preskoči na sadržaj

Osnovna škola Zorke Sever

 > Naslovnica
vijesti

3.prosinca - Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 3. 12. 2021. 07:59

Uključivanje osoba s invaliditetom bitan je uvjet očuvanja ljudskih prava, održivi razvoj te mir i sigurnost. Opredjeljenje za ostvarivanje prava osoba s invaliditetom nije samo pravno pitanje; to je ulaganje u zajedničku budućnost. Osobe s invaliditetom – milijarda ljudi – jedna su od najisključenijih skupina u našem društvu. To je nužno mijenjati. Zbog svega navedenog, neophodno je osiguravati što kvalitetnije uvjete za ove osobe od najmlađe životne dobi. Upravo zato, u našoj školi učenici s teškoćama aktivno sudjeluju i doprinose u skladu sa svojim mogućnostima u svim aktivnostima i manifestacijama. Svake godine i kroz cijelu godinu potičemo, osvješćujemo i u suradnji sa širom lokalnom zajednicom podsjećamo na važnost uključivanja ove djece u sve školske aktivnosti i programe. Samo tako možemo naprijed.

 [više]

Dabar – 16 učenika naše škole u 10% najuspješnijih u državi

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 1. 12. 2021. 13:13

I ove smo nastavne godine ugostili „Dabra“. Natjecanje je to u računalnom razmišljanju u kojem učenici kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje postupno upoznaju svijet digitalne tehnologije.

 [više]

“Zasadi drvo, ne budi panj“!

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 1. 12. 2021. 08:51

Osnovna škola Zorke Sever uključila se u akciju  „Zasadi drvo, ne budi panj“. Akcija je provedena 25. studenog 2021. u našem školskom dvorištu. Pokrenuli su ju učenici koji sudjeluju u radu Volonterskog kluba „ZOV“ zajedno sa svojom koordinatoricom Marinom Međimurec Čupić. 

 [više]

Poznati finalisti Kviza poznavanja lektirnih djela

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 25. 11. 2021. 14:23

Drugi tjedan Kviza kojeg su osmislile učiteljice hrvatskog jezika Sanja Kos, Diana Kajganić i Elena Salaj je za nama. Natjecali su se učenici osmih i sedmih razreda. Slatke nagrade su i ovaj tjedan bile osigurane za pobjednike. U vrlo tijesnoj borbi pobijedile su sljedeće ekipe: „Glagoljaši“ iz 8.a razreda i „Teletabisi“ iz 8. c razreda dok su u sedmim razredima najveći poznavatelji lektire bile skupine „MILDB“ (7.a), „Red light“ (7.b)  i „Zorkice“ (7.c) . Finalno natjecanje će se održati u prosincu kada ćemo znati pobjednike koji će osvojiti  izlet u Novsku i posjet Gaming inkubatoru „PISMO“, kao i Gradskoj knjižnici i čitaonici „Ante Jagar“ Novska, jednoj od modernijih knjižnica u Republici Hrvatskoj.

 [više]

Pričamo priču učenicima posebnih odjela

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 25. 11. 2021. 14:11

Knjižnica je čarobno mjesto. U njoj su stotine likova i neispričanih priča. Iskaču iz knjiga i žude upoznati djecu. Danas su poželjeli upoznati učenike posebnih odjela kojima je knjižničarka ispričala priču „Veliki dan Maloga ježa“. Mali jež je trebao krenuti u školu, a bojao se kako nije spreman. Svi smo se mi susreli sa strahom od novoga. Polazak u školu nije lak. Ipak, uz podršku obitelji, prijatelja i učitelja, svaki je problem puno manji.

 [više]

Posjet gospodina Veljka Kajtazija našoj školi

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 24. 11. 2021. 17:16

U utorak, 23. studenoga 2021. godine na poziv ravnateljice, našu su školu posjetili saborski zastupnik Veljko Kajtazi, predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj "KALI SARA" Suzana Krčmar,  predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije Stanoje Nikolić  i predsjednik Udruge Roma Donja Gračenica Marijan Bogdan.

 [više]

Tolerancija u OŠ Zorke Sever

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 22. 11. 2021. 18:22

"Tolerancija je da svako ljudsko biće uživa ona prava koja uživaš i ti sam."

Svaka osoba može u sebi pronaći osobinu po kojoj se razlikuje od drugih. Međutim, koliko smo različiti toliko smo ponekad i slični. Često se događa da upravo ono što zamjeramo drugima, možemo pronaći i kod sebe. Iznimno je važno poštivanje različitosti ili tolerancija. 

 [više]

Najava - "Zasadi stablo, ne budi panj!"

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 19. 11. 2021. 14:37

 [više]

Poklonili smo se žrtvama Vukovara u Koloni sjećanja

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 19. 11. 2021. 14:27

18. studenoga 2021. godine u našoj domovini obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U Koloni sjećanja povodom tridesete obljetnice od dana kada je srbočetnička agresija slomila obranu grada Vukovara, svim žrtvama poklonili su se i djelatnici naše škole: učiteljica Antonija Zohar, predsjednica Školskog odbora, vjeroučiteljica Marina Međimurec Čupić, članica Školskog odbora, domar škole Igor Jurić i ravnateljica škole Zvjezdana Martinec. 

 [više]

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 19. 11. 2021. 14:22

U našoj školi obilježili smo već četvrtu godinu za redom Dan Palčića, Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju.  U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 djece.

 [više]

Naša srca kucaju za Vukovar i Škabrnju

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 17. 11. 2021. 14:41

„Ima jedan grad koji je hrabrošću nadmašio sebe i naše snove. Zbog njega se sloboda Vukovar zove!”

Tin Kolumbić

 [više]

Dabar 2021.

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 17. 11. 2021. 11:43

Već tradicionalno i ove godine, učenici naše škole u sklopu nastave informatike sudjelovali su na natjecanju u računalnom razmišljanju „Dabar“. Natjecanje „Dabar“ promiče informatiku i računalno razmišljanje kako među učiteljima tako i učenicima. „Dabrom“ se potiče razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

 [više]

Mjesec hrvatske knjige – prvi krug aktivnosti

Autor: Mima Juračak, 11. 11. 2021. 17:56

Mjesec hrvatske knjige ove godine ćemo obilježavati i nakon službenog datuma završetka. Osmislili smo više aktivnosti kako bismo istaknuli čitanje i ljubav prema knjizi kao neizostavan dio života.

Knjižničarka Mima obišla je prve razrede te im predstavila knjižnicu, način posudbe knjiga, a razgovarali smo i o knjigama koje volimo čitati uvijek iznova. 

 [više]

Naša škola u emisijama Prvog programa Hrvatskoga radija

Autor: Mima Juračak, 9. 11. 2021. 13:22

Studeni je postao mjesec za Prvi program Hrvatskoga radija u našoj školi – gostovali smo u čak dvije radijske emisije koje su emitirane 1. i 8. studenoga 2021. godine te u njima predstavili našu školu.

 [više]

Spomenica Osnovne škole Zorke Sever - školska godina 2020./2021.

Autor: Mima Juračak, 9. 11. 2021. 12:20

Uvijek se lijepo prisjetiti školskih događaja, uspjeha naših učenika i učitelja, kao i datuma koje smo obilježili. Svake godine oblikujemo Spomenicu naše škole, kroz koju je vidljivo što smo sve radili i kako smo zaokružili još jedan školski ciklus. Spomenica Osnovne škole Zorke Sever iz 2020./2021. godine spremna je za pregledavanje. Nadamo se kako ćete u njoj uživati jednako kao i mi, a pogledajte je putem poveznice:

 

 [više]

eTwinning projekt „Pjevaj, sviraj, pleši – The Beatles“

Autor: Mima Juračak, 5. 11. 2021. 19:03

Učenici petih i sedmih razreda Osnovne škole Zorke Sever i ove su se godine uključili u novi eTwinning projekt kroz koji će na nastavi glazbene kulture istraživati glazbu poznate britanske grupe The Beatles.

Ovaj zabavni edukativno-prezentacijski projekt osmislila je i inicirala izvrsna savjetnica Ana Mikić, prof., a nositeljica aktivnosti projekta u našoj školi je učiteljica glazbene kulture Pina Žilić.

 [više]

Glazbeni instrumenti od recikliranih materijala

Autor: Mima Juračak, 5. 11. 2021. 10:34

Učenici petih razreda naše škole dobili su poseban zadatak na nastavi glazbene kulture - izrađivali su glazbene instrumente sa žicama ili udaraljke. Učiteljica Pina Žilić osmislila je ekološki glazbeni zadatak kojim je potaknula učenike na kreativno promišljanje.

 [više]

Svjetski dan animiranog filma

Autor: Mima Juračak, 5. 11. 2021. 10:21

Razvoj animiranog filma počeo je u 19. stoljeću, i to uporabom tehnika koje su prethodile animaciji kakvu danas poznajemo. Animirani film još uvijek ima moć zabaviti nas, inspirirati i uljepšati našu svakodnevicu. U četvrtak, 28. listopada 2021. godine, obilježili smo još jedan Svjetski dan animiranog filma u našoj školi.

 [više]

Posjet Zagrebu

Autor: Mima Juračak, 5. 11. 2021. 09:28

U četvrtak, 28. 10. 2021. godine, učenici četvrtih razreda Osnovne škole Zorke Sever, Područne škole Voloder, Područne škole Osekovo, Područne škole Gornja Gračenica i Područne škole Donja Gračenica, u pratnji svojih učiteljica posjetili su grad Zagreb.

U Zagreb su došli u radnim jutarnjim satima i krenuli u obilazak grada pod stručnim vodstvom. Vidjeli su mnoge znamenitosti, kao što su: Trg bana Josipa Jelačića, Zagrebačka katedrala, Kamenita vrata, Trg svetog Marka i Manduševac.

 [više]

Obavijest o promjeni Modela odgoja i obrazovanja

Autor: Mima Juračak, 5. 11. 2021. 08:49

Poštovani roditelji i dragi učenici,

obavještavamo vas da u suradnji s Osnivačem ravnateljica Osnovne škole Zorke Sever, Zvjezdana Martinec, prof., donosi Odluku o promjeni Modela odgoja i obrazovanja iz Modela C – nastava na daljinu u kombinaciju dvaju modela: Model A – nastava u školi i Model C – nastava na daljinu, i to od 8. studenoga 2021. godine, u skladu s preporukama iz dokumenta "Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u školskoj godini 2021.-2022."

Ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof.

 [više]

Carnetova konferencija za korisnike – „CUC 2021.“

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 2. 11. 2021. 19:59

Carnetova konferencija za korisnike, poznata i kao „CUC“, godišnje je okupljanje Carnetovih korisnika i suradnika, uključujući učitelje, nastavnike i ravnatelje u osnovnim i srednjim školama, profesore na fakultetima, Carnetove sistem inženjere i koordinatore, članove znanstveno-istraživačke zajednice, kao i informatičke stručnjake i gospodarstvenike iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT). To je platforma za razmjenu informacija, znanja i iskustava te razvoj suradnje osoba koje imaju dodir s IKT-om, ponajprije internetom te s njim povezanim naprednim oblicima korištenja, primarno u edukaciji, i to koristeći se modernim pedagoškim pristupima, kako napominju organizatori. 

(izvor: https://www.carnet.hr/usluga/carnet-ova-konferencija-za-korisnike-cuc/

 [više]

Obavijest o jesenskom odmoru učenika i promjeni Modela odgoja i obrazovanja iz Modela A – nastava u školi u Model C – nastava na daljinu

Autor: Mima Juračak, 28. 10. 2021. 09:23

Poštovani roditelji i dragi učenici,

obavještavamo vas da je u ponedjeljak, 1. studenoga 2021. godine, blagdan Svih svetih, neradni dan, a zatim slijedi kraći jesenski odmor učenika, i to od utorka, 2. studenoga 2021. godine do srijede, 3. studenoga 2021. godine.

U suradnji s Osnivačem i nadležnim lokalnim stožerom, ravnateljica Osnovne škole Zorke Sever, Zvjezdana Martinec, prof., donosi Odluku o promjeni Modela odgoja i obrazovanja iz Modela A – nastava u školi u Model C – nastava na daljinu, i to od 4. studenoga 2021. godine do 5. studenoga 2021. godine, zbog pogoršanja epidemiološke situacije na lokalnoj razini.

Odluka ravnateljice Zvjezdane Martinec, prof., utemeljena je na Odluci o odvijanju nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija, župana Sisačko-moslavačke županije, Ivana Celjaka, mag. iur.

Želimo vam ugodan jesenski odmor i uspješnu nastavu u Modelu C – nastavi na daljinu.

Ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof.

 [više]

Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Autor: Mima Juračak, 27. 10. 2021. 13:06

Učenici četvrtih razreda matične škole, kao i učenici Područne škole Gornja Gračenica, i ove godine dali su svoj doprinos jednoj vrijednoj akciji, i to prikupljajući čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL).

 [više]

"Zorkići vole #jesen!" – jesen u našoj školi

Autor: Mima Juračak, 27. 10. 2021. 12:38

Jesen je godišnje doba koje uvijek dočekamo sa sjetom jer pozdravljamo ljeto koje nam je donijelo pregršt radosti i aktivnosti na otvorenom. Ipak, čim se jesen ogrne svojom prekrasnom haljinom od različitih nijansi lišća, ne možemo, a da se u nju ne zaljubimo.

Svake godine uživamo u jesenskom uređenju naše škole. Male i velike ruke složno prionu na posao i različiti jesenski plodovi pojave se u našem holu kako bi oslikali ovu kraljicu godišnjih doba.

 
 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, Dan jabuka i Svjetski dan hrane

Autor: Mima Juračak, 26. 10. 2021. 19:00

Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježavali smo kroz čitav listopad, i to poštujući sve važeće epidemiološke mjere. Svaki je razred naše škole osmislio način kako odati počast najvažnijoj namirnici u našem životu – kruhu. Dani kruha podsjećaju nas na skromnost i zahvalnost koju trebamo osjećati spram darova prirode koji u naše domove unose život i blagostanje.

Učenici su izrađivali digitalne plakate, ukrašavali svoje učionice i kreativno se izražavali ističući kruh i krušne proizvode.

 [više]

Europski tjedan programiranja 2021.

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 25. 10. 2021. 09:02

Od 11. do 22. listopada, na nastavi informatike u našoj školi, obilježili smo Europski tjedan programiranja. Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

 [više]

Posjet predstavnika tvrtke „Eko Moslavina d. o. o.“

Autor: Mima Juračak, 22. 10. 2021. 20:47

U petak, 22. listopada 2021. godine, posjetili su nas predstavnici tvrtke „Eko Moslavina d. o. o.“, gospođa Renata Bolarić, gospodin Tomislav Krznarić te gospodin Marko Odak, s ciljem educiranja učenika drugog razreda matične škole o vrstama zbrinjavanja različitih vrsta otpada.

 [više]

Izvannastavna aktivnost „Biljke stare Grčke i Rima“

Autor: Mima Juračak, 21. 10. 2021. 13:40

Peršin, origano, bosiljak, lovor… uz to što su odlični začini, dobar su materijal za istraživanje i projektni zadatak. U sklopu izvannastavne aktivnosti „Biljke stare Grčke i Rima“ učenici su istraživali i prezentirali ljekovite i začinske biljke zastupljene i u vrijeme Grka i Rimljana. Voditeljica ove zanimljive izvannastavne aktivnosti je učiteljica povijesti Natalija Budetić.

 [više]

Konstituirajuća sjednica Vijeća učenika Osnovne škole Zorke Sever

Autor: Mima Juračak, 21. 10. 2021. 12:49

Prva, konstituirajuća sjednica Vijeća učenika naše škole u ovoj školskoj godini održana je u srijedu, 20. listopada 2021. godine, u 12:30. Naša ravnateljica, Zvjezdana Martinec, prof., pozdravila je sve nazočne učenike i zaželjela im dobrodošlicu te dobru i kvalitetnu suradnju i djelovanje. Učenici su među sobom izabrali predsjednika, zamjenika i zapisničara Vijeća učenika.

 [više]

Posjet predstavnika IPA-e, MUP-a, Civilne zaštite Grada Popovače, HGSS-a, Crvenog križa i DVD-a Popovača učenicima prvog i drugog razreda matične škole

Autor: Mima Juračak, 21. 10. 2021. 12:11

U srijedu, 20. listopada 2021. godine, posjetili su nas brojni zanimljivi gosti – Lovro Miklaužić, zamjenik gradonačelnika Grada Popovače, Igor Oriović, predsjednik regionalnog kluba Internacionalne policijske asocijacije, Slavko Jerković, predstavnik Policijske uprave Sisačko-moslavačke, Željko Prpić, zamjenik načelnika stožera Civilne zaštite, Dražen Starović, predstavnik Hrvatske gorske službe spašavanja, Sara Vladić i Mislav Šajatović, predstavnici Crvenog križa, kao i Tomislav Đudarić, zamjenik zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Popovača.

Naši gosti posjetili su nas s ciljem edukacije učenika prvog i drugog razreda matične škole o vrstama službi koje im mogu biti od pomoći u različitim životnim situacijama.

 [više]

„Labelko spašava Zemlju“ – dar inicijative u sklopu europskoga projekta „LABEL2020“

Autor: Mima Juračak, 19. 10. 2021. 19:37

Na adresu naše škole nedavno je stigao lijep dar inicijative „Uštedi energiju!“, koja je osmišljena u sklopu europskoga projekta „LABEL2020“, koji vodi Energetski institut Hrvoje Požar, u želji da se učenicima i njihovim roditeljima na jednostavan i zanimljiv način objasni kako mogu uštedjeti energiju u kućanstvu uz minimalne promjene svojih navika.

 [više]

Kreativna nastava prirode i biologije

Autor: Mima Juračak, 19. 10. 2021. 16:41

U listopadu, već tradicionalno, naše učenike na nastavi prirode i biologije dočeka kreativan zadatak – izrada modela životinjskih i biljnih stanica u sklopu nastave biologije u 7. razredu, kao i izrada modela Sunčevog sustava na nastavi prirode u 6. razredu. Učenici su modele izradili koristeći stiropor, glinamol i ostale dostupne materijale, a preporuka je bila i da se što više materijala reciklira, odnosno da ih se što manje kupuje.

 [više]

„Obrnuta učionica“ na satu glazbene kulture

Autor: Mima Juračak, 19. 10. 2021. 13:18

Učiteljica glazbene kulture, Pina Žilić, omogućila je učenicima da na jedan dan i sami postanu učitelji glazbe. Mali glazbenici predstavili su svoj glazbeni instrument drugim učenicima u razredu i svirali svoje omiljene skladbe.

Učenici četvrtog razreda u Područnoj školi Gornja Gračenica upoznali su violinu, harmoniku i tambure bisernice. Učenici petih razreda u matičnoj školi, Osnovnoj školi Zorke Sever, imali su priliku čuti više o gitari, harmonici i klaviru. 

 [više]

Škola u šumi s posebnim odjelima

Autor: Mima Juračak, 19. 10. 2021. 13:01

Prekrasni, sunčani 18. listopada 2021. godine, učenici posebnih odjela Osnovne škole Zorke Sever proveli su u šumi, na području gospodarenja Šumarije Popovača u Gornjoj Jelenskoj, poznatom kao „Popovačka Garjevica“, i to na šumskom predjelu Benedikt.

 [više]

Dan kravate

Autor: Mima Juračak, 19. 10. 2021. 13:00

Naša škola obilježila je Dan kravate u ponedjeljak 18. listopada 2021. godine.

Kravata je odjevni predmet koji se smatra izvornim hrvatskim proizvodom, stoga obilježavamo njezin dan kreativnim zadatcima – izradom kravate različitim likovnim tehnikama i izradom edukativnih plakata.

 [više]

„Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ na novoj gradskoj tržnici u Popovači

Autor: Mima Juračak, 19. 10. 2021. 12:10

U subotu, 16. listopada 2021. godine, Učenička zadruga Zora sudjelovala je na manifestaciji „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“, održanoj na novoj tržnici u Popovači, i to u organizaciji Turističke zajednice Grada Popovače. U organizaciji događaja sudjelovala je i naša vjeroučiteljica, Marina Međimurec Čupić. Program je započeo povorkom zahvalnosti od Doma kulture do nove tržnice, a zatim je nastupila vrtićka skupina „Vjeverice“ iz Volodera, dječja skupina „KUD Jelenčanka“, pjevačka skupina Osnovne škole Popovača - „Jelenke“, dječja skupina „KUD Potočanka“, kao i mažoretkinje Grada Popovače.

