preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

 > Naslovnica
Vijesti

Dodjela nagrada na Stepinčevoj večeri u Budaševu

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 12. 2. 2020.

Hrvatski blaženik, nadbiskup i kardinal Alojzije Stepinac je preminuo 10. veljače 1960. godine. Udruga za brigu o djeci i mladima „Radost“ iz Budaševa je njemu u čast 10. veljače 2020. godine organizirala četvrtu Stepinčevu večer, a na kojoj su nagrađeni učenici čiji su radovi bili prijavljeni na likovno- literarni natječaj Udruge.

Natječaj je bio objavljen za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Sisačke biskupije. Likovni radovi su bili podijeljeni u dvije kategorije: 1. – 4. razred i 5. – 8. razred dok su literarni radovi bili u jednoj kategoriji. Povjerenstvo koje je sudjelovalo u odabiru najboljih likovnih i literarnih radova je prepoznalo trud i rad prijavljenih učenika naše Škole (matične škole i PŠ Donja Gračenica). Tako su nagrađeni Vedran Djak (iz matične škole) pod mentorstvom vjeroučiteljice Marine Međimurec Čupić i Karmen Martinović (iz PŠ Donja Gračenica) pod mentorstvom vjeroučitelja Antonija Boškića. Vedran je  za svoj likovni rad osvojio 2., a Karmen 3. mjesto u kategoriji 1. – 4. razreda. Posebnu pohvalu za grupne radove učenika je dobio 2. razred naše matične škole pod mentorstvom učiteljice Suzane Selanac Perković.

Svi radovi su bili izloženi na prigodnome programu Stepinčeve večeri u Pastoralnoj dvorani bl. Alojzija Stepinca u Budaševu. Program su uveličali: djeca Dječjeg vrtića svete Marije Magdalene iz Sela koja su izvela dječje igre i plesove odjevena u narodne nošnje, mlade glazbenice Ana Pernar i Korina Petra Čondić te župni dječji zbor. Svima prisutnima su se obratili Krešimir Bulić, župnik Župe blaženoga Alojzija Stepinca iz Budaševa te Ljiljana Slunjski, predsjednica Udruge za brigu o djeci i mladima „Radost“. Istaknuli su važnost uključivanja djece i mladih u aktivnosti zajednice u kojoj žive, ali i važnost promicanja djelovanja i lika blaženoga Alojzija Stepinca putem različitih aktivnosti među kojima je i Stepinčeva večer. Nagrađenim učenicima su uručene nagrade, a pomoć pri organiziranju istih je dala Sisačko-moslavačka županija.

Iskrene čestitke svim nagrađenima, posebno našim učenicima i mentorima!

 

„Kad vam otmu sve, ostat će vam dvije ruke. Sklopite ih na molitvu pa ćete tada biti najjači!“

                                            (Alojzije Stepinac)

 

Izvor: Nagrađeni najuspješniji radovi – Stepinac u riječi i slici, SISCIA.HR, URL: https://siscia.hr/nagradeni-najuspjesniji-literarni-i-likovni-radovi-na-temu-blazenog-stepinca/, preuzeto 12. veljače 2020.
CERTIFIKAT EKO ŠKOLE

Jelovnik

Youtube - Škola za život

Škola na trećem -RN

s&t tableti
E-škole

Tražilica
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Zorke Sever / Kolodvorska ulica 36, HR-44317 Popovača / os-zorke-sever.skole.hr / ured@os-zorke-sever.skole.hr
preskoči na navigaciju