-mjesovitom-modelu-nastave/.

Pisane izjave roditelja/ skrbnika ravnatelju škole prije uključivanja djeteta u školu da dijete nema simptome i bolesti, odnosno da nije u riziku, te da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja i da je roditelj upoznat s Uputama HZJZ-a u cjelini, bit će Vam dostupne za potpisivanje od utorka, 5. svibnja 2020.godine.

Ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof.
CERTIFIKAT EKO ŠKOLE

Jelovnik

Youtube - Škola za život

Škola na trećem -RN

s&t tableti
E-škole

Tražilica
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Zorke Sever / Kolodvorska ulica 36, HR-44317 Popovača / os-zorke-sever.skole.hr / ured@os-zorke-sever.skole.hr
preskoči na navigaciju