 [više]

Početak Mjeseca hrvatske knjige - „Ajmo HRVATI se s knjigom!“

Autor: Mima Juračak, 19. 10. 2021. 12:05

Mjesec hrvatske knjige svake godine iščekujemo s uzbuđenjem. U nastojanju da učenicima približimo čitanje kao ugodnu aktivnost, trudimo se ponuditi im sadržaje koji će biti zabavni i edukativni.

Početak Mjeseca hrvatske knjige, 15. listopada 2021. godine, obilježili smo upoznavanjem učenika prvog razreda matične škole sa školskom knjižnicom.

 [više]

Nacionalna oznaka kvalitete za projekt „World of Rhythm“

Autor: Mima Juračak, 18. 10. 2021. 08:34

Uz projekte „Castles“ i „Webučionica 2.0“, još jedan „eTwinning“ projekt koji provodimo u našoj školi dobio je vrijedno priznanje. Učenici sedmih razreda Osnovne škole Zorke Sever i njihova učiteljica glazbene kulture, Pina Žilić, nagrađeni su za svoj rad na „eTwinning“ projektu „World of Rhythm“, i to Nacionalnom oznakom kvalitete.

 [više]

Svjetski dan vida, Međunarodni dan bijelog štapa i posjet Pavla Anića našoj školi

Autor: Mima Juračak, 15. 10. 2021. 13:32

U četvrtak, 14. listopada 2021. godine, ugostili smo jednog zaista posebnog gosta – Pavla Anića, studenta pedagogije, ljubitelja sevdaha i finalista emisije „Supertalent“. Pavao nas je posjetio u društvu članica Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije. Uz to što Pavao ima golemo srce i mnogo različitih interesa, on je i slijepa osoba. Posjetio nas je kako bi nam ispričao ponešto o svom životu i pokazao nam načine na koje možemo pomoći slijepim i slabovidnim osobama u njihovoj svakodnevici. Susret s Pavlom organizirala je Ivana Čubrilo Franjić, učiteljica rehabilitatorica u našoj školi.

 [više]

Nagrada za našu učiteljicu matematike, Elvisu Sekulić

Autor: Mima Juračak, 14. 10. 2021. 12:12

Na današnji dan, 14. listopada 2021. godine, na adresu škole pristiglo je lijepo iznenađenje – paket Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, koji je sadržavao zahvalnicu i poklon našoj učiteljici matematike, Elvisi Sekulić. Učiteljica mentorica, Elvisa Sekulić, naša je nagrađena najbolja odgojno-obrazovna djelatnica u 2020./2021. godini.

 [više]

Naši „eTwinning“ projekti nagrađeni Nacionalnim oznakama kvalitete

Autor: Mima Juračak, 14. 10. 2021. 09:38

Kao škola ponosni smo na naše „eTwinning“ projekte – oni nas predstavljaju u europskom okruženju i promiču ideju suradnje u suvremenom obrazovanju. Projekti „Castles“ („Dvorci“) i „Webučionica 2.0“ međunarodni su projekti nagrađeni Nacionalnim oznakama kvalitete koje dodjeljuje Nacionalna služba za podršku (NSS).

Projekt "Castles" dvogodišnji je međunarodni „eTwinning“ projekt Osnovne škole Zorke Sever iz Popovače, i to autorski projekt učiteljice matematike, Elvise Sekulić. 

 [više]

Posjet gospođe Marijane Petir našoj školi

Autor: Mima Juračak, 13. 10. 2021. 18:58

U ponedjeljak, 11. listopada 2021. godine, našu školu posjetila je gospođa Marijana Petir, zastupnica 10. saziva Hrvatskog sabora i predsjednica Odbora za poljoprivredu u Hrvatskom saboru, na poziv ravnateljice Zvjezdane Martinec, s ciljem upućivanja preporuka i smjernica za daljnji rad Učeničke zadruge Zora i razvitka naše škole kao Ekoškole.

Gospođu Petir ravnateljica je dočekala s učenicima i učiteljima, članovima zadruge, uz izvedbu pjesme „Shinzou Wo Sasageyo“, koju je na klavijaturama svirala učenica Ana Vlašić. Ravnateljica Zvjezdana Martinec prigodnim je riječima izrazila dobrodošlicu saborskoj zastupnici, uz naglasak na moto naše škole: „Njegujemo tradiciju i gradimo budućnost!“

Ravnateljica je istaknula kako se u našoj školi razvija ljubav prema prirodi i vrijednostima koje je čovjek stvorio svojim radom te svijest o nužnosti očuvanja ravnoteže u prirodi, zaštiti okoliša i njegovanju baštine.

 [više]

Dječji tjedan

Autor: Mima Juračak, 13. 10. 2021. 18:00

Moto Dječjeg tjedna je „Ljubav djeci prije svega!, a pokretač istoga je Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske. Dječji tjedan održava se u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana, a označava želju za isticanjem dječjih potreba u našem društvu te trud da se u gomili glasova čuje i onaj „mali“, dječji glas.

 [više]

Završna konferencija projekta „Škola budućnosti“

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 7. 10. 2021. 14:05

U travnju ove godine naša škola uključila se u projekt „Škola budućnosti“. Cilj projekta je uvesti učenike osnovnih i srednjih škola u svijet umjetne inteligencije, smanjiti jaz koji postoji između IT sektora i obrazovanja, postaviti našu zemlju među predvodnike u učenju umjetne inteligencije kod mladih te njihovo poticanje na inovativnost i poduzetništvo. Projekt su osmislile tvrtke STEMI i Infobip uz potporu tvrtke A1.

 [više]

Naše učiteljice nagrađene nagradom Ministarstva znanosti i obrazovanja

Autor: Mima Juračak, 6. 10. 2021. 17:15

Svjetski dan učitelja, 5. listopada, Ministarstvo znanosti i obrazovanja koristi i kao priliku da istakne najbolje učitelje i nastavnike u Republici Hrvatskoj. U kriterije koji se boduju prilikom nagrađivanja ulaze, između ostaloga, mentorstvo učenicima na natjecanjima, održavanje predavanja, radionica i edukacija, rad u stručnim vijećima i udrugama, objava stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, rad na projektima, unaprjeđenje rada škole te rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

 [više]

Svjetski dan učitelja

Autor: Mima Juračak, 5. 10. 2021. 10:38

Učitelji su svoje zanimanje odabrali kako bi uljepšali učenje i odrastanje brojnim generacijama djece. Važnost učitelja osjećamo kroz čitav život. Način na koji gledamo svijet oko sebe i neprestano učimo o njemu, način na koji pristupamo ljudima i odnosimo se prema njima – sve je to odraz našeg boravka u školi, baš kao i odrastanja unutar obitelji.

 [više]

Posjet gospođe Ane Mutak našoj školi

Autor: Mima Juračak, 5. 10. 2021. 10:35

U ponedjeljak, 4. listopada 2021. godine, našu školu posjetila je gospođa Ana Mutak, voditeljica razvoja poslovanja u obrazovanju u Microsoftovoj regiji „Adriatic“.

Budući da devet učitelja naše škole ima status „MIE Experta“ te da je naša škola ostvarila status „Microsoft Incubator School“, ugostili smo gospođu Mutak kako bismo saznali sve o daljnjim koracima našeg razvitka.

 [više]

Nagrada našim učenicima – učenje jahanja u konjičkom klubu „Challenge“

Autor: Mima Juračak, 4. 10. 2021. 12:55

Pobjeda naših učenika 3. i 4. razreda Područne škole Voloder u natjecanju organiziranom povodom Voloderskih jeseni donijela je i sjajnu nagradu. Učenici su 4. listopada, na Svjetski dan zaštite životinja, imali priliku posjetiti konjički klub „Challenge“, koji djeluje u sklopu OPG-a „Hrlić“.

 [više]

Svjetski dan zaštite životinja

Autor: Mima Juračak, 4. 10. 2021. 12:36

Ove smo školske godine započeli s radom Volonterskog kluba u našoj školi. Pokrenuli smo ga s ciljem razvoja pozitivnih društvenih vrijednosti među učenicima i šire. Prva akcija Volonterskog kluba pokrenuta je na inicijativu učiteljice hrvatskog jezika, Diane Kajganić. Prikupljali smo hranu za Društvo prijatelja životinja “Faun” iz Kutine.

 [više]

Svjetski dan razglednice

Autor: Mima Juračak, 2. 10. 2021. 08:56

Ponovno smo s radošću dočekali Svjetski dan razglednice, koji svake godine obilježavamo 1. listopada. Začetnik tog dana je organizacija „Postcrossing“, koja se trudi održati ovaj običaj živim i povezati ljude na tradicionalan, svima drag način.

Hrvatskoj pošti su se u obilježavanju Svjetskog dana razglednice pridružile brojne škole u Hrvatskoj. Posebni odjeli naše škole, kao i učenici razredne nastave, podržali su projekt na najbolji mogući način – izrađivanjem i slanjem razglednica. Razglednice Grada Popovače poslali smo u različite škole, novim, za sada nepoznatim prijateljima. Podsjetili smo se kako se na razglednicu upisuje adresa, osmislili tekst razglednice i zalijepili „markice“. 

 [više]

„Hrvatska volontira“ u našoj školi

Autor: Mima Juračak, 2. 10. 2021. 08:00

Nacionalna kampanja „Hrvatska volontira“ odvija se u Republici Hrvatskoj već jedanaestu godinu. Kampanjom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se njegov doprinos cijeni.

 [više]

Sudjelovanje učenika Područne škole Osekovo na završnoj konferenciji projekta „Crna roda“ Osekovo

Autor: Mima Juračak, 1. 10. 2021. 10:00

U Osekovu, 28. rujna 2021. godine, održana je završna konferencija projekta “Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje izgradnjom posjetiteljskog centra „Crna roda“ Osekovo”.

Projekt je provela Javna ustanova “Park prirode Lonjsko polje” s partnerima Sisačko-moslavačkom županijom i Gradom Popovača, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

 [više]

Posjet Muzeju Moslavine u Kutini

Autor: Mima Juračak, 1. 10. 2021. 09:55

U ponedjeljak, 27. rujna 2021. godine, učenici sedmih razreda Osnovne škole Zorke Sever posjetili su Muzej Moslavine u Kutini.

Uz stručno vodstvo obišli su sva četiri odjela muzeja - etnografski, arheološki, kulturno-povijesni te galerijski odjel. Saznali su ponešto o tradicijskoj odjeći, obući i nakitu, tekstilnim predmetima te lončarskim proizvodima s moslavačkog područja. U zbirci kulturno-povijesnog odjela zanimljivo je bilo vidjeti značajan broj predmeta vezan uz školstvo, kao što su školske pločice, tintarnice, imenike, udžbenike, kao i predmete te dokumente iz Domovinskog rata. U obilasku arheološkog odjela učenici su upoznati s brojnim arheološkim nalazištima diljem Moslavine.

 [više]

Znanstveni piknik

Autor: Mima Juračak, 1. 10. 2021. 09:30

Naši učenici 7. a razreda, Jona Šklempe Tomaić, Patrik Kolar i Ema Ganić, kao i njihove učiteljice, Manuela Kušec (učiteljica fizike) i Valentina Abramović Andlar (učiteljica kemije), sudjelovali su na Znanstvenom pikniku u Gornjoj Stubici.

Deseti, jubilarni piknik, započeo je u petak, 24. rujna, a završio u subotu, 25. rujna 2021. godine, i to u perivoju dvorca Oršić. Znanstveni piknik je projekt Udruge profesor Baltazar od 2012. godine. Glavni cilj Znanstvenog piknika je popularizirati znanost s posebnim fokusom na najmlađe i tinejdžere.

 [više]

Stručni skup ravnatelja i tajnika u našoj školi

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 28. 9. 2021. 12:09

23. rujna 2021. godine u sportskoj dvorani naše škole, uz poštivanje važećih epidemioloških mjera i uz Suglasnost Stožera civilne zaštite Grada Popovače održan je Stručni skup tajnika i ravnatelja osnovnih škola Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslavačke županije u organizaciji Hrvatske zajednice osnovnih škola. Stručni skup i savjetovanje planirani su sa ciljem izlaganja pripremljenih tema, direktne komunikacije te izmjene iskustava i pitanja s pravnom savjetnicom Hrvatske zajednice osnovnih škola Đurđicom Šoić.

 [više]

Posjet Udruge pčelara „Lipa“ iz Popovače

Autor: Mima Juračak, 28. 9. 2021. 12:08

U srijedu, 22. rujna 2021. godine, učenicima i učiteljici 4. razreda matične škole, Suzani Selanac Perković, u posjet su došli članovi Udruge pčelara „Lipa“ iz Popovače, uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera.

Pčelari su održali vrlo zanimljivo predavanje o pčelama – njihovu životu i vrstama, proizvodnji meda, pčelarskoj opremi i alergijama nastalima pčelinjim ubodima. Učenici su mogli promotriti pčelarsku opremu i iz prve ruke vidjeti kako je to biti pčelar.

 [više]

"Hrvatska volontira" u našoj školi

Autor: Mima Juračak, 24. 9. 2021. 09:40

Povodom projekta "Hrvatska volontira" pozivamo Vas na edukativne radionice za učenike i roditelje koje smo organizirali u našoj školi. S veseljem Vas očekujemo, podržite nas!

 [više]

Nagrađeni učenici - "Klokan bez granica"

Autor: Mima Juračak, 24. 9. 2021. 09:26

Natjecanje „Klokan bez granica“ međunarodnog je karaktera i okuplja predstavnike velikog broja zemalja Europe. Cilj natjecanja je razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti, kao i logičko mišljenje. Namjera natjecanja je motivirati učenike za bavljenje matematikom izvan redovitog školskog programa. Natjecanje se svake godine održava u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama, a ove se godine održalo 10. lipnja. 

 [više]

Svjetski dan zaštite životinja - pridružite nam se!

Autor: Mima Juračak, 17. 9. 2021. 15:26

Uskoro obilježavamo Svjetski dan zaštite životinja, a u školi smo i službeno oformili Volonterski klub. Učiteljica hrvatskog jezika, Diana Kajganić, kao i voditeljica Volonterskog kluba, vjeroučiteljica Marina Međimurec Čupić, osmislile su prigodnu akciju kojom želimo pomoći Društvu prijatelja životinja „Faun“ iz Kutine. Pridružite nam se!

 [više]

Voloderske jeseni

Autor: Mima Juračak, 15. 9. 2021. 10:10

Voloderske jeseni iščekuju se svake godine s posebnim uzbuđenjem. To je manifestacija posvećena obilju plodova prirode, promjeni godišnjih doba, kao i posljednjem pozdravu ljetu i dočekivanju jeseni u svoj njezinoj ljepoti.

Učenici Područne škole Voloder, Područne škole Donja Gračenica, Područne škole Gornja Gračenica i Područne škole Osekovo sudjelovali su u programu Voloderskih jeseni. Učenici su igrali starinske igre koje su oduševljavale djecu u vrijeme prije mobitela i društvenih mreža – „Šibice“, „Pjetlići“, povlačenje i preskakivanje užeta, skakanje u vreći i „Školica“.

 [više]

Hrvatski olimpijski dan

Autor: Mima Juračak, 15. 9. 2021. 09:44

Hrvatski olimpijski dan posvećen je datumu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, a obilježavamo ga 10. rujna. Obilježavanjem tog dana promičemo važnost bavljenja sportskim aktivnostima, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Važan dio ove tradicionalne manifestacije je bijela majica, odnosno “zastava prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.

 [više]

Učenici Područne škole Voloder sudjelovali u likovnom natječaju 61. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku

Autor: Mima Juračak, 10. 9. 2021. 08:51

Učenici 2. razreda Područne škole Voloder u prošloj su nastavnoj godini sudjelovali u natječaju „(Ne)vidljivo u organizaciji 61. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Tema natječaja bila je vezana uz naizgled nevidljive prijetnje koje imaju vidljive posljedice, a koje su promijenile svakodnevicu djece i odraslih. Cilj Međunarodnog dječjeg festivala je poticati međunarodnu kulturnu suradnju te prezentirati umjetnička dostignuća djece i mladih.

 [više]

Zahvalnice učenicima 2. razreda Područne škole Voloder za sudjelovanje na 3. „Balogijadi“

Autor: Mima Juračak, 9. 9. 2021. 13:42

Učenici 2. razreda Područne škole Voloder zaprimili su zahvalnice povodom sudjelovanja na 3. „Balogijadi“, natječaju kojem su se priključili u prošloj školskoj godini. Riječ je o krasnoslovno-scenskom i likovnom natječaju u organizaciji Osnovne škole „Grigor Vitez” iz Svetog Ivana Žabnog, točnije Područne škole Sveti Petar Čvrstec. Sveti Petar Čvrstec je rodno mjesto pisca Zvonimira Baloga, čije ime nosi ovaj natječaj.

 [više]

Natječaj „Spomenik djetetu”

Autor: Mima Juračak, 9. 9. 2021. 13:06

Zagrebački Učiteljski fakultet prošle je nastavne godine raspisao natječaj za idejno rješenje "Spomenika djetetu", koji će biti izveden u bronci prema autentičnom dječjem likovnom radu i postavljen ispred zgrade Učiteljskog fakulteta.

Predviđeni motiv je bio lik djeteta ili više njih u grupi, no u potpuno slobodnoj interpretaciji učenika.

 [više]

Doček učenika prvih razreda

Autor: Mima Juračak, 8. 9. 2021. 19:08

Polazak u prvi razred osnovne škole važan je događaj za svako dijete i njegove roditelje. U našoj školi činimo sve kako bi se učenici i roditelji na taj dan osjećali posebno te kako bi im naša škola ostala u sjećanju kao mjesto ugodno za boravak, učenje i nove životne izazove.

Ove smo godine učenike prvog razreda dočekali u matičnoj školi, kao i u četiri naše područne škole. Svi programi održali su se u prostoru ispred škola i uz poštivanje važećih epidemioloških pravila.

 
 [više]

Torta za naše vrijedne učitelje s "MIE Expert" statusom

Autor: Mima Juračak, 6. 9. 2021. 17:51

Uspjehe naših učitelja volimo obilježiti i proslaviti. Danas smo odlučili radost podijeliti uz tortu i kolače. Microsoft Innovative Educator ("MIE Expert") status ove godine steklo je čak 8 naših učitelja, uz našu ravnateljicu, Zvjezdanu Martinec, prof.

 [više]

Obavijest za učenike i roditelje o izvođenju nastave u školskoj godini 2021./2022.

Autor: Mima Juračak, 3. 9. 2021. 11:39

Dragi učenici i poštovani roditelji,

nastava za učenike Osnovne škole Zorke Sever počinje u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine. Nastava će se odvijati u jednoj smjeni prema Modelu A - nastava u školi, uz pridržavanje epidemioloških uputa HZJZ-a i u skladu s Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19, u školskoj godini 2021./2022., Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

 [više]

Osnovna škola Zorke Sever postala je „Microsoft Incubator School“

Autor: Mima Juračak, 3. 9. 2021. 11:33

„Microsoft Showcase School“ program je inicijativa namijenjena školama koje svoj rad zasnivaju na inovaciji, suvremenim načinima poučavanja te neprestanom usavršavanju svojih učitelja i nastavnih procesa. Prvi korak do stjecanja statusa „Microsoft Showcase“ škole je stjecanje statusa „Microsoft Incubator“ škole, pri čemu škola mora pokazati da je spremna za sve što program podrazumijeva, kao i da je određen broj učitelja škole stekao status „Microsoft Innovative Educator (MIE Expert)“.

 [više]

Microsoft Innovative Educator ("MIE Expert") u našoj školi

Autor: Mima Juračak, 3. 9. 2021. 11:31

Naša škola ispunjena je proaktivnim učiteljima koje vodi strast za učenjem, poučavanjem i prenošenjem znanja. Svojim kreativnim pristupom svakodnevno obogaćuju nastavu te učenicima i kolegama ukazuju na činjenicu kako učenje može i mora biti užitak.

Status „MIE Expert“ govori o tome koliko energije naši učitelji ulažu u to da nastava u našoj školi bude inovativna, suvremena te na razini koja omogućava učenicima da se jednog dana uspješnije snađu u modernom okružju suvremenih poslova i budu spremni na neprestane promjene koje donosi budućnost.

 [više]

Predavanje o potrebama slabovidnih učenika u redovnoj nastavi

Autor: Mima Juračak, 2. 9. 2021. 10:15

Stručno usavršavanje učitelja podrazumijeva i neprestanu edukaciju o različitim potrebama naših učenika. U utorak, 31. kolovoza 2021. godine, naši su učitelji i stručni suradnici imali priliku prisustvovati predavanju o potrebama slabovidnih učenika u redovnoj nastavi, pri čemu su na zanimljiv način saznali kako pristupiti takvim učenicima i olakšati im učenje i napredak.

