preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

 > Naslovnica
Vijesti

Uskrsne aktivnosti

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 22. 4. 2020.

Ove  godine, uz nastavu na daljinu, aktivnosti vezane uz Uskrs ipak su uz zajednički kreativni rad i suradnju učitelja, učenika i roditelja stvorile prekrasne radove.

Proslava blagdana u školama sastavni je dio nastavnih sadržaja većine predmeta te razrednih i školskih kurikula. Cilj je ovakvih aktivnosti pomoći učenicima u razumijevanju zbivanja oko blagdana koji se slave te razvijati zajednički doživljaj blagdana uz njegovanje pozitivnih odnosa prema tradiciji.

Učenici od 1. do 4. razreda obilježili su Uskrs raznim pjesmama, glumom i likovnim radovima na redovnoj nastavi i izvannastavnim aktivnostima.

 

Geografija – Pisanicom kroz Europu - Učenici 7. a razreda su sa svojom učiteljicom iz geografije i povijesti ukrašavali pisanice europskim zastavama, prepoznatljivim simbolima i rekvizitima zemalja Europe.

Izvannastavne aktivnosti - Učenici koji pohađaju humanitarci i vjeronaučnu grupu izradili su  digitalne čestitke i čestitali Uskrs svima s kojima su surađivali i kojima su pomagali tijekom godine – Sisačkom biskupijom, Caritasom, Misijskim uredom, voditeljima projekta „Marijini obroci“, sestrama milosrdnicama…

Vjeronauk - Kako bi što radosnije i iskrenije dočekali najveći kršćanski blagdan, učenici razredne nastave su tijekom nastave vjeronauka dobili zadatak – voditi mali korizmeni dnevnik. Na Isusovoj trnovoj kruni 40 su dana pratili vlastito ponašanje i odnos prema bližnjima – prijateljima i roditeljima, zalaganje i trud u školi. Na mjesto trna crtali bi cvijet ukoliko su taj dan bili pravi Isusovi učenici, a trn bi podebljali ako taj dan nisu bili možda marljivi u školi ili slušali roditelje.

Uskrs je najradosniji blagdan, ali je i blagdan mira. Uskrsli je Isus pozdravio svoje učenike: „Mir vama!“ Znamo da je golubica s maslinovom grančicom simbol mira - zato su i naši učenici izradili predivne golubice mira.

Uskrs je pobjeda svjetla nad tamom, života nad smrću. Učenici su prigodno izradili uskrsne svijeće.

Na satu informatike učenici 6.a i 6.c razreda izrađivali su uskrsne čestitke u programu Powtoon:

 

 

 

 
CERTIFIKAT EKO ŠKOLE

Jelovnik

Youtube - Škola za život

Škola na trećem -RN

s&t tableti
E-škole

Tražilica
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Zorke Sever / Kolodvorska ulica 36, HR-44317 Popovača / os-zorke-sever.skole.hr / ured@os-zorke-sever.skole.hr
preskoči na navigaciju