 [više]

Obavijest o početku nastavne godine Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mima Juračak, 1. 9. 2021. 08:06

Poštovani roditelji i dragi učenici,

U ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine, započinje još jedna nastavna godina. Na izazove koje donosi odgovorit ćemo strpljenjem, odgovornošću i dobrom organizacijom.

Detaljnije informacije o organizaciji rada u novoj školskoj godini objavit ćemo u petak, 3. rujna 2021. godine. Organizacija rada bit će osmišljena u skladu s dokumentom „Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19“ koji je na svojim stranicama objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, a koji prilažemo uz ovu objavu.

 [više]

Zorkići Osekovo osvojili brončanu medalju na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih u Splitu

Autor: Mima Juračak, 25. 8. 2021. 09:21

Pobjednici Državnih završnica Sportskih igara mladih u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji ostvarili su pravo na sudjelovanje u Međunarodnoj završnici u Splitu od 17. do 21. kolovoza 2021. godine.

Učenici četvrtog razreda Područne škole Osekovo natjecali su se u graničaru. U četvrtak, 19. kolovoza, na igralištu studentskog kampusa započela su natjecanja, a naši Zorkići Osekovo bili su spremni na dvoboj s učenicima s kojima su se već ranije susreli u finalu – Mokošica (Dubrovnik). 

 [više]

Državna završnica Coca-Cola Cupa u nogometu za djevojke (2006. godište i mlađe) u Splitu

Autor: Mima Juračak, 28. 7. 2021. 15:37

Učenice Osnovne škole Zorke Sever plasirale su se na državnu završnicu Coca-Cola Cupa u nogometu za djevojke 2006. godište i mlađe. Unatoč izuzetno izazovnoj školskog godini 2020./2021., učenice ŠSD Zora plasirale su se na Državnu završnicu. Bez obzira na nove okolnosti i nemogućnost zajedničkog treniranja, naše su nogometašice uvijek spremne na suradnju, promjene, prilagodbu i najsretnije su kada mogu izaći na teren i natjecati se. 

 [više]

Sportske igre mladih: ekipa Osnovne škole Zorke Sever „Zorkići Osekovo“ prvi u graničaru

Autor: Mima Juračak, 19. 7. 2021. 16:54

Nakon što su u Petrinji izborili nastup na završnici Plazma Sportskih igara mladih, ekipa „Zorkići Osekovo“ uputila se 15. srpnja 2021. godine u Split, u pratnji trenera Ilije Sučića i učiteljice Mirjane Šinković. Dolaskom u Split sudjelovali su u izvlačenju i saznali da su u skupini E. Idući su dan od jutra krenule utakmice. Pošto su sve tri ekipe u skupini E odnijele po jednu pobjedu, čekali su prebrojavanje. Naša ekipa imala je 4 boda više od ostalih te se plasirala u četvrtfinale. 

 [više]

Odluka o korištenju drugih obrazovnih materijala i Odluka Grada Popovače o sufinanciranju Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 9. 7. 2021. 12:39

Temeljem članka 16. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18); u prilogu se nalazi Odluka o korištenju drugih obrazovnih materijala za Osnovnu školu Zorke Sever za školsku godinu 2021.-2022. 

Roditelji osiguravaju drugi obrazovni materijal (radne bilježnice, atlase, likovne mape, itd.).

Temeljem Odluke gradonačelnika (dopis u prilogu), Grad Popovača će sufinancirati udžbenike, dopunska i pomoćna nastavna sredstava i školski pribor učenicima osnovnih škola s područja Grada Popovače za školsku godinu 2021./2022. Za učenike od prvog do četvrtog razreda iznos sufinanciranja je 300,00 kn po djetetu, dok za učenike od petog do osmog razreda iznos sufinanciranja iznosi 500,00 kn po djetetu.

 [više]

Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Autor: Mima Juračak, 9. 7. 2021. 08:37

Učenici Osnovne škole Zorke Sever uključili su se u projekt Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL). Prikupljali smo plastične čepove cijelu školsku godinu. Udruga oboljelih od leukemije i limfoma je neprofitna udruga sa sjedištem u Čakovcu. Osnovana je sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti. Skupljajući plastične čepove činimo dobro za okoliš, a ujedno činimo i hvalevrijedno humanitarno djelo jer za kilogram plastičnih čepova Udruga oboljelih od leukemije i limfoma dobije 1 kunu i 20 lipa.

 [više]

Pamela Briševac, učenica 1. razreda Područne škole Voloder, nagrađena na likovnom natječaju „Oaza vode i zelenila”

Autor: Mima Juračak, 8. 7. 2021. 18:03

Osnovna škola Ivana Gundulića iz Zagreba, u suradnji s Botaničkim vrtom Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, organizirala je likovno-literarni natječaj za učenike osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, kao i hrvatskih škola u inozemstvu, na temu „Oaza vode i zelenila“.

Ukupno je na natječaj pristigao 441 likovni rad, i to u kategorijama razredne i predmetne nastave, kao i ukupno 97 literarnih radova učenika. Na poticaj učiteljice Ljiljane Košak, učenici 1. razreda Područne škole Voloder su se svojim kreativnim radovima priključili natječaju.

 [više]

Zahvalnice učenicima 1. razreda Područne škole Voloder za sudjelovanje u ekološko-kreativnom natječaju „Štedi, štedi jer energija puno vrijedi!”

Autor: Mima Juračak, 8. 7. 2021. 17:49

Energetska kompanija Prvo Plinarsko Društvo (PPD), povodom proslave 20 godina poslovanja, u suradnji s Udrugom Lijepa Naša organizirala je ekološko-kreativni natječaj "Štedi, štedi jer energija puno vrijedi!“ za učenike osnovnih i srednjih škola koje nose status Ekoškole.

Tema ovog natječaja bila je energetska učinkovitost. Natjecatelji su dobili zadatak samostalno osmisliti likovni i literarni rad (crtež/sliku s popratnim tekstom, koji može biti zagonetka, priča, pjesma ili poruka) te na zabavan način pokazati kako uštedjeti energiju.

 [više]

Oproštaj s učenicima osmih razreda

Autor: Mima Juračak, 6. 7. 2021. 20:21

U ponedjeljak 1. srpnja 2021. godine, u 17:00, svečanom dodjelom svjedodžbi oprostili smo se od učenika osmih razreda. Svečanoj priredbi nazočili su ravnateljica, knjižničarka, razrednice 8. razreda, učitelji Razrednog vijeća, predsjednik Vijeća roditelja, gospodin Danijel Sučija te učenici i njihovi roditelji.

 [više]

Elements of AI

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 6. 7. 2021. 08:25

u Hrvatskoj je krajem studenog prošle godine pokrenut besplatni online tečaj o osnovama umjetne inteligencije - Elements of AI. Tečaj je primjeren učenicima sedmog i osmog razreda osnovne škole te iznimno zainteresiranim i darovitim učenicima petih i šestih razreda kao i učenicima srednjih škola u Republici Hrvatskoj. 

 [više]

Odluka o odabiru udžbenika Osnovne škole Zorke Sever za redoviti program školske godine 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 1. 7. 2021. 12:21

Sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola za školsku godinu 2021./2022. osigurana su u Državnome proračunu. U prilogu se nalazi Odluka o odabiru udžbenika Osnovne škole Zorke Sever za redoviti program školske godine 2021./2022.

Svi učenici Osnovne škole Zorke Sever dobiti će udžbenike na korištenje na početku školske godine 2021./2022.

 [više]

#JerusalemaDanceChallenge u našoj školi

Autor: Mima Juračak, 28. 6. 2021. 12:12

Tijekom posljednjih nekoliko mjeseci, za vrijeme pandemije prouzrokovane COVID-19 virusom, pjesma naziva „Jerusalema“, u produkciji južnoafričkog DJ-a Master KG-a, postigla je velik uspjeh na društvenim mrežama. Cijeli je svijet prvo zaplesao „Jerusalema Dance“ (#JerusalemaDance), a potom je iniciran i virtualni izazov – „Jerusalema Dance Challenge“ (#JerusalemaDanceChallenge).

 [više]

Oproštaj učenika četvrtih razreda s učiteljicama

Autor: Mima Juračak, 28. 6. 2021. 11:56

Učenici četvrtih razreda na svoj su način obilježili posljednje dane nastave s učiteljicama s kojima su se družili čak četiri godine. U tom važnom životnom razdoblju učenici su stekli prijatelje, naučili mnogo novih stvari, ali se i vezali uz osobu koja ih je vodila kroz to putovanje.

 [više]

Pozdrav iz produženog boravka

Autor: Mima Juračak, 28. 6. 2021. 11:12

Rad u produženom boravku drugačiji je od klasične nastave. Svaki dan predstavlja novi izazov, a opušteniji način rada usklađujemo s poštivanjem pravila koja dogovaramo.

U produženom boravku izmjenjuju se vrijeme za učenje, vježbanje i ponavljanje gradiva te odmor i organizirane kreativne aktivnosti. Kreativnim načinom rada povezujemo učenje, rad i igru.

 [više]

Zadnji dan nastave

Autor: Mima Juračak, 24. 6. 2021. 13:08

U petak, 18. lipnja 2021. godine, obilježili smo zadnji dan nastave. Pred učenicima su dugoočekivani ljetni praznici - veseli i bezbrižni dani. No, za naše 8. razrede, ovo je bio jedan poseban dan. Završetak jednog važnog životnog razdoblja - kraj osnovnog školovanja i početak nečeg novog, neistraženog...

Kako bi kraj ove nastavne godine učinili veselijim i bezbrižnijim, pripremili smo svečani program za sve učenike naše škole u školskom dvorištu, pridržavajući se svih važećih epidemioloških mjera.

 [više]

Završni izlet u posebnim odjelima Osnovne škole Zorke Sever

Autor: Mima Juračak, 24. 6. 2021. 09:33

Dočekao nas je još jedan kraj nastavne godine. Razmišljamo o tome što smo sve napravili, koliko su naši učenici odrasli i što smo sve doživjeli. Svjesni smo kako ono, čega će se naši učenici najviše sjećati, neće biti lekcije koje smo pomno planirali, ocjene koje su učenici dobili, niti domaće zadaće koje su pisali, već trenutci, osjećaji i male životne stvari, za koje uvijek s odmakom shvatimo koliko su zapravo velike. 

 [više]

Pismo onima koji ostaju - pismo učenice 8. razreda

Autor: Mima Juračak, 21. 6. 2021. 12:14

Tradicija koju smo u našoj školi uveli krajem prethodne nastavne godine, nastavlja se i ove, 2021. godine. Odabrali smo učenicu koju smo željeli posebno istaknuti s obzirom na njezin trud uložen u izvannastavne zadatke, kao i izraženu želju za pisanjem i literarnim izražavanjem.

 [više]

Završetak nastavne godine i obavijest o podjeli svjedodžbi učenicima

Autor: Mima Juračak, 17. 6. 2021. 22:08

Poštovani roditelji i dragi učenici,

pred nama je još jedan završetak nastavne godine. Bili smo marljivi, uporni u svladavanju izazova i, kao i svake godine, motivirani za to da budemo još bolji nego one prethodne.

Učenici, njihovi učitelji i ostali zaposlenici Osnovne škole Zorke Sever i ove su godine pokazali koliko se toga može napraviti uz dobru volju, mnogo inspiracije i želje za radom. Nadamo se kako će našim učenicima i ova nastavna godina ostati u lijepom sjećanju.

 [više]

Darovi Grada Popovače uručeni učenicima i mentorima povodom uspjeha na školskim natjecanjima

Autor: Mima Juračak, 17. 6. 2021. 22:00

Naši učenici ove su godine, unatoč otežanim uvjetima, ostvarili odličan uspjeh na školskim natjecanjima. Povodom njihovih dostignuća, kao i povodom dostignuća njihovih mentora, Grad Popovača darivao je učenike i mentore prigodnim darovima.

Posjetio nas je naš gradonačelnik, gospodin Josip Mišković, te je u društvu svojih suradnika obradovao učenike i mentore lijepim iznenađenjem.

 [više]

Obavijest o povratu udžbenika, tableta i ključića učeničkih ormarića

Autor: Mima Juračak, 7. 6. 2021. 10:04

Poštovani roditelji i dragi učenici, obavještavamo Vas da će povrat udžbenika i tableta biti organiziran 17. i 18. lipnja 2021. godine (četvrtak i petak), u prostorima ispred Osnovne škole Zorke Sever, u vremenu od 12 do 15 sati.

Isti dan možete preuzeti i materijale za predmete Likovna kultura, Fizika i Tehnička kultura (mapu i radne kutije), kao i vratiti ključiće učeničkih ormarića. Pri povratu udžbenika nužno je prisustvo roditelja zbog potpisa pri preuzimanju.

U nastavku provjerite koje je udžbenike potrebno vratiti.

 [više]

Coca-Cola Cup u Popovači

Autor: Mima Juračak, 1. 6. 2021. 19:54

Najveći malonogometni turnir u Europi, Coca-Cola Cup, održava se diljem Hrvatske, a najbolje će ekipe iz svake županije izboriti plasman na državnu završnicu Coca-Cola Cupa koja će se sredinom srpnja ove godine održati u Splitu. Organizator je malonogometni turnir proveo poštivajući sve važeće epidemiološke mjere.

Ženska malonogometna ekipa Školsko-sportsko društvo "Zora", iz Osnovne škole Zorke Sever, svoj je plasman u Split izborila završnim kvalifikacijskim turnirom održanim na školskom igralištu, i to u ponedjeljak 17. svibnja 2021. godine.

 [više]

Učenici Područne škole Osekovo u programu Susreta đaka glazbenjaka 2021. godine

Autor: Mima Juračak, 31. 5. 2021. 13:15

Učenici Područne škole Osekovo virtualni su sudionici programa Susreta đaka glazbenjaka 2021. godine.

U ovom posebnom izdanju Susreta sudjeluju djeca i mladi iz 20 osnovnih škola, jednog kulturno umjetničkog društva te dvije srednje škole.

 [više]

Samovrednovanje rada Osnovne škole Zorke Sever u Popovači

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 31. 5. 2021. 12:09

U mjesecu svibnju 2021. godine provedeno je prvo samovrednovanje rada škole od njezina otvorenja u rujnu 2018. godine.

Za provedbu samovrednovanja koristili smo Vodič za provedbu samovrednovanja u osnovnim školama. Urednica spomenutog vodiča je dr. sc. Jasmina Muraja, načelnica Odjela za promicanje kvalitete obrazovanja u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

 [više]

Nastava glazbene kulture na otvorenom

Autor: Mima Juračak, 31. 5. 2021. 09:28

Nastava glazbene kulture ponekad se održava u atriju škole ili ispred škole. Učenici izvode vježbe upjevavanja, disanja te pjevaju uz pratnju glazbenog instrumenta koji svira učiteljica glazbene kulture Pina Žilić, a sve to na propisanoj udaljenosti jedni od drugih.

 [više]

Pohvalnice učenicima 1. razreda Područne škole Voloder za sudjelovanje u likovnom natječaju „Josip Pupačić i ja”

Autor: Mima Juračak, 31. 5. 2021. 08:15

Povodom sudjelovanja na međunarodnom likovno-literarnom nagradnom natječaju „Josip Pupačić i ja”, na 50. spomendan antologijskog pjesnika i sveučilišnog profesora Josipa Pupačića, učenici 1. razreda Područne škole Voloder dobili su prigodne pohvalnice za likovnu kategoriju natječaja.

 [više]

Učenici 1. razreda Područne škole Voloder sudjelovali u projektu „Dukatići čuvaju prirodu“

Autor: Mima Juračak, 31. 5. 2021. 07:59

U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje, učenici 1. razreda Područne škole Voloder, na poticaj učiteljice Ljiljane Košak, uključili su se u online obrazovni projekt „Dukatići čuvaju prirodu“. 

Digitalnim putem, a nedavno i na kućnu adresu, učenici su dobili diplomu i tako postali ponosni „Dukatići - čuvari prirode!“

 [više]

Dodjela priznanja učenicama Loreni Turk i Doris Blažević

Autor: Mima Juračak, 27. 5. 2021. 10:37

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti, 25. lipnja 2021. godine, Služba za građane je 16. studenog 2020. godine na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora objavila Poziv učenicima 8. razreda osnovnih škola za sudjelovanje u natječaju za najbolji esej/raspravljački tekst, odnosno zastupnički govor, za šk. god. 2020./2021. na zadanu temu: „Trideset godina hrvatske neovisnosti.“

Natječaju su se, na poticaj učiteljice povijesti Natalije Budetić, odazvale učenice Lorena Turk iz 8. a razreda i učenica Doris Blažević iz 8. b razreda.

Danas je naša ravnateljica, Zvjezdana Martinec, prof., učenicama i njihovoj mentorici uručila priznanja Hrvatskoga sabora s potpisom predsjednika Sabora. 

 [više]

"Spelling Bee" natjecanje u OŠ Zorke Sever

Autor: Mima Juračak, 27. 5. 2021. 10:21

Ovaj se mjesec u našoj školi napokon održalo natjecanje u slovkanju engleskih riječi poznatije pod nazivom Spelling Bee. Aktivnost je bila planirana još prošle školske godine, no zbog prelaska na online nastavu sve do završetka nastavne godine 2019./2020., natjecanje se nije moglo održati. Učiteljica engleskog jezika, Tea Dolenčić, upoznala nas je s iznimno zabavnim načinom učenja ovog stranog jezika.

 [više]

Izborna nastava - obavijest

Autor: Mima Juračak, 26. 5. 2021. 10:41

Poštovani roditelji i dragi učenici, 

u Osnovnoj školi Zorke Sever u školskoj godini 2021./2022. bit će organizirana IZBORNA NASTAVA iz nastavnih predmeta:

 • Katolički vjeronauk za učenike od 1. do 8. razreda
 • Njemački jezik za učenike od 4. do 8. razreda i
 • Informatika za učenike od 1. do 4. razreda i za učenike 7. i 8. razreda (za učenike 5. i 6. razreda je obavezan nastavni predmet)

Broj izbornih programa nije ograničen, roditelji imaju pravo odabrati i upisati svoje dijete u jedan ili više izbornih programa.

 [više]

Tri učenice nagrađene prigodnim darovima povodom natječaja za najbolju kratku priču

Autor: Mima Juračak, 17. 5. 2021. 21:37

U našoj smo školi povodom Noći knjige organizirali nagradni natječaj za najbolju kratku priču te odabrali čak tri najbolje. Danas smo iskoristili priliku i nagradili tri dobitnice prigodnim darovima koji će ih, nadamo se, potaknuti na daljnje pisanje. Prvu nagradu osvojila je učenica Marija Davosir iz 8. c razreda s pričom „I ruža će uvenuti“, drugu nagradu osvojila je Lucija Čavlović iz 6. c razreda s pričom „Moj čudesni grad“, a treću nagradu je osvojila Elena Papa iz 6. c razreda s pričom „Mačak Čupko“.

 [više]

Projektni dan Dan Europe

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 13. 5. 2021. 19:37

Svake godine 9. svibnja obilježavamo Dan Europe u znak sjećanja na govor Roberta Schumana, tadašnjeg francuskog ministra vanjskih poslova, tijekom kojega je predstavio danas prihvaćenu viziju europskog jedinstva.

Petak, 7. svibnja 2021. godine, Dan Europe smo u našoj školi obilježili projektnim danom.

 [više]

Obavijest

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 13. 5. 2021. 13:46

Poštovani roditelji, dragi učenici i cijenjeni posjetitelji mrežne stranice Osnovne škole Zorke Sever!

Potaknuta objavom na mrežnim stranicama Grada Popovače želim istaknuti određene činjenice:

 • Za snimanje materijala za potrebe proizvodnje dokumentarnog serijala „Čovjek i prostor“, o suvremenoj hrvatskoj arhitekturi posvećenoj Nagradama i nominacijama Udruženja hrvatskih arhitekata u realizaciji Producenta‐Proizvođača ZOOM d.o.o. i naručitelja HRT‐a, a u suradnji i uz podršku Udruge hrvatskih arhitekata potrebne izjave i pisma namjere dostavljena su 6. rujna 2020. godine u Osnovnu školu Zorke Sever u Popovači.
 • O navedenom snimanju nije bilo najava do 5. svibnja 2021. godine.
 • Najavljeno snimanje trebalo je biti odrađeno 12. svibnja 2021. godine no zbog važećih epidemioloških mjera i upute Odsjeka za prosvjetu, kulturu i šport Sisačko-moslavačke županije snimanje nije odrađeno.

Sadržaj upute prenosim u cijelosti:

Zbog epidemije COVID-19 nije moguće ulaziti u školu od strane trećih osoba radi aktivnosti koje nemaju veze s provođenjem odgojno-obrazovnog rada, te Vas stoga molimo da navedene aktivnosti odgodite do trenutka kada će se iste moći provesti, te nas o novom datumu, kao osnivača škole, obavijestite.

Osnivač osnovnih škola na području Grada Popovače je Sisačko-moslavačka županija. Za donošenje svih odluka potrebnih za zakonit rad škole nužna je suglasnost Osnivača na odluke koje donosi ravnatelj i Školski odbor.

Osnovna škola Zorke Sever, jedna od najmodernijih škola u Republici Hrvatskoj izgrađena je uspješnom suradnjom Sisačko-moslavačke županije i Grada Popovače.

Zajedno smo pokrenuli prepoznatljivu školu čiji učenici razvijaju vrijedna životna postignuća i postaju ljudima koji su spremni za život u globalnom društvu.

Veseli nas spoznaja da je naša škola neizostavni subjekt zbivanja u lokalnoj zajednici čime lokalna sredina dobiva dimenziju ugodnijeg mjesta za svakodnevni život i rad.

Vjerujem da će epidemija uskoro prestati te da će se snimanje naše škole moći odraditi na ponos i radost svih nas!

S poštovanjem, ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof.

 [više]

2. mjesto na natječaju Hrvatskoga sabora i nagrada predsjednika Sabora učenici Loreni Turk

Autor: Mima Juračak, 12. 5. 2021. 17:11

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti, 25. lipnja 2021. godine, kao i 30. godišnjice proglašenja samostalne i suverene Republike Hrvatske donošenjem Ustavne odluke Sabora Republike Hrvatske o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, Služba za građane je 16. studenog 2020. godine na mrežnim stranicama Hrvatskoga sabora objavila Poziv učenicima 8. razreda osnovnih škola za sudjelovanje u natječaju za najbolji esej/raspravljački tekst, odnosno zastupnički govor, za šk. god. 2020./2021. na zadanu temu: „Trideset godina hrvatske neovisnosti.“

Natječaju se odlučila odazvati naša učenica 8. a razreda, Lorena Turk, na poticaj svoje mentorice i razrednice, učiteljice povijesti Natalije Budetić. 

 [više]

Majčin dan

Autor: Mima Juračak, 11. 5. 2021. 07:32

Majčin dan obilježavamo kao blagdan u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja, pa i u Hrvatskoj, obilježava svake godine, i to druge nedjelje u svibnju. Ove godine taj dan obilježavamo u nedjelju, 9. svibnja, a za njega smo se pripremali kroz čitav tjedan koji je tome danu prethodio.

Naši su učenici odali počast svojim majkama na brojne kreativne načine, u čemu su ih vodili naši vrijedni učitelji i učiteljice.

 [više]

Uspjeh učenice Tare Đudarić na državnoj razini 63. natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske

Autor: Mima Juračak, 10. 5. 2021. 17:58

Tara Đudarić, učenica 7. a razreda naše škole, natjecala se na državnoj razini 63. natjecanja mladih tehničara Republike Hrvatske u školskoj godini 2020./2021.

Tara nas je oduševila već samim sudjelovanjem na državnoj razini natjecanja, a zatim i smirenošću te spretnošću kojima je svladala zadatak u kategoriji „Strojarske konstrukcije“. Natjecanje je ove godine, zbog epidemioloških uvjeta, održano u online okružju, i to pod budnim okom Državnog povjerenstva.

 [više]

Novi traktor za ljepši okoliš naše škole

Autor: Mima Juračak, 7. 5. 2021. 19:52

Naša škola bogatija je za još jedno vrijedno vozilo. Traktor s priključcima, pomoću kojega ćemo moći kvalitetno održavati okoliš naše škole u toplim mjesecima, kao i u zimskoj sezoni, osiguran je iz sredstava Sisačko-moslavačke županije. 

 [više]

Videokonferencija s hrvatskim znanstvenicima povodom Dana Europe

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 7. 5. 2021. 08:39

Povodom Dana Europe u našoj smo školi, pod satom fizike, održali videokonferenciju s četvero naših znanstvenika koji rade na različitim europskim sveučilištima. Svi su oni doktori znanosti: Dubravka Pezić (London, molekularna biologija), Eduard Marenić (Toluouse, strojarstvo), Ivan Dokmanić (Lausane, elektronika i računalstvo) i Filip Pavetić (Zürich, elektronika i računalstvo, Google, YouTube). Naša ravnateljica, Zvjezdana Martinec, bila je učiteljica matematike Ivanu i Filipu (kojemu je čak bila i razrednica). Naši su gosti predstavili svoj put od najranijeg obrazovanja pa sve do danas. Zanimljivo je to da su svi bili 8. b razred, kao i razred koji je imao čast ugostiti ih. Muški dio je rodom iz Križa, dok je gošća iz Ivanić-Grada.

 [više]

Odlazak naše spremačice, Danice Božiček, u zasluženu mirovinu

Autor: Mima Juračak, 5. 5. 2021. 06:05

U Područnoj školi Gornja Gračenica pripremili smo iznenađenje našoj dragoj teti spremačici, gospođi Danici Božiček, povodom njezinog odlaska u zasluženu mirovinu.

Istražili smo što naša gospođa Danica najviše voli te kao cijeli kolektiv Osnovne škole Zorke Sever prikupili iznos za poklon bon uz pomoć kojega će moći otputovati na odmor u mjesto po želji. Gospođa Danica obožava putovanja te smo s radošću sudjelovali u daru koji će je obradovati.

 [više]

Najnovija obavijest o postupku upisa djece u 1. razred Osnovne škole Zorke Sever za školsku godinu 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mima Juračak, 30. 4. 2021. 13:27

U nastavku objavljujemo najnovije informacije vezane uz postupak upisa djece u 1. razred Osnovne škole Zorke Sever za školsku godinu 2021./2022.

 [više]

LIK 2021. i uspjeh naše učenice Aurore Del Ponte

Autor: Mima Juračak, 28. 4. 2021. 18:18

U školskoj razini natjecanja, odnosno Smotre iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna, LIK 2021., sudjelovalo je devet učenica naše škole pod vodstvom učitelja likovne kulture, Nikole Bartulića. To su bile učenice: Tea Mukavec iz 6. b razreda, Tia Rosavec i Marijana Horvat iz 7. b razreda te Veronika Filipović, Lana Vujaklija, Mirna Jančić, Aurora Del Ponte, Vanja Plevnik i Petra Durbek iz 8. b razreda.  

 [više]

Noć knjige

Autor: Mima Juračak, 28. 4. 2021. 18:17

„Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).“

 [više]

Projektni dan Eko-škole i Dan planeta Zemlje

Autor: Mima Juračak, 27. 4. 2021. 15:54

22. travnja, na Dan planeta Zemlje, proveli smo Projektni dan Eko-škole. Unatoč tome što se nastava u našoj školi u tom trenutku odvijala prema Modelu C (nastava na daljinu) i prema Modelu A (nastava u školi), uspjeli smo našu eko-temu otpad istaknuti i obilježiti prigodnom izložbom. Učenici i učitelji bili su vrlo maštoviti u prenamjeni otpadnih i/ili prirodnih materijala u ukrasne, uporabne ili edukativne predmete.

 [više]

ATOM liga

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 19. 4. 2021. 15:51

17. travnja 2021. godine održano je drugo kolo ATOM lige pod vodstvom profesorice Maje Zelčić, ali ovoga puta online. Liga se sastoji od deset pitanja iz matematike, fizike i kemije, a piše se 75 minuta. Našu su školu predstavljale učenice iz 8. b razreda - Doris Blažević i Vanja Plevnik, iako je ekipa prvotno trebala biti tročlana. Treći član, Antonio Blažević iz 8. a razreda, bio je spriječen. U tako smanjenom sastavu djevojke su pokazale iznimno znanje te su osvojile 36. mjesto od 80 ekipa iz cijele Hrvatske. Iskreno čestitamo našim djevojkama!

 [više]

Tijek pilot projekta Škola budućnosti

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 16. 4. 2021. 16:42

U mjesecu ožujku ove godine naša je škola, kao jedna od 60 odabranih škola u Hrvatskoj, započela s aktivnostima vezanima za provedbu spomenutog projekta. Krajnji cilj projekta je stvaranje chatbota koji će educirati korisnike (škole i lokalne zajednice, ali i šire) o uočenom problemu.

 [više]

Sudjelovanje u obrazovnom projektu tvrtke Dukat d.d. – „Dukatići čuvaju prirodu“

Autor: Mima Juračak, 15. 4. 2021. 10:27

Učenici 4. razreda Područne škole Osekovo, na poticaj učiteljice Mirjane Šinković, uključili su se u online obrazovni projekt „Dukatići čuvaju prirodu“. Projekt se sastoji od „Male škole zaštite prirode“ i provjere znanja, primjerene učenicima nižih razreda osnovnih škola u Hrvatskoj.

 [više]

Obavijest o početku nastave nakon završetka proljetnog odmora učenika

Autor: Mima Juračak, 9. 4. 2021. 09:48

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Nastava za učenike Osnovne škole Zorke Sever počinje u ponedjeljak, 12. travnja 2021. godine.

Za sve učenike Osnovne škole Zorke Sever nastava će biti organizirana prema Modelu A - nastava u školi prema redovitom rasporedu.

Produženi boravak počinje s radom u ponedjeljak.

Svim učenicima želim sretan i uspješan povratak u školske klupe uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera!

 

S poštovanjem,

Ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof.

 [više]

Svjetski dan Roma

Autor: Mima Juračak, 8. 4. 2021. 10:27

 [više]

Uskrsna čestitka

Autor: Mima Juračak, 3. 4. 2021. 08:15

Dragi naši učenici, poštovani roditelji i cijenjeni suradnici!

Blagdan Kristova uskrsnuća, najveći kršćanski blagdan, neka Vaša srca ispuni nadom, svjetlom i vjerom. 

Provedite spomenuti blagdan u miru, ljubavi i radosti sa svojima najbližima.

U ime svih djelatnika Osnovne škole Zorke Sever, a ponajviše u vlastito ime, sretan i blagoslovljen Uskrs!

Ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof.

 

 [više]

Međunarodni dan dječje knjige

Autor: Mima Juračak, 2. 4. 2021. 09:37

Međunarodni dan dječje knjige svake godine obilježava se 2. travnja, a mi smo ga obilježili kroz čitav tjedan koji je tom danu prethodio.

Međunarodni dan dječje knjige obilježava se od 1967. godine, na obljetnicu rođenja Hansa Christiana Andersena, i to u organizaciji Međunarodnoga vijeća za knjige za mlade (International Board on Books for Young People – IBBY).

Povodom tog važnog dana, organizirali smo radionice za naše učenike.

 [više]

Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Autor: Mima Juračak, 2. 4. 2021. 09:30

Svjetski dan svjesnosti o autizmu obilježava se 2. travnja. U našoj smo ga školi obilježili 1. travnja 2021. godine. Učenici, učitelji i djelatnici škole odjenuli su plave majice u znak podrške osobama s autizmom. Želimo pokazati razumijevanje i prihvaćanje pojedinaca s autizmom, osobito naših učenika.

 [više]

#MineClass natjecanje - izrada igre u Minecraft Education Editionu

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 2. 4. 2021. 09:12

Naša škola sudjelovala je na još jednom vrlo kreativnom natjecanju - natjecanju u izradi igre u Minecraft Education Editionu. Natjecanje su organizirali Digital School i Microsoft Hrvatska, a sudjelovalo je 30-ak timova iz cijele Hrvatske. 

 [više]

Pučka kuhinja

Autor: Mima Juračak, 1. 4. 2021. 14:09

I ove godine učenici i djelatnici naše škole uključili su se u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Pučku kuhinju Caritasa Sisačke biskupije. Hranu i higijenske potrepštine prikupljali smo u razdoblju od 25. 3. do 1. 4.

Sve prikupljene donacije odvezli smo u spomenutu pučku kuhinju. Veliko hvala svima na doniranoj pomoći!

 [više]

Videokonferencija s učenicima iz Slovačke

Autor: Mima Juračak, 31. 3. 2021. 16:59

eTwinning projekt „World of Rhythm“ u kojem sudjeluju učenici 6. razreda Osnovne škole Zorke Sever pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Pine Žilić, u utorak su, 30. ožujka 2021. godine, održali videokonferenciju u 9 sati.

 [više]

Sretan rođendan, Zorka!

Autor: Mima Juračak, 31. 3. 2021. 14:16

Dan škole, koji obilježavamo 29. ožujka, svake je godine svečan dan u našoj školi, pa tako i ove, 2021. godine.

Zbog epidemioloških mjera nismo bili u mogućnosti održati prigodan program, no učenike šestih razreda i njihovu učiteljicu glazbene kulture, Pinu Žilić, to nije spriječilo da osmisle rođendansku čestitku našoj Zorki Sever.

 [više]

Dan škole - 29. ožujka 2021. godine

Autor: Mima Juračak, 31. 3. 2021. 14:13

29. ožujka 2021. godine ravnateljica, zamjenica ravnateljice, članice Školskoga odbora, predstavnici sindikata i pojedini učitelji su u ime svih učenika i djelatnika Osnovne škole Zorke Sever zapalili svijeće i položili vijenac na grob Zorke Sever u Popovači, čije ime ponosno nosi naša Škola.

29. ožujka naša Škola slavi Dan škole, a time i rođendan Zorke Sever.
 [više]

Ljubičasti dan

Autor: Mima Juračak, 31. 3. 2021. 14:07

Dana 26. ožujka 2021. godine, u našoj smo školi na prigodan način obilježili Ljubičasti dan.

Ljubičasti dan pokrenula je 2008. godine djevojčica Cassidy Megan zbog osjećaja usamljenosti i nerazumijevanja. Cassidy, koja je tada bila devetogodišnja djevojčica s epilepsijom, izrazila je želju da javno govori o epilepsiji te da pokaže kako se ljudi s epilepsijom ne razlikuju od drugih ljudi.  

U suradnji s Neuropsihijatrijskom bolnicom „Dr. Ivan Barbot“ izradili smo edukativni videomaterijal pod nazivom „Živjeti s epilepsijom“.

 [više]

Županijsko natjecanje iz geografije u našoj školi

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 31. 3. 2021. 08:38

U četvrtak, 25. ožujka 2021. godine, održano je Županijsko natjecanje iz geografije, i to u našoj školi – Osnovnoj školi Zorke Sever. U natjecanju su sudjelovala dva učenika i dvije učenice – Marko Peštaj i Matej Faletar iz 5. c razreda, Laura Veseljak iz 6. a razreda te Klara Marton iz 7. c razreda. 

 [više]

Dan narcisa

Autor: Mima Juračak, 30. 3. 2021. 17:59

Narcisi, jedan od simbola proljeća, života i nade, poznati su nam i kao simbol borbe protiv raka dojke.

U našoj smo školi obilježili Dan narcisa 25. ožujka 2021. godine.

 [više]

Vjeronaučna olimpijada

Autor: Mima Juračak, 30. 3. 2021. 17:46

Ovogodišnje natjecanje iz vjeronauka na temu „Biblija – pisana Božja riječ“ održano je 23. ožujka 2021. godine u matičnim školama učenika pozvanih na ovu razinu natjecanja.

U skladu s epidemiološkim mjerama i neprilikama pandemije, natjecanje se nije odvijalo na već ustaljeni, tradicionalni način koji je podrazumijevao tri kruga (pisani test, tombola i milijunak). Ovogodišnje se natjecanje sastojalo samo od pisanog testa.

 [više]

Proljetne aktivnosti – Svjetski dan šuma

Autor: Mima Juračak, 30. 3. 2021. 17:45

Učenici naše škole obilježili su dolazak proljeća raznim aktivnostima. Na kreativan su način unijeli dašak proljeća na panoe i hodnike. 21. ožujka obilježavamo i Svjetski dan šuma.

 [više]

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Autor: Mima Juračak, 30. 3. 2021. 17:37

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom obilježava se svake godine 21. ožujka. Datum je simboličan jer je riječ o poremećaju trisomije 21. kromosoma.

Simbol ovoga dana su šarene čarape. Nošenjem šarenih čarapa iskazuje se podrška borbi osoba s Downovim sindromom kako bi se što lakše integrirali u naše društvo.

 [više]

Dan očeva

Autor: Mima Juračak, 30. 3. 2021. 17:20

Dan očeva je poseban dan, a u Hrvatskoj se obilježava 19. ožujka.

Cijeli su tjedan učenici, zajedno sa svojim učiteljicama, izrađivali prigodne poklone za svoje drage očeve i ukrašavali panoe. Čitajući tekstove i pjevajući pjesme posvećene očevima, učenici su istaknuli kako je najvažnije da očevi dobiju ljubav i zahvalnost za sav rad i trud koje s ljubavlju ulažu u svoju obitelj.

 [više]

Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva - LiDraNo 2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 26. 3. 2021. 11:44

Osnovna škola Zorke Sever bila je domaćin Županijske smotre LiDraNo 2021. godine, a koja je održana u Domu kulture u Popovači 18. ožujka 2021. godine. U prilogu su Izvješća Županijskih povjerenstava o društveno-kulturnom učinku i ocjeni organizacije i provedbi smotre.

 [više]

Svjetski dan voda

Autor: Mima Juračak, 25. 3. 2021. 11:04

Učenici Osnovne škole Zorke Sever i ove su se školske godine na različite načine i kroz različite predmete uključili u aktivno obilježavanje važnog datuma – 22. ožujka, kada obilježavamo Svjetski dan voda.

Voda je resurs koji danas moramo čuvati s osobitom pažnjom kako bismo u budućnosti mogli uživati u dobrobitima koje donosi. Čista mora, rijeke i jezera naše su blago i na tu se činjenicu trebamo neprestano podsjećati. Voda je - život.

 [više]

Videokonferencija – susret učenika i učitelja partnerskih škola u eTwinning projektu „Dvorci (Castles)“

Autor: Mima Juračak, 24. 3. 2021. 17:09

23. ožujka 2021. godine Osnovna škola Zorke Sever organizirala je virtualni sastanak učenika i učitelja sudionika projekta „Dvorci (Castles)“. Sastanak je organizirala učiteljica matematike te ujedno i voditeljica projekta - Elvisa Sekulić, putem platforme Zoom. Sastanku su prisustvovali učenici 6. a razreda i učiteljica engleskog jezika - Tea Dolenčić te učenici i učitelji partnerskih škola: Split 3, Split, Hrvatska; Don Gnocchi State Institute, Maddaloni, Italija; IC Calcinate Bergamo, Italija.

 [više]

Eratostenov eksperiment

Autor: Mima Juračak, 24. 3. 2021. 17:03

U provođenju Eratostenovog eksperimenta sudjelovali su učenici 6. a razreda s učiteljicom matematike - Elvisom Sekulić. Eksperiment se provodi u sklopu projekta pod nazivom „Inspiring Science Education (ISE)“ kojeg financira Europska unija. Glavni cilj ovoga projekta je popularizacija znanosti i prirodoslovnih predmeta korištenjem postojećih e-learning resursa. Aktivnosti vezane uz ISE projekt u Hrvatskoj koordinira Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet.

 [više]

Odličan uspjeh učenice Mirne Jančić na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 24. 3. 2021. 13:31

U srijedu, 24. ožujka 2021. godine, u Osnovnoj školi Vladimira Vidrića u Kutini održano je Županijsko natjecanje iz engleskog jezika. Naša učenica 8. b razreda, Mirna Jančić, osvojila je treće mjesto u kategoriji osmih razreda. Uz svoje brojne ostale talente, Mirna je pokazala iznimno poznavanje ovog stranog jezika. Njezina ponosna mentorica je učiteljica engleskog jezika, Sanela Šivak.

Čestitamo Mirni na odličnom plasmanu i radujemo se njezinim novim uspjesima, kao i uspjesima naših ostalih učenika!

 [više]

Započela provedba projekta „Mijenjamo svijet medijacijom“ u našoj školi

Autor: Mima Juračak, 24. 3. 2021. 13:22

Osnovna škola Zorke Sever uključila se u projekt „Mijenjamo svijet medijacijom: jačanje osobnih i socijalnih vještina djece i mladih za nenasilno rješavanje sukoba“ u 2020. godini. Projekt je osmišljen od strane Foruma za slobodu odgoja (akreditirana institucija za mirenje pri Ministarstvu pravosuđa i uprave RH), a u njemu sudjeluju škole partneri: OŠ Zorke Sever, Popovača, OŠ Petra Zrinskog, Zagreb i Turističko-ugostiteljska škola, Šibenik.

 [više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 23. 3. 2021. 19:02

U petak, 12. ožujka 2021. godine, u Osnovnoj školi Mladost u Lekeniku održano je Županijsko natjecanje iz povijesti. Na njemu su, u pratnji učiteljice povijesti Marije Kralj, sudjelovale učenice Klara Marton (7. c razred) i Helena Pavličević (7. d razred). Iako je po broju bodova bila na 3. mjestu (s obzirom na to da prvo mjesto dijeli dvoje učenika), Klara je službeno zauzela 4. mjesto, dok je Helena 12. u našoj županiji. Čestitamo od srca našim učenicama i želimo im mnogo uspjeha u daljnjem školovanju! 

 [više]

Merge Cube

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 22. 3. 2021. 13:19

Na satu informatike učenici 6. b i 5. a razreda upoznali su se s novijom tehnologijom uporabe 3D modela u nastavi. Radi se o modelu Merge Cube - kocki koja putem aplikacija Object Viewer i Merge Explorer pruža učiteljima mogućnost podjele različitih 3D simulacija i 3D modela koji prate određenu nastavnu temu, a učenicima proučavanje istih. Ova tehnologija primjenjiva je u raznim predmetima, a posebno u područjima prirode, biologije, povijesti, geografije, kemije, fizike, likovne kulture, tehničke kulture i informatike.

 [više]

SMOTRA/NATJECANJE LIK 2021. KATALOG RADOVA

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 22. 3. 2021. 08:00

 

LIK

 
 [više]

Dan broja π

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 21. 3. 2021. 20:21

π je iracionalan broj i ne možemo ga napisati u obliku razlomka. U decimalnom zapisu postoji beskonačno mnogo decimalnih mjesta, a uobičajeno se piše 3.14. Zbog američkog načina zapisivanja datuma (mjesec/dan, 3/14), 14. ožujka određen je kao dan kada se obilježava broj π. Broj π predstavlja omjer opsega i dijametra (promjera) kružnice. Zanimljivo je kako je upravo 14. ožujka rođen Albert Einstein, a na isti je datum preminuo Stephen Hawking. Obojica su svjetski poznati fizičari.

 [više]

Dan narcisa

Autor: Mima Juračak, 20. 3. 2021. 11:13

 [više]

Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Autor: Mima Juračak, 20. 3. 2021. 11:11

 [više]

Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva "LiDraNo"

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 19. 3. 2021. 19:45

Prvi „LiDraNo“, Smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva, održao se prije točno 30 godina u našoj domovini. Ovogodišnji, jubilarni, županijski „LiDraNo“, poseban je i po tome što se po prvi put održao u Popovači. Ponosni smo na to što nam se pružila prilika da organiziramo ovo, za kulturno-društvenu djelatnost svake škole, kao i za kulturu Republike Hrvatske, iznimno važno natjecanje.

 [više]

Škola na Trećem i učiteljica Pina Žilić

Autor: Mima Juračak, 19. 3. 2021. 09:21

Ove školske godine učitelji su se susreli s brojnim izazovima nastave na daljinu. Mentori iz glazbenog tima Ministarstva znanosti i obrazovanja pozvali su učiteljicu glazbene kulture Pinu Žilić da bude dijelom tima podrške nastavi na daljinu. Od rujna 2020. do ožujka 2021. godine učiteljica je snimila 8 videolekcija za nastavu glazbene kulture od četvrtog do osmog razreda. Videolekcije je Ministarstvo znanosti i obrazovanja postavilo na Youtube kanal virtualne nastave. U nekim videolekcijama sudjelovali su i učenici Osnovne škole Zorke Sever.

 [više]

Avantura korištenja VR naočala

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 18. 3. 2021. 19:58

Zahvaljujući Sandri Kalabić, županijskoj čuvarici prirode iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Sisačko-moslavačke županije, učenici Osnovne škole Zorke Sever dobili su jedinstvenu priliku – razgledati čitavu Sisačko-moslavačku županiju iz ptičje perspektive (pogled s visine) koristeći se pritom VR naočalama s programiranim sadržajima za zaštitu okoliša. 

 [više]

Zahvala sudionicima 9. kreativnog likovnog natječaja „VOLIM MLIJEKO!“ - Područna škola Donja Gračenica

Autor: Mima Juračak, 16. 3. 2021. 17:30

Uz učenike Područne škole Osekovo, i učenici 3. razreda Područne škole Donja Gračenica sudjelovali su u likovnom natječaju DUKAT mliječne industrije d.d., „VOLIM MLIJEKO“, koji je raspisan povodom obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka.

 [više]

eTwinning projekt World of Rhythm

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 15. 3. 2021. 20:10

Učenici šestih razreda OŠ Zorke Sever uključili su se u e Twinning projekt pod nazivom „World of Rhythm“ u školskoj godini 2020./2021. U ovaj su projekt uključene škole iz Turske, Poljske, Slovačke, Španjolske i Hrvatske. Ciljevi ovog projekta su: razvijanje međukulturalne svijesti, vježbanje ritmičkih obrazaca te razumijevanje ritma i pulsa, razvijanje razumijevanja glazbenih stilova i različitih vrsta tradicionalne glazbe, poboljšanje znanja engleskog jezika, razvijanje ICT vještina, ali i suradnja s učenicima iz različitih sredina. Voditelj projekta za učenike s područja Hrvatske je učiteljica glazbene kulture Pina Žilić.

 [više]

63. NMT (natjecanje mladih tehničara)

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 15. 3. 2021. 19:46

Učenica 7.a razreda Tara Đudarić i učenica 8.a razreda Laura Kajgana sudjelovale su ove godine na 63. natjecanju mladih tehničara. Kako je natjecanje izgledalo iz perspektive učenica pročitajte u nastavku.

 [više]

Međunarodni dan žena

Autor: Mima Juračak, 15. 3. 2021. 13:39

U ponedjeljak 8. ožujka 2021. godine obilježili smo Međunarodni dan žena.

Učenici su izrađivali prigodne čestitke za najvažnije žene u svojem životu – svoje majke.

 [više]

Županijsko natjecanje iz informatike

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 10. 3. 2021. 17:49

3. ožujka 2021. godine je u Osnovnoj školi Popovača održano Županijsko natjecanje iz informatike. Prije početka samog natjecanja, prigodno nas je dočekao zbor Osnovne škole Popovača. Nakon toga su natjecatelje i njihove mentore pozdravili ravnatelj škole - Dražen Mlakar te gradonačelnik grada Popovače - Josip Mišković. Svima su zaželjeli mnogo dobrih rezultata.

 [više]

Zahvala sudionicima 9. kreativnog likovnog natječaja "VOLIM MLIJEKO" - Područna škola Osekovo

Autor: Mima Juračak, 4. 3. 2021. 11:01

Povodom obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka, koji se obilježava posljednje srijede u rujnu, DUKAT mliječna industrija d.d. devetu godinu zaredom raspisala je kreativni likovni natječaj "VOLIM MLIJEKO!" za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, čiji će crteži krasiti ograničeno izdanje pakiranja Dukat mlijeka od sredine ožujka.

 [više]

Ružičastim majicama protiv vršnjačkog nasilja

Autor: Mima Juračak, 26. 2. 2021. 18:41

U srijedu, 24. veljače 2021. godine, pridružili smo se ljudima diljem svijeta koji su toga dana, noseći ružičasto, odlučili reći „NE“ bilo kojem obliku vršnjačkog nasilja.

 

Dan ružičastih majica obilježava se posljednje srijede u veljači i posvećen je borbi protiv vršnjačkog nasilja. Obilježavanje je započelo u Kanadi, 2007. godine, kao znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi jer je bio odjeven u ružičastu majicu. 

 [više]

ŠKOLSKA NATJECANJA

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 26. 2. 2021. 16:43

Školska natjecanja su prilika da pokažemo izvrsnost u različitim područjima i istaknemo učenike koji su odlučili napraviti korak dalje u svome obrazovanju te se istaknuti znanjem i sposobnostima.

 [više]

Dodjela nagrada za najljepši pano na temu Valentinova

Autor: Mima Juračak, 26. 2. 2021. 15:32

Slatke nagrade uvijek su dobrodošle, a pogotovo kada se njima nagrađuje trud i kreativnost učenika. Valentinovo smo obilježili ukrašavanjem razrednih panoa, a najljepše među njima odabrao je žiri u sastavu: ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof., pedagoginja Mirna Žafran i Mima Juračak, knjižničarka.

 [više]

Nagrađen likovni rad našeg učenika na likovno-literarnom natječaju udruge „Radost“

Autor: Mima Juračak, 26. 2. 2021. 10:47

Udruga za brigu o djeci i mladima „Radost“, iz Budaševa, raspisala je krajem 2020. godine likovno-literarni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Sisačke biskupije pod nazivom „Blaženi Alojzije Stepinac“. Natječaju su se odazvala djeca i mladi i izvan granica Sisačke biskupije.

 [više]

Kako smo obilježili Valentinovo u našoj školi

Autor: Mima Juračak, 26. 2. 2021. 10:24

Svake godine na poseban način u školi obilježavamo Valentinovo.
Ove smo godine ukrašavali panoe i organizirali natjecanje za najbolji pano.
U razrednoj je nastavi pobijedio 1. razred iz Područne škole Gornja Gračenica, a u predmetnoj nastavi pobijedio je 5. b razred. Posebnu su nagradu za kreativnost dobili učenici posebnih odjela.

 

 [više]

Pilot projekt „Škola budućnosti“

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 25. 2. 2021. 14:09

Pilot projekt „Škola budućnosti“ osmislile su tvrtke STEMI i Infobip s ciljem smanjivanja jaza između IT sektora i obrazovanja, ali i s ciljem poučavanja učenika na području umjetne inteligencije te poduzetništva potičući ih na kreativnost i inovativnost.

 [više]

Nagrada ''Ponos Hrvatske'' uručena našoj djelatnici Verici Pranjić

Autor: Mima Juračak, 24. 2. 2021. 14:50

I ove su godine Hrvatska radiotelevizija i dnevni list 24 sata dodijelili nagradu ''Ponos Hrvatske'' ljudima koji su obilježili prethodnu godinu svojom nesebičnošću.

Ovogodišnja je dodjela posvećena herojima potresa i herojima zdravstva s obzirom na to da su potresi i pandemija COVID-19 obilježili 2020. godinu.

Ponosni smo što je ove godine nagradu „Ponos Hrvatske“ osvojila naša zaposlenica, asistentica Verica Pranjić, koja već šest godina pomaže učenici Anamariji Blazinić u svladavanju izazova tijekom školovanja.

 [više]

Dan prevencije vršnjačkog nasilja - 24. veljače 2021. godine

Autor: Mima Juračak, 23. 2. 2021. 11:38

Pridružite nam se! Sutra, 24. veljače 2021. godine, odjenite ružičastu majicu koja predstavlja simbol Dana prevencije vršnjačkog nasilja i podržite ovu vrijednu akciju.

 [više]

Maškare u našoj školi

Autor: Mima Juračak, 23. 2. 2021. 11:28

Maškare su i ove godine donijele dobro raspoloženje i smijeh, usprkos epidemiološkim mjerama. Iako nije bilo tradicionalne priredbe i izbora najbolje maske, učenici i učitelji su se potrudili i obilježili ovaj dan šarenilom i kreativnošću. 

 [više]

Dani hrvatskoga jezika u našoj matičnoj školi

Autor: Mima Juračak, 23. 2. 2021. 08:03

Materinski je jezik izrazito bitan element svake povijesno-kulturne baštine, pa tako i one naše – hrvatske.

Ipak, s vremena na vrijeme, mlađe i starije generacije valja podsjetiti na važnost njegovanja vlastitoga jezika, ali i na povijesne događaje koji predstavljaju itekakav temelj suvremenom obilježavanju Međunarodnoga dana materinskoga jezika.

 [više]

Zabavna lektira u 3. razredu matične škole

Autor: Mima Juračak, 22. 2. 2021. 10:34

Sanja Pilić poznata je književnica čija djela djeca jednostavno obožavaju. Ova produktivna spisateljica do sada je objavila čak 33 knjige za djecu i odrasle. Njezine priče vrlo se rado čitaju i kao lektira. Učenici trećega razreda matične škole su uz pomoć svoje učiteljice Suzane Selanac Perković i knjižničarke Mime Juračak videom prikazali što im se najviše svidjelo u knjizi Sanje Pilić, „Nemam vremena“. 

 [više]

"Za naše male genijalce" – HEP darovao nova računala učenicima Područne škole Voloder

Autor: Mima Juračak, 19. 2. 2021. 09:17

Hrvatska elektroprivreda je i ove godine pokrenula akciju kojom nagrađuju kreativnost učenika.

U šestoj po redu akciji Za naše male genijalce odabrano je 27 osnovnih škola kojima će se dodijeliti 100 novih računala u vrijednosti od pola milijuna kuna.

Naša Područna škola Voloder jedna je od dobitnica ove vrijedne nagrade.

Učenici prvoga razreda Područne škole Voloder, predvođeni učiteljicom Kristinom Carek, osvojili su dva stolna računala. Uz malo kreativnosti i truda snimili su kratak video koji na zanimljiv način prikazuje zašto ih baš oni zaslužuju.

 [više]

Dan sigurnijeg interneta 2021.

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 14. 2. 2021. 18:45

Svake se godine drugi dan, u drugome tjednu mjeseca veljače, obilježava Dan sigurnijeg interneta. U našoj smo školi taj dan obilježavali kroz cijeli tjedan raznim aktivnostima na satovima informatike, engleskog jezika, glazbene kulture, ali i satu razrednika.

 [više]

Sretno Valentinovo!

Autor: Mima Juračak, 14. 2. 2021. 09:01

Što je ljubav? Odgovor nosimo u sebi. Za vas smo pripremili video u kojem na to, naizgled jednostavno pitanje, odgovaraju naši učenici razredne nastave.

Sretno Valentinovo žele vam učenici i djelatnici Osnovne škole Zorke Sever!

 

 [više]

Vježba evakuacije u slučaju potresa

Autor: Mima Juračak, 11. 2. 2021. 10:06

Sukladno preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja u Osnovnoj školi Zorke Sever na početku drugoga polugodišta održana je edukacija učenika i djelatnika škole o postupcima ponašanja tijekom i nakon potresa, a 10. veljače 2021. godine, provedena je vježba evakuacije u slučaju potresa.

 [više]

Dan crvenih haljina 2021. godine

Autor: Mima Juračak, 9. 2. 2021. 12:50

Dan crvenih haljina održava se treću godinu zaredom u organizaciji Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača te drugu godinu zaredom uz suorganizaciju Osnovne škole Zorke Sever. U skladu s epidemiološkim preporukama, u prostoru Osnovne škole Zorke Sever u petak, 5. veljače 2021. godine, obilježen je Dan crvenih haljina s ciljem podizanja svijesti o moždanom udaru među ženskom populacijom.

 

 [više]

Obavijest o postupku upisa djece u 1. razred Osnovne škole Zorke Sever za školsku godinu 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mima Juračak, 4. 2. 2021. 11:58

OBVEZNICI UPISA U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

 

 • djeca koja do 1. travnja 2021. godine imaju navršenih šest godina života, odnosno djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. godine. 

Sve potrebne informacije i dokumente pogledajte u privitku.

 

 [više]

„Humanitarci“ pomagali u Caritasovom skladištu

Autor: Mima Juračak, 2. 2. 2021. 10:07

Privremeni distributivni centar sisačkog Caritasa nalazi se u skladištu bivše „Uradi sam“ trgovine. U skladištu se svaki dan primaju, raspoređuju te odvoze hrana i higijenske potrepštine krajnjim korisnicima.

Učenici Osnovne škole Zorke Sever koji pohađaju izvannastavnu aktivnost „Humanitarci“ izrazili su želju za pomaganjem obiteljima koje su nastradale u potresu. 

 [više]

Djeca Moslavine za djecu Banovine

Autor: Mima Juračak, 2. 2. 2021. 09:32

Humanitarnu akciju „Djeca Moslavine za djecu Banovine“ pokrenuli su DND Križ i LAG Moslavina u suradnji s ostalim DND-ovima s područja Moslavine, a rado se uključio i Grad Popovača. Djeca su uz pomoć svojih roditelja u kartonskim kutijama pripremili poklon  iznenađenja za nepoznatog prijatelja ili prijateljicu stradale u potresu. Kutije su nazvane „Kutijice prijateljstva“ i one su znak solidarnosti i zajedništva među djecom. 

 [više]

Blagoslov Osnovne škole Zorke Sever

Autor: Mima Juračak, 2. 2. 2021. 09:24

U utorak, 26. siječnja 2021. godine, u prostoru Osnovne škole Zorke Sever upravitelj Župe Popovača, dr. sc. Ivan Petrović, predvodio je božićni blagoslov u zajedništvu s ravnateljicom, učenicima trećeg razreda i djelatnicima naše škole.

 [više]

Projekt „Šafran“ 2021. godine

Autor: Mima Juračak, 29. 1. 2021. 13:39

27. siječnja obilježavamo Dan sjećanja na žrtve holokausta. U sklopu međunarodnog Projekta „Šafran“ („The Crocus Project“) posadili smo žute šafrane koje smo dobili od Memorijalnog muzeja Jasenovac.

Žute šafrane sadimo u znak sjećanja na milijun i pol djece židovskog porijekla i ostale djece koja su svoj život izgubila u Holokaustu.

 [više]

Organizacija nastave od 1. veljače 2021. godine

Autor: Mima Juračak, 28. 1. 2021. 08:52

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Sukladno Zaključku Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije daje se preporuka za organizaciju nastave od 1. veljače 2021. godine u skladu s dokumentom Ministarstva znanosti i obrazovanja Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u školskoj godini 2020./2021. prema Modelu A - nastava u školi za učenike od 1. do 8. razreda.

Ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof.

 [više]

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mima Juračak, 27. 1. 2021. 10:19

Poštovani roditelji i dragi učenici,

Središnji ured za demografiju i mlade RH dostavio nam je brošuru „BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID“  i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju.

Pogledajte ove korisne informacije u privitku objave i proslijedite ih osobama kojima bi mogle biti korisne.

 [više]

Kako se ponašati u slučaju potresa: Savjeti za roditelje i djecu - korisne poveznice

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 18. 1. 2021. 21:19

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Kako smanjiti rizik od katastrofe, u ovom slučaju potresa, sanirati štete i nastaviti s normalnim životom mogu Vam pomoći poveznice za edukativne video materijale u organizaciji Hrvatskoga Crvenog križa i brošura koju je pripremilo Ministarstvo unutarnjih poslova Ravnateljstvo civilne zaštite:

 [više]

Izvješće o provedenoj humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava za učiteljice i učitelje Osnovne škole Zorke Sever

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 18. 1. 2021. 20:59

Poštovani roditelji, dragi učenici i djelatnici Osnovne škole Zorke Sever i cijenjeni sugrađani veliko Vam hvala na sudjelovanju u humanitarnoj akciji prikupljanja novčanih sredstava. Prikupili smo ukupno 13.300,00 kuna pomoći za naše učiteljice i učitelje.

 [više]

Obavijest o početku nastave u drugom polugodištu školske godine 2020./2021.

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 14. 1. 2021. 11:43

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Nastava za učenike Osnovne škole Zorke Sever počinje 18. siječnja 2021. godine.

Sukladno Zaključku Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije daje se preporuka za organizaciju nastave sukladno dokumentu Ministarstva znanosti i obrazovanja Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u školskoj godini 2020./2021. prema Modelu C- nastava na daljinu za učenike od 5. do 8. razreda zaključno do 31. siječnja 2021. godine.

Za učenike od 1. do 4. razredaposebnih razrednih odjela i odgojno- obrazovnih skupina nastava će biti organizirana prema Modelu A- nastava u školi.

 [više]

ODLUKA O I. IZMJENI GODIŠNJEG PLANA I PROGRAMA RADA OSNOVNE ŠKOLE ZORKE SEVER ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 11. 1. 2021. 12:46

Školski odbor, na prijedlog ravnateljice Škole i Učiteljskog vijeća, uz pozitivno mišljenje Vijeća roditelja, donio je I. izmjenu Godišnjeg plana i programa rada Osnovne škole Zorke Sever za školsku godinu 2020./2021. 

 [više]

Dobročiniteljska akcija

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 11. 1. 2021. 10:57

 [više]

POZIV

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 2. 1. 2021. 14:11

Humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava za učiteljice i učitelje

Osnovne škole Zorke Sever

 

Poštovani roditelji, dragi učenici i djelatnici Osnovne škole Zorke Sever i cijenjeni sugrađani!

U Osnovnoj školi Zorke Sever od ukupno 95 djelatnika, 18 učiteljica i učitelja imaju svoj dom na područjima zahvaćenim potresima.

Nekima od kolegica i kolega potrebna je financijska pomoć u sanaciji i obnovi njihovih kuća, kako bi se što prije mogli vratiti u normalan život.

Od ponedjeljka, 4. siječnja 2021. godine do petka, 15. siječnja 2021. godine, radnim danom u periodu od 8 do 12 sati možete donijeti svoj novčani prilog u matičnu školu. Kutija za donacije će se nalaziti u prostoru predvorja škole. Ulazak u predvorje škole moguć je uz poštivanje svih epidemioloških mjera!

Na zahtjev roditelja, donaciju ćete moći uplatiti i četvrtkom, 7.siječnja i 14.siječnja 2021.godine od 17 do 18 sati! Zahvaljujem od srca!

Pokažimo veliko srce za naše učiteljice i učitelje!

S poštovanjem,

Ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof.

 [više]

Izvješće o provedenoj humanitarnoj akciji

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 2. 1. 2021. 13:51

Poštovani roditelji, dragi učenici i cijenjeni sugrađani, veliko Vam hvala na sudjelovanju u humanitarnoj akciji u Osnovnoj školi Zorke Sever za pomoć potrebitima na području zahvaćenom potresom u našoj županiji.

 [više]

Božićna čestitka Osnovne škole Zorke Sever

Autor: Mima Juračak, 24. 12. 2020. 08:52

Sretan Božić i novu 2021. godinu ispunjenu zdravljem, radošću i obiljem žele Vam učenici i djelatnici Osnovne škole Zorke Sever.

Našu čestitku u obliku videa pogledajte putem poveznice:

 

 [više]

Izložba fotografija “Rastemo zajedno”

Autor: Mima Juračak, 23. 12. 2020. 07:46

Izložba fotografija pod nazivom “Rastemo zajedno” izložba je volonterskih programa provedenih tijekom 2020. godine na području Sisačko-moslavačke županije kojom se obilježava Međunarodni dan koordinatora volontera (5.11.) i Međunarodni dan volontera (5.12.). Izložba se održava u organizaciji Agencije lokalne demokracije Sisak, a može se pogledati svakodnevno u Galeriji „Sv. Kvirin” sve do 6.1.2021. godine, od ponedjeljka do četvrtka od 9:00 do 15:00 sati te vikendom od 17:00 do 21:00 sati. 

 [više]

Humanitarne akcije u prosincu

Autor: Mima Juračak, 23. 12. 2020. 07:37

Ova je godina bila puna izazova, straha i strepnje za svakoga od nas. Učenici i učitelji naše škole željeli su ju privesti kraju nečime dobrim i tako proizvesti što više lijepih uspomena.

Često za prosinac kažemo da je mjesec darivanja, stoga smo mi odlučili darivati one u potrebi.

Prikupljali smo hranu i higijenske potrepštine za Pučku kuhinju Caritasa Sisačke biskupije.

 [više]

Premijera radiodrame „Bitno je očima nevidljivo“

Autor: Mima Juračak, 21. 12. 2020. 10:03

Po svemu drugačija godina bliži se kraju. Ove godine, zbog epidemioloških mjera, nismo mogli organizirati klasičnu božićnu priredbu, no to nas nije spriječilo da pronađemo nadahnuće za širenje blagdanske čarolije. „Mali princ“ Antoinea de Saint-Exupérya ove godine je tema kojom se bavi više naših projekata. Učiteljica hrvatskoga jezika Sanja Kos, učenici 7. b razreda i knjižničarka Mima Juračak pripremili su radiodramu „Bitno je očima nevidljivo“ (prema radnji „Maloga princa“).

Radiodramu možete poslušati uz virtualnu izložbu učeničkih radova s nagradnog natječaja za najbolji dizajn majice s motivom „Maloga princa“.

 [više]

Spomenica 2019./2020. godine

Autor: Mima Juračak, 17. 12. 2020. 17:41

Školska spomenica je lijep način da na jednome mjestu ponovno proživimo sve uspomene i školske događaje koji su se dogodili u prethodnoj školskoj godini. Isto tako, ona je i prilika da obilježimo skorašnji ulazak u novu kalendarsku godinu i nadahnemo se za nove projekte, ideje i programe.

 [više]

Medni dan u matičnoj i područnim školama

Autor: Mima Juračak, 17. 12. 2020. 10:33

Pčele, tihe i gotovo neprimjetne „radnike“ prirode, u današnje vrijeme moramo osobito njegovati. Zbog zagađenja, njihove se populacije smanjuju, što naposljetku neće rezultirati samo nedostatkom njihovog slatkog proizvoda, meda, već i nestankom brojnih biljnih vrsta.

U skladu s načelima Ekoškole, pitanju pčela i pčelarstva pristupamo s osobitom pažnjom. Educiranjem najmlađih o dobrobitima koje pčele osiguravaju za planet Zemlju, postižemo sigurniju budućnost za generacije koje ostaju.

 [više]

Štand školske zadruge "ZORA" na gradskome trgu

Autor: Mima Juračak, 15. 12. 2020. 10:18

Srijeda, četvrtak i petak bit će osobito važni dani u ovome tjednu – naša školska zadruga Zora prodavat će svoje proizvode na gradskome trgu u Popovači.

Razgledavati i kupiti proizvode možete od 14:00 do 16:00 sati sva tri dana. Nadamo se kako ćete nas posjetiti, odabrati nešto iz naše ponude i razvedriti svoje bližnje. Rukotvorine su nastale radom vrijednih dječjih ruku i vjerujemo kako će Vas oduševiti i izmamiti Vam osmijeh na lice!

Hvala Vam što podržavate naš rad.

 [više]

„Evergreen“ note u našoj školi

Autor: Mima Juračak, 14. 12. 2020. 17:22

Učenici sedmih razreda su, u suradnji s učiteljicom glazbene kulture Anitom Novaković, osmislili zanimljiv projekt pod nazivom „Evergreen“.

U sklopu nastave glazbene kulture učenici su dobili zadatak tijekom dva mjeseca proučavati svjetske i hrvatske glazbenike, grupe i glazbene stilove.

 [više]

"Večer matematike" 2020. godine

Autor: Mima Juračak, 14. 12. 2020. 12:53

Osnovna škola Zorke Sever treći je put sudjelovala u projektu „Večer matematike“ u organizaciji Hrvatskoga matematičkog društva, a poveznice na interaktivne igre, predavanja i radionice za učenike i roditelje pripremile su učiteljice Josipa Blažević, Elvisa Sekulić i Valentina Grden.  

 [više]

Odluka o promjeni Modela odgoja i obrazovanja

Autor: Mima Juračak, 11. 12. 2020. 10:37

Poštovani roditelji i dragi učenici, uz suglasnost Osnivača i nadležnog Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, ravnateljica Osnovne škole Zorke Sever Zvjezdana Martinec, prof. donosi Odluku o promjeni Modela odgoja i obrazovanja iz Modela A - nastava u školi u Model C - nastava na daljinu u periodu od 14. prosinca 2020. do 23. prosinca 2020. godine zbog pogoršanja epidemiološke situacije na lokalnoj razini, a u skladu s preporukama iz dokumenta "Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u školskoj godini 2020./2021."

Od 24. prosinca 2020. godine do 15. siječnja 2021. godine traje zimski odmor učenika.

Nastava u drugom polugodištu počinje 18. siječnja 2021. godine.

Poštujmo epidemiološke mjere!

 

 [više]

Sveti Nikola - zaštitnik djece, siromašnih, putnika i mornara

Autor: Mima Juračak, 10. 12. 2020. 11:22

Sveti Nikola posjetio je našu školu pridržavajući se svih epidemioloških mjera. Ova godina je ponešto drugačija i nismo mogli pripremiti svečanu priredbu, no sveti Nikola ipak je došao i razveselio naše učenike.

Procijenio je da su ove godine naši učenici bili posebno marljivi, strpljivi i ljubazni te da su zaslužili svoje darove.   

 [više]

Dodjela nagrada za najbolji dizajn majice na temu "Mali princ"

Autor: Mima Juračak, 7. 12. 2020. 08:35

„Mali princ“ još uvijek šeće našim hodnicima. Ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof. u ime škole darovala je knjigu „Mali princ“ učenicima koji su pobijedili u nagradnom natječaju za najbolji dizajn majice na temu vječne priče o malenom dječaku i njegovom neobičnom putovanju.

 [više]

03. 12. - Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Autor: Mima Juračak, 3. 12. 2020. 11:03

Povijest Međunarodnog dana osoba s invaliditetom počinje u kolovozu 1956. godine kada je u rudniku ugljena Bois du Casier, u Belgiji, planuo požar u kojem su stradala 262 rudara. Ova rudarska nesreća pamti se kao nesreća s najvećim brojem ljudskih žrtava u nekom rudniku ugljena.

U spomen na taj događaj obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom, i to 3. prosinca.

 [više]

Međupredmetna korelacija biologije i katoličkog vjeronauka - 1. 12., Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Autor: Mima Juračak, 1. 12. 2020. 11:21

Prikaz realizacije nastave utemeljene na međupredmetnoj korelaciji.

Međupredmetna korelacija predstavlja povezivanje predmeta u „eTwinning“ projektu Moguća misija.

Tijekom „eTwinning“ projekta Moguća misija učenici upoznaju misijske zemlje, upoznaju način života vlastitih vršnjaka te probleme i poteškoće s kojima se susreću. U misijskim zemljama, osobito u afričkim, velik su problem zdravstvena zaštita i njena dostupnost zbog čega je zastupljen velik broj boleti. Jedna od bolesti je i AIDS koji, nažalost, ima veliku stopu smrtnosti među odraslima i djecom.

 [više]

„Samo se srcem dobro vidi. Ono bitno nevidljivo je očima.“

Autor: Mima Juračak, 30. 11. 2020. 13:29

Sigurni smo da ste već svi čuli navedene riječi. Radi se o jednom od najpoznatijih citata iz priče „Mali princ“ Antoine de Saint-Exupéryja, francuskog pisca i pilota.

Ove smo godine odabrali upravo „Maloga princa“ da nas uvede u blagdansko ozračje i u nama probudi zahvalnost za ljude koji nas okružuju.

 [više]

Aktivnosti Eko-škole u studenom

Autor: Mima Juračak, 30. 11. 2020. 13:10

Naša je škola od prošle godine uključena u program Eko-škola. Učiteljica biologije i kemije, Valentina Abramović Andlar, vodi Eko-školu i brine se za realizaciju svih aktivnosti te vrijedno nadzire rad Eko-patrole, ali i njezinih učenika i djelatnika.

 [više]

Pet učenika naše škole u 10% najboljih u natjecanju „Dabar“

Autor: Mima Juračak, 26. 11. 2020. 09:56

U razdoblju od 9. do 13. studenoga, u sklopu nastave informatike, održano je Natjecanje u računalnom razmišljanju „Dabar“. U natjecanju su sudjelovali učenici od 2. do 8. razreda.

Natjecanje je bilo organizirano u 5 kategorija: „MikroDabar“ (1. i 2. razred OŠ), „MiliDabar“ (3. i 4. razred OŠ), „KiloDabar“ (5. i 6 razred OŠ), „MegaDabar“ (7. i 8. razred OŠ) i „GigaDabar“ (svi razredi srednje škole). Neovisno o kategoriji, učenicima je bilo postavljeno 12 zadataka uz vremensko ograničenje od 40 minuta.

 [više]

Kreativna nastava iz prirode i povijesti

Autor: Mima Juračak, 20. 11. 2020. 13:26

Nastava u današnje vrijeme može biti iznimno zabavna. Dokazale su to i učiteljice prirode Valentina Abramović Andlar i Tamara Đurđević Filipović, kao i učiteljica povijesti Natalija Budetić. Peti i sedmi razredi dobili su vrlo kreativan zadatak. 

 [više]

Naše svjetlo za Vukovar i Škabrnju

Autor: Mima Juračak, 19. 11. 2020. 10:59

Svake godine u studenom osjećamo tugu i sjetu jer tada obilježavamo jedan od najtužnijih događaja u povijesti hrvatskoga naroda.

18. 11. 2020. obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

U našoj smo školi taj dan obilježili u utorak 17. 11. 2020.

Cijeli tjedan su učenici, učitelji i djelatnici škole uređivali prostore škole kako bi odali počast Vukovaru i Škabrnji. Ove godine, zbog epidemiološke situacije, nismo mogli organizirati zajednički program, ali smo pripremili prigodan video u kojem je prikazano što se događalo tijekom rata na tom području.

 [više]

Međunarodni dan tolerancije

Autor: Mima Juračak, 17. 11. 2020. 11:10

U današnje vrijeme se važno uvijek iznova podsjećati na važnost tolerancije i međusobne snošljivosti. Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. studenoga i predstavlja isticanje bogatstva različitosti kultura, kao i načina života i razmišljanja.

Osnovna ljudska prava u svojoj suštini nose poruku mira, razumijevanja i poštivanja osobnih sloboda te se u svijetu ovaj dan smatra prilikom za poboljšanje odnosa među ljudima na svim razinama.

 [više]

Obavijest o neradnom danu

Autor: Mima Juračak, 17. 11. 2020. 10:50

Poštovani roditelji i dragi učenici,

obavještavamo vas da sutra, 18. studenoga 2020. godine, neće biti nastave jer toga dana u našoj domovini obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Povratak u školu, prema redovitom rasporedu bit će u četvrtak, 19. studenoga 2020. godine.

 [više]

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju djece – Dan „palčića“

Autor: Mima Juračak, 17. 11. 2020. 09:10

Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju djece obilježava se 17. studenog. U Hrvatskoj se godišnje prijevremeno rodi oko 2500 djece, a o njima i izazovima s kojima se susreću ne govori se dovoljno. Zovemo ih „palčićima“, a zapravo su to naši „mali divovi“ koji su pobijedili poteškoće te iz njih izašli još jači kako bi danas mogli biti inspiracija svima oko sebe.

 [više]

Mjesec hrvatske knjige

Autor: Mima Juračak, 16. 11. 2020. 13:37

Knjižnice svake godine u periodu od 15. listopada do 15. studenoga obilježavaju Mjesec hrvatske knjige. U tom periodu osmišljavaju se programi za poticanje čitanja i ističe se vrijednost pisane riječi. Službeni moto ovogodišnje manifestacije je „Razlistaj se!“

 [više]

Dan izumitelja

Autor: Mima Juračak, 12. 11. 2020. 10:50

I ove smo godine obilježili Dan izumitelja, na nešto drugačiji način nego inače - u skladu s epidemiološkim mjerama. Nismo održali natjecanje između razreda pred publikom, ali to nas nije spriječilo da svaki razred dostojno obilježi ovaj dan i predstavi nam izume koji su obilježili svjetsku povijest.

 [više]

U tijeku je „Dabar“

Autor: Mima Juračak, 11. 11. 2020. 11:17

Naša škola i ove je godine ugostila „Dabra“. To je natjecanje u računalnom razmišljanju, a osmišljeno je kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online sučelje. Natjecanje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. 

 [više]

„Microsoft Global Learning Connection“ - digitalni pogled u svijet

Autor: Mima Juračak, 10. 11. 2020. 16:48

Današnji dan, 10. studenoga 2020., 6. a razred Osnovne škole Zorke Sever sudjelovao je u „Microsoft Global Learning Connection“ projektu. To je 48-satni događaj u kojem smo se povezali s učenicima iz raznih dijelova svijeta putem digitalnih alata Skype, Microsoft Teams i Flipgrid kako bismo stvorili svijest o drugačijim načinima života i prakticirali empatiju prema različitim kulturama i perspektivama. 

 [više]

Svjetski dan štednje i „kasica-prasica“

Autor: Mima Juračak, 5. 11. 2020. 11:40

Učenici posebnih odjela obilježili su važan dan - Svjetski dan štednje. Isti se obilježava 31. listopada kao Dan sjećanja na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan davne 1924. godine u Milanu. Upravo su se ondje sastali predstavnici svjetskih štednih ustanova, želeći pronaći izlaz iz krize koju je prouzrokovao Prvi svjetski rat. Sudionici kongresa usuglasili su se kako je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva.

Kako se „kasica-prasica“ uklapa u priču o štednji?

 [više]

Nagrada "Udruge Biovrt - u skladu s prirodom"

Autor: Mima Juračak, 3. 11. 2020. 10:39

"Udruga Biovrt - u skladu s prirodom“ osnovana je kako bi pomogla educirati zainteresirane o životu u skladu s prirodom. S tim ciljem organiziran je nagradni natječaj „Upoznajmo biljno carstvo“. Na natječaj su se mogle prijaviti osnovne škole koje su u svoj rad uključile edukaciju vezanu uz biljke i biljni svijet. 

 [više]

Međunarodni dan bijelog štapa

Autor: Mima Juračak, 30. 10. 2020. 13:25

Osnovna škola Zorke Sever obilježila je 15. listopada 2020. godine Međunarodni dan bijelog štapa.

Osim što je zaštitni znak slijepih u sve gušćem prometu, bijeli štap slijepima omogućuje samostalno kretanje na poznatom terenu. 

Svakodnevni su problemi slijepih osoba gotovo nezamislivi ljudima koji vide.

Na satu razrednika učenici 7.c razreda su se po prvi puta susreli s Brailleovim pismom ili „brajicom“.

 [više]

Područna škola Voloder - "Za naše male genijalce"

Autor: Mima Juračak, 30. 10. 2020. 12:56

Hrvatska elektroprivreda je i ove godine pokrenula akciju kojom nagrađuju kreativnost učenika.

U šestoj po redu akciji Za naše male genijalce odabrano je 27 osnovnih škola kojima će se dodijeliti 100 novih računala u vrijednosti od pola milijuna kuna.

Naša Područna škola Voloder jedna je od dobitnica ove vrijedne nagrade.

 [više]

Prva sjednica Vijeća učenika

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 30. 10. 2020. 12:46

Prva, konstituirajuća sjednica Vijeća učenika održana je u četvrtak, 29. listopada 2020. godine u 12,30 sati. 

 [više]

Obavijest o jesenskom odmoru učenika

Autor: Mima Juračak, 30. 10. 2020. 12:42

Poštovani roditelji i dragi učenici, obavještavamo vas da jesenski odmor učenika počinje 2. studenoga 2020. godine i traje do 3. studenoga 2020. godine (ponedjeljak i utorak).

Nastava prema uobičajenom rasporedu počinje 4. studenoga 2020. godine (srijeda).

Želimo vam ugodan jesenski odmor!

 [više]

Europska oznaka kvalitete za „eTwinning“ projekt „Go Greener“

Autor: Mima Juračak, 29. 10. 2020. 17:51

Ponos svake škole su i „eTwinning“ projekti koji nas predstavljaju u europskom okruženju i govore o načinu razmišljanja koji promiče suradnju, razumijevanje različitosti i suvremeno obrazovanje. Projekt „Go greener“ međunarodni je projekt ekološkog i humanitarnog  karaktera u koji su, osim naše škole, uključene i škole iz Francuske, Španjolske, Grčke i Turske. 

 [više]

Obilježavanje uspjeha naših učiteljica

Autor: Mima Juračak, 29. 10. 2020. 17:33

Lijepe događaje potrebno je obilježiti i proslaviti.

U izboru Ministarstva znanosti i obrazovanja za najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike u školskoj godini 2019./2020. bile su i naše djelatnice – Elvisa Sekulić, zaposlenica Osnovne škole Zorke Sever i  Pina Žilić, također zaposlenica Osnovne škole Zorke Sever, ali i Osnovne škole Ludina.

 [više]

"Sunčev sustav" - izložba

Autor: Mima Juračak, 29. 10. 2020. 13:13

Svemirska prostranstva će zauvijek buditi našu maštu, pogotovo na nastavi prirode. Šesti razredi obradovali su nas divnim projektom – izrađivali su Sunčev sustav od različitih materijala i time nas na trenutak lansirali u Svemir. 

 [više]

Svjetski dan animiranog filma

Autor: Mima Juračak, 29. 10. 2020. 12:03

Animirani filmovi samo naizgled predstavljaju zabavu za djecu, a zapravo nas i kao odrasle uspijevaju zabaviti, dirnuti i mnogo toga naučiti. U školi smo Svjetski dan animiranog filma obilježili tako što smo odjenuli majice s animiranim likovima, što je dodatno uljepšalo i uveselilo hodnike naše škole.

 [više]

Logo za projekt „Moguća misija“

Autor: Mima Juračak, 29. 10. 2020. 09:16

Učenici Osnovne škole Zorke Sever sa svojim vjeroučiteljima uključili su se u „eTwinning“ projekt „Moguća misija“.

Prva aktivnost u projektu bila je izrada loga. Učenici su vrlo rado prihvatili zadatak i pokazali veliku kreativnost. 

 [više]

Dan kravate

Autor: Mima Juračak, 27. 10. 2020. 12:26

Naša škola obilježila je Dan kravate u ponedjeljak 19. listopada 2020. godine.

Kravata je odjevni predmet koji se smatra izvornim hrvatskim proizvodom.

 [više]

Svjetski dan jabuka

Autor: Mima Juračak, 27. 10. 2020. 12:02

Stablo jabuke najčešće je kultivirano stablo na svijetu. Kao divlje stablo raslo je u Europi i u pretpovijesno doba. 

Osnovna škola Zorke Sever obilježila je Svjetski dan jabuka 20. listopada 2020. godine.

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Autor: Mima Juračak, 27. 10. 2020. 11:13

Osnovna škola Zorke Sever obilježila je Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u tjednu od 12. do 16. listopada 2020. godine.

Dani kruha ističu važnost naše osnovne namirnice te nas podsjećaju na skromnost i zahvalnost za darove prirode. Kruh je najljepše dijeliti, kao i iskustvo pečenja istoga, stoga smo odlučili družiti se s ukućanima u ovoj lijepoj aktivnosti.

 [više]

Dječji tjedan

Autor: Mima Juračak, 27. 10. 2020. 08:30

Naša škola i ove je godine obilježila Dječji tjedan - od 5. do 11. listopada.

Razrednici su na satu razrednika s učenicima razgovarali o dječjim pravima, osobito o pravu na igru i zdravstvenu zaštitu. 

 [više]

"Škola u šumi" s posebnim odjelima

Autor: Mima Juračak, 26. 10. 2020. 13:19

Prekrasni, sunčani 21. listopada učenici posebnih odjela proveli su u šumi i to na području gospodarenja šumarije Popovača - šumskom predjelu Veliki Ravnik.

Ulogu vodiča i domaćina preuzeli su upravitelj šumarije, Davor Janković, dipl. ing. šum. i revirnica Silvija Sajković, mag.ing.šum.           

Učenici naših posebnih odjela prošetali su novoizgrađenom šumskom cestom te ušli u stoljetnu šumu hrasta lužnjaka i običnoga graba koja trenutno ulazi u fazu obnove.

 [više]

Učenik Noa Sučija dobitnik zlatne medalje u atletici

Autor: Mima Juračak, 26. 10. 2020. 11:29

Učenik 5. b razreda naše škole, Noa Sučija, ostvario je velik uspjeh na međunarodnoj završnici „Plazma Sportskih igara“ u Sarajevu – osvojio je zlatnu medalju u atletici!

Ponosni smo što je naš Noa bio prvi koji je utrčao u cilj i predstavljao našu školu na tom važnom sportskom natjecanju. Ravnateljica Zvjezdana Martinec danas je Noi uručila i dar te mu čestitala na osvojenom prvom mjestu.

 [više]

Europski tjedan kodiranja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mima Juračak, 26. 10. 2020. 08:50

Protekla dva tjedna učenici naše škole sudjelovali su u Europskom tjednu kodiranja u sklopu nastave informatike.

Europski tjedan kodiranja slavi kreativnost, rješavanje problema i suradnju kroz programiranje i ostale tehnološke aktivnosti. 

 [više]

Obavijest roditeljima/skrbnicima učenika kojima je određena mjera samoizolacije od strane nadležnog liječnika

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 16. 10. 2020. 14:14

Poštovani roditelji/skrbnici,

obavještavamo vas da su na mrežnoj stranici https://i-nastava.gov.hr/ objavljeni materijali te ostale važne informacije za provođenje nastave na daljinu.

Objavljene su video-lekcije te sadržaji potrebni za izvođenje online nastave za svaki nastavni predmet. Svi objavljeni materijali usklađeni su po tjednima/mjesecima/temama s objavljenim Okvirnim godišnjim izvedbenim kurikulumima za svaki nastavni predmet, kako bi svi sadržaji i učenje bili dostupni svim učenicima.

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 16. 10. 2020. 08:40

Poštovani roditelji i dragi učenici, u suradnji s Osnivačem i nadležnim Županijskim stožerom civilne zaštite, ravnateljica Osnovne škole Zorke Sever Zvjezdana Martinec, prof. donosi Odluku o promjeni Modela odgoja i obrazovanja iz Modela C- nastava na daljinu u Model A- nastava u školi od 19. listopada 2020. godine radi poboljšanja epidemiološke situacije na lokalnoj razini, a u skladu s preporukama iz dokumenta "Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u školskoj godini 2020.-2021."

Budimo odgovorni!

 [više]

Jesen u našoj školi

Autor: Mima Juračak, 12. 10. 2020. 12:55

Jesen je vrijeme smirivanja prirode, bogatih plodova i prvih kiša koje je potrebno ispuniti kreativnošću dječjih ruku. Ukrasili smo našu matičnu školu, ali i četiri područne škole.

 [više]

Svjetski dan razglednice

Autor: Mima Juračak, 8. 10. 2020. 08:10

U našoj smo školi obilježili Svjetski dan razglednice. Začetnik tog dana je organizacija „Postcrossing“. Hrvatskoj pošti su se u obilježavanju Svjetskog dana razglednice pridružile brojne škole u Hrvatskoj. Posebni odjeli naše škole, kao i učenici razredne nastave, podržali su projekt na najbolji mogući način – izrađivanjem i slanjem razglednica.

 [više]

Izbor najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u školskoj godini 2019./2020.

Autor: Mima Juračak, 7. 10. 2020. 11:10

Svjetski dan učitelja ove je godine obilježen ponovnim izborom najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u školskoj godini 2019./2020.

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 4. 10. 2020. 12:02

Poštovani roditelji i dragi učenici, u suradnji s Osnivačem i nadležnim lokalnim stožerom, ravnateljica Osnovne škole Zorke Sever Zvjezdana Martinec, prof. donosi Odluku o promjeni Modela odgoja i obrazovanja iz Modela A- nastava u školi u Model C- nastava na daljinu u periodu od 5. listopada 2020. do 16. listopada 2020. godine radi pogoršanja epidemiološke situacije na lokalnoj razini, a u skladu s preporukama iz dokumenta "Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u školskoj godini 2020.-2021."

Budimo odgovorni!

 [više]

Digitalni školski list "Zorkić"

Autor: Mima Juračak, 2. 10. 2020. 10:06

U našoj školi započeli smo s novim projektom – digitalnim školskim listom „Zorkić“.

Odlučili smo se za digitalni list zbog toga što naša škola, uz to što posvećeno njeguje tradiciju, gradi i budućnost, a ista će sigurno biti ekološki osviještena i zbog toga uvelike digitalna.

 [više]

Hrvatska volontira: "Važna društvena mreža"

Autor: Mima Juračak, 30. 9. 2020. 11:12

Nacionalna kampanja „Hrvatska volontira“ odvija se u Hrvatskoj desetu godinu za redom. Iako se tradicionalno održava u svibnju, ove godine zbog situacije izazvane pandemijom COVID-19 odvija se u rujnu.

Ovogodišnjom kampanjom ističe se činjenica da volontiranje stvara priliku za povezivanje i poboljšavanje odnosa u zajednici i u obiteljima. Ovogodišnji slogan kampanje je "Važna društvena mreža".

 [više]

Podizanje zelene zastave u Osnovnoj školi Zorke Sever

Autor: Mima Juračak, 18. 9. 2020. 15:44

Stjecanje statusa Ekoškole i podizanje zelene zastave svečani su događaji za svaku školu koja je odlučila svoj rad usmjeriti ka održivom razvoju i ekološkoj osviještenosti. Zbog toga će 16. rujna zauvijek ostati u našem sjećanju jer na taj smo dan po prvi put podigli našu zelenu zastavu.

 
 [više]

Organizacija prijevoza učenika predmetne nastave od 14. rujna 2020. godine

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 11. 9. 2020. 17:43

Poštovani roditelji i dragi učenici od 5. do 8. razreda, u skladu s epidemiološkim preporukama HZJZ-a slijedi nova organizacija dovoza učenika:

 

1. autobusna linija: polazak u 7 sati, Donja Gračenica, Donje Selo Osekovo - OŠ Zorke Sever

2. autobusna linija: polazak u 7.10 sati, Trg Kraljice Hrvata Osekovo - OŠ Zorke Sever

3. autobusna linija: polazak u 7 sati, Gornja Gračenica - OŠ Zorke Sever

4. autobusna linija: polazak u 7.30 sati, Voloder - OŠ Zorke Sever

5. autobusna linija: polazak u 7.45 sati, Veliko Brdo - OŠ Zorke Sever

Učenici putnici dužni su u autobusu i sve do ulaska u svoju učionicu nositi maske.

 Ravnateljica

Zvjezdana Martinec, prof.

 [više]

Doček prvašića u Osnovnoj školi Zorke Sever

Autor: Mima Juračak, 11. 9. 2020. 11:47

Dobro došli prvašići!

Ovogodišnji prvašići hrabro i veselo su kročili u našu matičnu školu i četiri područne škole. Dočekali smo ih prigodnim programima za njih i njihove roditelje pridržavajući se svih epidemioloških mjera.

 [više]

Obavijest za učenike i roditelje o izvođenju nastave u školskoj godini 2020./2021.

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 3. 9. 2020. 10:05

Dragi učenici i poštovani roditelji,

nastava za učenike Osnovne škole Zorke Sever počinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine. Nastava će se odvijati u jednoj smjeni prema Modelu A - nastava u školi uz pridržavanje epidemioloških uputa HZJZ-a i u skladu s Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanima s COVID-19, Ministarstva znanosti i obrazovanje Republike Hrvatske.

 [više]

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 1. 9. 2020. 07:38

Poštovani roditelji i dragi učenici,

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 nalaze se na sljedećim poveznicama:

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19

 [više]

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 26. 8. 2020. 15:57

Poštovani roditelji i dragi učenici,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavili su 24. kolovoza 2020. godine upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. dostupne su na sljedećoj poveznici.

 [više]

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 3. 8. 2020. 08:39

U sklopu državne završnice Plazma Sportskih igara mladih okupili su se mladi sportaši i sportašice osnovnoškolske i srednjoškolske dobi iz cijele Hrvatske. 

Školsko-sportsko društvo "Zora" iz Popovače predstavljalo je našu Sisačko-moslavačku županiju. Djevojčice u kategoriji 2005. godište i mlađe natjecale su se s još devet ekipa u Splitu u sklopu Coca-cola Cupa.

 [više]

Odluka o korištenju drugih obrazovnih materijala i Odluka Grada Popovače o sufinanciranju Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 16. 7. 2020. 14:17

Temeljem članka 16. Zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu (NN 116/18); u prilogu se nalazi Odluka o korištenju drugih obrazovnih materijala za Osnovnu školu Zorke Sever za školsku godinu 2020.-2021. 

Roditelji osiguravaju drugi obrazovni materijal (radne bilježnice, atlase, likovne mape, itd.).

Temeljem Odluke gradonačelnika (dopis u prilogu), Grad Popovača će sufinancirati udžbenike, dopunska i pomoćna nastavna sredstava i školski pribor učenicima osnovnih škola s područja Grada Popovače za školsku godinu 2020./2021. Za učenike od prvog do četvrtog razreda iznos sufinanciranja je 300,00 kn po djetetu, dok za učenike od petog do osmog razreda iznos sufinanciranja iznosi 500,00 kn po djetetu.

 [više]

Odluka o odabiru udžbenika Osnovne škole Zorke Sever za redoviti program školske godine 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 10. 7. 2020. 11:08

Sredstva za nabavu udžbenika za obvezne i izborne nastavne predmete učenicima osnovnih škola za školsku godinu 2020./2021. osigurana su u Državnome proračunu. U prilogu se nalazi Odluka o odabiru udžbenika Osnovne škole Zorke Sever za redoviti program školske godine 2020./2021.

Svi učenici Osnovne škole Zorke Sever dobiti će udžbenike na korištenje na početku školske godine 2020./2021.

 [više]

Oproštaj od osmaša

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 5. 7. 2020. 10:44

Učenici osmih razreda Osnovne škole Zorke Sever oprostili su se od osnovnoškolskoga obrazovanja 26. lipnja 2020. godine. U atriju Škole okupili su se učenici 8. a, 8. b i 8. c razreda sa svojim razrednicama, ravnateljicom, pedagoginjom, knjižničarkom i nekoliko učitelja.

 [više]

Učenici Osnovne škole Zorke Sever na državnom natjecanju Plazma Sportskih igara mladih u atletici i graničaru 2020.

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 5. 7. 2020. 10:28

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi besplatno sudjelovanje na vrhunsko organiziranim  natjecanjima u deset sportova (Coca-Cola Cup, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis,  odbojka na pijesku, šah, graničari, atletika) od siječnja do kolovoza ove godine.

 [više]

Obavijest: Projekt Pogled u plavo dolazi u naš Grad 27. i 28. lipnja 2020.

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 25. 6. 2020. 08:38

Dragi učenici i poštovani roditelji, i ove godine imate mogućnost besplatnog probnog ronjenja na Trgu 2 u Gradu Popovači pod punom ronilačkom opremom uz stručni nadzor instruktora ronjenja te uz poštovanje svih epidemioloških mjera sigurnosti

27. lipnja 2020. od 10:00h do 22:00h i 28. lipnja 2020. od 10:00h do 18:00h.

Svi posjetitelji imati će priliku osjetiti ljepote, vještine i čari ronjenja te ujedno pogledati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena.

 [više]

Onima koji ostaju - pismo učenice 8. razreda

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 24. 6. 2020. 12:26

Učenici osmih razreda imali su zadatak napisati pismo onima koji ostaju u našoj školi, nama učiteljima, a ponajviše vama, mlađim generacijama koje će tek iskusiti njihovo iskustvo. Iz mnoštva divnih pisama odabrala sam pismo naše Maje iz 8.b razreda.  

 [više]

UPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 24. 6. 2020. 11:49

UPIS DJECE U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

održat će se 13. srpnja 2020. godine od 10 do 17 sati

 

u matičnoj i područnim školama Voloder, Osekovo, Donja Gračenica i Gornja Gračenica gdje će roditelji donijeti učiteljicama koje će primiti prve razrede u šk. god. 2020./2021. potrebnu dokumentaciju:

 [više]

Obavijest o povratu udžbenika

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 23. 6. 2020. 12:50

Poštovani roditelji i dragi učenici, obavještavamo Vas da će povrat udžbenika biti organiziran 25. i 26. lipnja (četvrtak i petak). Točno vrijeme povrata javit će Vam razrednici za svaki pojedinačni razred. Isti dan možete preuzeti i materijale za predmete Likovna kultura, Fizika i Tehnička kultura (mapu i radne kutije), kao i vratiti ključiće učeničkih ormarića. Pri povratu udžbenika nužno je prisustvo roditelja zbog potpisa pri preuzimanju.

Obavezno je vratiti sljedeće udžbenike:

 1. razred - Vjeronauk
 2. razred - ne treba vratiti udžbenike jer nisu ponovno iskoristivi
 3. razred - ne treba vratiti udžbenike jer nisu ponovno iskoristivi
 4. razred - Hrvatski jezik, Priroda i društvo, Glazbena kultura, Vjeronauk, Njemački jezik
 5. razred - Hrvatski jezik, Matematika, Priroda, Geografija, Povijest, Glazbena kultura, Likovna kultura, Tehnička kultura, Informatika, Vjeronauk, Njemački jezik
 6. razred - ne treba vratiti udžbenike jer nisu ponovno iskoristivi
 7. razred - Geografija, Biologija, Fizika, Kemija
 8. razred - Hrvatski jezik, Matematika, Geografija, Povijest, Glazbena kultura, Likovna kultura, Tehnička kultura, Vjeronauk, Informatika, Njemački jezik.

Udžbenike koji nisu navedeni nije potrebno vratiti.

Učenici koji se školuju po prilagođenom programu ne vraćaju udžbenike za prilagođeni program, ali vraćaju druge udžbenike s popisa koje posjeduju.

 [više]

Kuharica "Orašasti plodovi"

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 20. 6. 2020. 11:21

Naša digitalna kuharica "Orašasti plodovi" dobila je tiskano izdanje.
Moći ćete ju kupiti sutra na štandu naše Zadruge povodom Dana Grada i Alojzijeva, ispred Pastoralnog centra od 18h.
Sav prihod od prodaje odlazi za potrebe djece slabijeg imovinskog stanja naše Škole - potpora za školski pribor ili odlazak za izlet.
Čekamo vas.
Hvala!

 [više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU: obavijest za prijavnice

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 18. 6. 2020. 13:20

Poštovani roditelji i dragi osmaši,

ističemo da je ove školske godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja propisalo mogućnost dostave prijavnica, upisnica, kao i dokumenata o ispunjavanju posebnih uvjeta za upis, osobno ili elektroničkim putem.

Shodno tome, učenici i roditelji mogu ispisati prijavnicu sa stranice upisi.hr te istu dostaviti osobno u osnovnu školu ili na e-mail adresu: ured@os-zorke-sever.skole.hr Prijavnica može biti uslikana mobitelom ili skenirana u pdf obliku, obavezno s potpisom roditelja i učenika.

DOSTAVLJANJE PRIJAVNICE JE OBAVEZNO kako bi Škola mogla evidentirati da je učenik prijavio obrazovne programe. Time su učenikove obveze prema osnovnoj školi završene.

Nadalje, dokumentaciju je potrebno poslati s e-mail adrese učenika oblika ime.prezime@skole.hr.

Ako su prijavnice poslane elektroničkim putem, naknadno dostavljanje originala u školu nije potrebno.

Upisnice te ostalu dokumentaciju koju dostavljate u srednju školu također ćete moći dostaviti osobno ili putem elektroničke pošte koja će biti objavljena na internetskim stranicama srednje škole koju će učenik upisati. Originalnu dokumentaciju učenika koja se predaje u srednju školu (upisnice i dokumenti koji su uvjet za upis) učenik ili roditelj/skrbnik može donijeti do kraja rujna 2020. godine.

Napomena: Za tekuću školsku godinu 2019./2020. dodatni bodovi iz natjecanja u znanju i sportu neće se dodjeljivati budući da velik dio natjecanja nije održan.

 [više]

Obavijest roditeljima/skrbnicima

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 17. 6. 2020. 11:12

Vijeće Europe pokrenulo je anketu za roditelje/skrbnike o obrazovanju o digitalnom građanstvu na razini Europske unije. Ljubazno Vas molimo da odvojite trenutak svog vremena i ispunite anketu na sljedećoj poveznici Anketa za roditelje/skrbnike – Škola za život. Hvala!

 [više]

Dodatak Preporukama za organizaciju rada u razrednoj nastavi

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 8. 6. 2020. 08:31

Objašnjenje za situaciju od 8. lipnja do kraja nastavne godine 2019./2020.

Na stranici 5. Preporuka piše: „Škola na Trećem održavat će se do početka lipnja kako bi se osiguralo praćenje nastave za one učenike koji će još jedno vrijeme zbog objektivnih ili subjektivnih razloga pratiti nastavu na daljinu.“
 [više]

KAMPANJA #NEMOJ POSTATILOVINA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 5. 6. 2020. 09:28

Poštovani učenici i roditelji,

Ministarstvo unutarnjih poslova provodi kampanju #Nemoj PostatiLovina. Kampanja je usmjerena na podizanje svijesti o opasnostima uspostave odnosa povjerenja i emocionalne povezanosti između djeteta ili mlade osobe i (najčešće) odrasle osobe putem komunikacijskih tehnologija, a s ciljem njihova vrbovanja i iskorištavanja u seksualne svrhe. U nastavku pročitajte obavijest naše Policijske postaje Kutina, a video kampanje pogledajte na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=53OaQ1y0i04&feature=emb_logo 

 [više]

Upisi u srednju školu - Deficitarna zanimanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 5. 6. 2020. 09:03

Poštovani učenici i roditelji,

u nastavku je popis obrazovnih programa za koje će Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Kutina snositi troškove liječničkih pregleda u Medicini rada za upis u srednju školu, kao i način ostvarivanja prava.

 [više]

Naša škola dobila je status međunarodne Ekoškole! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 3. 6. 2020. 13:39

Poštovani roditelji i dragi učenici,

s radošću vam javljamo da je Hrvatsko povjerenstvo Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš našoj Školi dodijelilo status međunarodne Ekoškole. To znači da smo u cijelosti ispunili uvjete iz smjernica za provedbu programa Ekoškole i uredno izvršili sve potrebne radnje za stjecanje ovog međunarodnog priznanja.

 [više]

Izborna nastava - obavijest

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 3. 6. 2020. 13:28

Poštovani roditelji i dragi učenici, 

u Osnovnoj školi Zorke Sever u školskoj godini 2020./2021. bit će organizirana IZBORNA NASTAVA iz nastavnih predmeta:

 • Katolički vjeronauk za učenike od 1. do 8. razreda
 • Njemački jezik za učenike od 4. do 8. razreda i
 • Informatika za učenike od 1. do 4. razreda i za učenike 7. i 8. razreda ( za učenike 5. i 6. razreda je obvezan nastavni predmet)

Broj izbornih programa nije ograničen, roditelji imaju pravo odabrati i upisati svoje dijete u jedan ili više izbornih programa.

 [više]

Obavijest o izmjeni plana upisa djece u I razred OŠ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 2. 6. 2020. 13:29

Poštovani roditelji budućih prvašića! Upis u 1. razred u školskoj godini 2020./2021. održat će se 13., 14. i 15. srpnja 2020. godine u matičnoj i područnim školama. Detaljne upute o dostavi dokumentacije naknadno ćemo objaviti stoga Vas molimo da redovito pratite web stranicu Škole.

 [više]

Polaganje vijenca na grob Zorke Sever

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 2. 6. 2020. 08:31

29. svibnja 2020. godine ravnateljica, zamjenica ravnateljice i članice Školskoga odbora su u ime svih učenika i djelatnika Osnovne škole Zorke Sever zapalile svijeće i položile vijenac na grob Zorke Sever u Popovači čije ime ponosno nosi naša Škola.

 [više]

Kako je protekao Virtualni tjedan za Marijine obroke

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 2. 6. 2020. 08:12

Već drugu godinu zaredom učenici  Osnovne škole Zorke Sever podupiru udrugu - Marijini obroci Hrvatska.

Učenici naše škole uključili su se u Virtualni tjedan za Marijine obroke.

 [više]

Obavijest

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 1. 6. 2020. 09:06

Poštovani roditelji i dragi učenici, od 1. lipnja 2020. možete vratiti posuđene knjige u školsku knjižnicu, i to u periodu od 11:00 do 13:00 sati. Knjige možete poslati i po drugim učenicima ili roditeljima. Molimo vas da se pridržavate pravila pri povratu knjiga – ruke prije ulaska u knjižnicu dezinficirajte sredstvom koje će biti dostupno na ulazu knjižnice te poštujte pravilo da u knjižnicu ulazite pojedinačno, uz poštivanje obaveznog razmaka. Knjige će biti potrebno odložiti u za to predviđenu kutiju unutar knjižnice. Prije završetka nastavne godine potrebno je vratiti sve posuđene knjige. Unaprijed se zahvaljujemo i vidimo se!

 [više]

Virtualni tjedan za Marijine obroke

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 29. 5. 2020. 08:16

Želite pomoći najsiromašnijim školarcima? Uključite se u ‘Virtualni tjedan za Marijine obroke’.

Marijini obroci Hrvatska, humanitarna organizacija koja u najsiromašnijim zajednicama svijeta osiguravaju obroke na mjestu obrazovanja i Osnovna škola Zorke Sever pozivaju vas da se uključite u Virtualni tjedan za Marijine obroke.

 [više]

Važni datumi za upise u srednju školu

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 28. 5. 2020. 13:27

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html  

Tablice s važnim datumima su u prilogu

 

 [više]

Donacija obitelji Vuger

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 28. 5. 2020. 08:30

Dana 21. svibnja 2020. godine, obitelj Pavice i Božidara Vugera iz Kutine, poklonili su našoj Školi dvije slike koje je naslikala Zorka Sever. 

 [više]

Video-spot "Z kao Zorka"

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 22. 5. 2020. 15:16

Tekst himne Osnovne škole Zorke Sever "Z kao Zorka" osmislili su učenici i djelatnici Škole, a potom su ju uglazbili učitelji glazbene kulture Zvonimir Baljak i Pina Žilić. Ovaj video nastao je kako bi učenici mogli pjevati himnu i tijekom nastave glazbene kulture na daljinu. 

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 21. 5. 2020. 21:34

Poštovani roditelji i dragi učenici, temeljem Uputa HZJZ-a Preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja, od ponedjeljka 25. svibnja 2020. svi roditelji mogu poslati učenike razredne nastave, posebnih razrednih odjela i odgojno obrazovne skupine u školu.

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 20. 5. 2020. 13:53

Na stranici Škole za život objavljene su najnovije preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za rad predškolskih ustanova i razredne nastave, glazbenih škola i škola stranih jezika

https://skolazazivot.hr/najnovije-preporuke-i-upute-hrvatskog-zavoda-za-javno-zdravstvo-za-rad-predskolskih-ustanova-i-razredne-nastave-glazbenih-skola-i-skola-stranih-jezika/

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA ZA PROCJENU PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE ZA UPIS U 1. RAZRED

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 20. 5. 2020. 12:56

Poštovani,

iz Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanje izvijestili su da je, sukladno mišljenju Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, zbog trenutačno povoljne epidemiološke situacije moguće nastaviti aktivnosti vezane uz utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta i u školskim ustanovama.

 [više]

Kampanja "Pokreni kotač znanja"

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 14. 5. 2020. 14:32

Kampanja "Pokreni kotač znanja" pokrenuta je od strane Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a cilj joj je poticanje uključivanja učenika romske nacionalne manjine u odgoj i obrazovanje.

 [više]

Majčin dan

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 13. 5. 2020. 15:00

Majčin dan je izvrsna prilika da izrazimo zahvalnost svim majkama, bakama, tetama, sestrama, učiteljicama i svim ženama koje su imale i imaju utjecaj na naš život.

 

 [više]

Projektni dan - Dan Europe i predstavljanje eTwinning projekta "Dvorci"

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 11. 5. 2020. 13:45

Naša škola je u sklopu školskoga kurikuluma održala još jedan projektni dan, ali ovoga puta tijekom nastave na daljinu. Projektni dan Dan Europe bio je zamišljen kao dan u kojem bismo predstavili javnosti što smo radili tijekom cijele školske godine - to je trebao biti prekrasan završetak višemjesečnoga rada. 

 [više]

Nastava na daljinu – izazov za učenike, učitelje i roditelje

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 9. 5. 2020. 08:22

Stvarnost učenja na daljinu pomalo se ustalila, nalazimo se u osmom tjednu nastave na daljinu.

Kad razmislim zašto sam postala učiteljica, vjerujem da je kao i kod većine motiv bio biti dio ove plemenite profesije s nadom da ću barem jednog učenika potaknuti da i on sam postane učitelj.

 [više]

Izvannastavna aktivnost Programiranje

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 9. 5. 2020. 08:09

Učenici koji polaze izvannastavnu aktivnost Programiranje, prije nastave na daljinu, započeli su rad na projektu „Dvorci“. Zadatak je bio stvoriti virtualni Dvorac Erdody u Popovači u programu Minecraft Education Edition. 

 [više]

Nastava na daljinu u produženom boravku

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 5. 5. 2020. 16:33

Nastava na daljinu je za sve nas bio pravi izazov, kako za učenike i njihove roditelje, jednako tako i za mene samu. Brzo smo se svi snašli i krenuli u zajedničku avanturu putem aplikacija Viber, WhatsApp i Classdojo. 

 [više]

Nastava na daljinu u posebnim razrednim odjelima

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 5. 5. 2020. 16:25

Nastava na daljinu u posebnim razrednim odjelima dobro funkcionira.

Suradnja i komunikacija s roditeljima i učenicima odvija se uglavnom pomoću grupa u aplikaciji Viber. Također koristimo i e-poštu ovisno o vrsti materijala koje šaljemo (uglavnom se radi o  zadacima različitog tipa i prezentacijama).

 [više]

Dodatna obavijest: Sistematski pregledi djece prije upisa u prvi razred osnovne škole

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 5. 5. 2020. 12:11

Poštovani roditelji, upućujemo vas na dodatne upute Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije vezane uz pregled djece prije upisa u 1. razred za školsku godinu 2020./2021. koje možete pogledati na sljedećoj poveznici:

https://zzjz-sk.hr/site/novosti/364-sistematski-pregledi-djece-prije-upisa-u-prvi-razred-osnovne-skole-zapocinju-od-04-05-2020-g.html  

 [više]

Obavijest o izmjeni plana upisa djece u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. za područje Sisačko-moslavačke županije

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 4. 5. 2020. 10:29

Temeljem članka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta,

učenika te sastavu stručnih povjerenstava (Narodne novine 67/14.), Sisačko-moslavačka županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i šport

O B A V J E Š T A V A

roditelje/ skrbnike/ staratelje djece (u daljnjem tekstu: roditelje) da će se

 

PREGLEDI djece prije upisa u I. razred osnovne škole za 2020./2021. školsku godinu obavljati na način:

 [više]

Obavijest za roditelje/skrbnike učenika razredne nastave

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 2. 5. 2020. 13:28

Poštovani roditelji/skrbnici,

na temelju zaključka Vlade Republike Hrvatske od 23. travnja 2020. plan je otvoriti škole za razrednu nastavu za određene skupine učenika i uz primjenu preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

 [više]

Dan planeta Zemlje - radovi učenika

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 30. 4. 2020. 10:29

 [više]

Dan umjetnosti – 15. travnja

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 24. 4. 2020. 08:30

U svijetu se 15. travnja obilježava Dan umjetnosti koja obuhvaća različita područja. Toga je datuma davne 1452. rođen Leonardo da Vinci, talijanski graditelj, inženjer, kipar, slikar koji je u svoje vrijeme predstavljao primjer pravoga renesansnog čovjeka te doprinio razvoju umjetnosti i znanosti. 

 [više]

Vijesti iz produženog boravka

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 24. 4. 2020. 08:22

Učenici produženog boravka sa svojom učiteljicom, obilježili su Svjetski dan zdravlja te Uskrs izradom prigodnih radova. Radove učenika pogledajte u albumu:

 

 [više]

Noć knjige

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 23. 4. 2020. 09:53

Danas, 23.travnja 2020., povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige održava se deveta Noć knjige, posvećena aktualnoj temi promjene. Promjena je zahvatila i Noć knjige koja se prvi put odvija u virtualnom svijetu.

 [više]

Uskrsne aktivnosti

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 22. 4. 2020. 13:18

Ove  godine, uz nastavu na daljinu, aktivnosti vezane uz Uskrs ipak su uz zajednički kreativni rad i suradnju učitelja, učenika i roditelja stvorile prekrasne radove.

 [više]

Dan planeta Zemlje

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 22. 4. 2020. 13:00

 [više]

Primjer projektnih zadataka u nastavi matematike i njihovo vrednovanje

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 19. 4. 2020. 14:21

      Početkom mjeseca travnja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu za učitelje, nastavnike i profesore u kojima je dana preporuka za vrednovanje učenika. Jedna od tih preporuka odnosi se na izradu složenijih zadataka u obliku plakata, prezentacije, projekta, istraživačkog rada, kritičkog prikaza ili problemskog zadatka, te se takav rad vrednuje rubrikom ili nekim drugim načinom koji jasno prikazuje elemente i kriterije vrednovanja.

     Primjer takvih projektnih zadataka, rubrike za vrednovanje i rezultate učeničkih radova možete pogledati u kratkom videu.

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je objavilo i Primjere provjera i njihovog vrednovanja iz različitih predmeta (https://skolazazivot.hr/wp-content/uploads/2020/04/Dodatak-A-Primjeri-vrednovanja-nau%C4%8Denog-na-daljinu-v2.pdf) u kojim se nalaze i primjeri vrednovanja koje je pripremila učiteljica Elvisa Sekulić, učiteljica matematike iz Osnovne škole Zorke Sever i članica radne skupine za matematiku.

 

Izvor: https://skolazazivot.hr/upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-tijekom-nastave-na-daljinu/

   

 [više]

Vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 16. 4. 2020. 11:41

 [više]

Obavijest roditeljima: UPISI U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 16. 4. 2020. 11:39

Obavještavamo roditelje da se zbog trenutne situacije u Republici Hrvatskoj obustavljaju sve aktivnosti vezane uz upis djece u 1. razred osnovne škole.

Osnovne škole i zdravstvene ustanove do daljnjega neće provoditi postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece (https://zzjz-sk.hr/site/novosti/362-zbog-epidemioloske-situacije-ne-rade-se-preventivni-pregledi-i-cijepljenja.html).

O novim terminima rasporeda pregleda roditelji će biti naknadno obaviješteni putem web stranice i oglasne ploče Škole i Zavoda za javno zdravstvo Sisačko – moslavačke županije.

Školsko povjerenstvo za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta

 [više]

Čestitka

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 9. 4. 2020. 09:12

 [više]

Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 8. 4. 2020. 14:26

Ministarstvo znanosti i obrazovanja predstavilo je prošli tjedan upute za vrednovanje i ocjenjivanje za vrijeme trajanja nastave na daljinu u situaciji epidemije koronavirusa.

 [više]

Obavijest Centra za rehabilitaciju ERF-a Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 8. 4. 2020. 10:31

Dragi roditelji,

zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom virusa COVID-19 te nemogućnosti da usluge pružamo direktnim putem, Centar za rehabilitaciju nudi vam besplatno savjetovanje putem telefona vezano uz različita područja razvoja djeteta koja vas mogu brinuti.

U prilogu se nalazi popis područja iz kojih naši stručnjaci (psiholozi, edukacijski rehabilitatori, logopedi i socijalni pedagozi) pružaju podršku i savjetovanje, vrijeme u kojem možete nazvati stručnjaka te telefonski broj na koji se možete javiti.

Tu smo za vaša pitanja!

Djelatnici Centra za rehabilitaciju ERF-a 

 [više]

Čestitka povodom Svjetskog dana Roma

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 8. 4. 2020. 08:35

 [više]

Svjetski dan svjesnosti o autizmu - 2. travnja

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 6. 4. 2020. 20:54

„Odlična vježba za srce je sagnuti se i pomoći nekome da ustane!“

      Nepoznati autor

 

 [više]

Svjetski dan osoba s Down sindromom - 21.ožujka

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 6. 4. 2020. 20:45

Osobe s Down sindromom su posebnije!

Znate zašto?

Osobe s Down sindromom su posebnije jer uvijek pokazuju ljubav!

 [više]

Ljubičasti dan - Svjetski dan podrške osoba s epilepsijom - 26.ožujka

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 6. 4. 2020. 20:32

„Želim da ljudi znaju da ako boluješ od epilepsije, nisi sam!“

Cassidy Megan, osnivačica Purple Daya

 [više]

Prvi dan proljeća, Svjetski dan šuma – 23. ožujka

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 6. 4. 2020. 20:23

“To je opet proljeće. Zemlja je kao dijete koje zna pjesme napamet.“

  Rainer Maria Rilke

 [više]

Dan voda - 22. ožujka

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 6. 4. 2020. 20:12

„Da čitav svijet izgori, ostala bi jedino voda, a u njoj bi ležala klica novog života.“

Seneka

 [više]

Dan očeva

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 6. 4. 2020. 19:58

Najbolji tata!

Sretan Dan očeva!

Hvala ti što si uvijek uz mene!

Na blagdan sv. Josipa, koji je uzor zemaljskog očinstva, slavimo i Dan očeva.

Taj dan najvažnije je da očevi dobiju ljubav i zahvalnost za sav rad i trud koje s ljubavlju ulažu u obitelj.

 [više]

Međunarodni dan dječje knjige

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 2. 4. 2020. 11:20

Međunarodni dan dječje knjige, skraćeno ICBD – International Children’s Book Day, osmišljen je kako bi se djecu potaknulo na čitanje i kako bi tu naviku održali kroz čitav život.

 [više]

Preporuke o organizaciji radnoga dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 27. 3. 2020. 19:58

 [više]

Čestitka

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 27. 3. 2020. 10:46

 [više]

Ljubičasti dan

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 26. 3. 2020. 08:17

 [više]

Radijska emisija „U pomaku“ o našoj Školi

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 24. 3. 2020. 12:50

9. ožujka je na Hrvatskome radiju emitirana emisija „U pomaku“ u kojem se govori o raznolikim aktivnostima naše Škole kao i o projektu „Go greener“ koji je predstavljen na projektnome danu čija je eko-tema bila otpad. 

 [više]

Informacije o radu Škole u periodu poučavanja na daljinu

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 22. 3. 2020. 20:06

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Na početku, svim učenicima, učiteljima i roditeljima zahvaljujem na trudu, odgovornosti i suradnji koje ste pokazali u prvom tjednu nastave putem virtualnih učionica. 

Prema riječima ministrice znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Blaženke Divjak prijelaz na sustav poučavanja na daljinu izuzetno je zahtjevan, zahtjeva motivirani rad, odgovornost i disciplinu svih uključenih, ali u tome smo zajedno i uz preuzimanje odgovornosti svjesni smo da ćemo mnoge probleme rješavati u hodu.

Učenici trebaju izvršavati aktivnosti u virtualnim učionicama, ali ne treba inzistirati da to rade u realnom vremenu, nego tijekom dana jer možda imaju teškoća pristupiti internetu ili dijele uređaj s braćom i sestrama. Dakle, bilo kada u tijeku dana je prihvatljivo da učenici odrade svoje obaveze. Učitelji prate aktivnosti učenika, zadaju im zadatke, potiču ih na rad, okupljaju u virtualnim učionicama i daju povratnu informaciju o njihovom radu i napretku. Podsjećam učenike na primjerene oblike ponašanja u virtualnom okruženju, što znači da vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici.

Poštovani roditelji i dragi učenici i dalje Vas molim za strpljenje, razumijevanje, suradnju i podršku kako bi nastava na daljinu bila što uspješnija i kvalitetnija!

Samo odgovornim ponašanjem i poštivanjem preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite bit će omogućen brži povratak u školske klupe!

Osnovna škola Zorke Sever je otvorena svakim radnim danom od 8 do 12 sati.

Sve upite možete vršiti pozivom na broj 044/ 730 – 021 ili  099/ 344 28 61,

te na adresu e-pošte: ured@os-zorke-sever.skole.hr

                                                       Ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof.

 [više]

Odluka o izmjeni Odluke o obustavi izvođenja nastave u ustanovama i uspostavi nastave na daljinu - Ministarstvo znanosti i obrazovanja Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 22. 3. 2020. 19:56

U nastavku donosimo Odluku o izmjeni Odluke o obustavi izvođenja nastave u ustanovama i uspostavi nastave na daljinu - Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 [više]

Svjetski dan osoba s Down sindromom

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 21. 3. 2020. 10:02

 [više]

Obavijest

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 17. 3. 2020. 16:47

Poštovani roditelji i dragi učenici!

U skladu s uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja obavještavamo Vas da će učitelji Osnovne škole Zorke Sever postavljati sadržaje, radne materijale, zadatke, upute za rad i sve ostalo što smatraju potrebnim za kvalitetan rad naših učenika u provedbi Nastave na daljinu u virtualne učionice prema redovitom rasporedu nastave za pojedini razredni odjel.

Hvala svima na razumijevanju!

 [više]

Poveznice na virtualne razrede nastave na daljinu

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 15. 3. 2020. 19:15

U nastavku se nalaze poveznice na virtualne razrede unutar kojih će predmetni učitelji u narednim danima objavljivati nastavne materijale. Učenici se u virtualne razrede prijavljuju sa svojim carnetovim podacima koje koriste i za ulazak u e-Dnevnik.

 [više]

Upute vezano uz organizaciju nastave na daljinu

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 15. 3. 2020. 10:31

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 pod nazivom Škola na Trećem bit će u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine.

Za učenike predmetne nastave osnovnih škola i učenike srednjih škola svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. 

 [više]

Obavijest o obustavi nastave

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 13. 3. 2020. 13:49

Poštovani roditelji i dragi učenici! Na temelju Odluke Vlade Republike Hrvatske, od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavlja se nastava u Školi.
Molimo Vas da redovito pratite obavijesti na mrežnoj stranici Škole.


Ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof.

 [više]

Obavijest

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 12. 3. 2020. 19:20

Održavanje Županijske smotre LiDraNo 2020. godine odgađa se do daljnjega, a sukladno mišljenju Ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

Ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof.

 [više]

OBAVIJEST RODITELJIMA: Smjernice osnovnim i srednjim školama vezano uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijsko – komunikacijske tehnologije Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 12. 3. 2020. 12:40

Ministarstvo znanosti i obrazovanja upućuje škole na pripremne aktivnosti vezane uz organizaciju nastave na daljinu kako bi u slučaju eventualne promjene sigurnosne situacije učenicima i učiteljima osigurali učenje i poučavanje na daljinu.

Prema Smjernicama osnovnim i srednjim školama vezano uz organizaciju nastave na daljinu uz pomoć informacijsko – komunikacijske tehnologije Ministarstva znanosti i obrazovanja (KLASA: 602-01/20-01/00155, URBROJ: 533-01-20-0001, od 11. ožujka 2020. godine) obavještavamo roditelje učenika 5. i 7. razreda da će se preuzimanje tableta i potpisivanje suglasnosti održati u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine od 8 do 12 sati u Osnovnoj školi Zorke Sever. Roditelji su dužni ponijeti osobne iskaznice te OIB zbog identifikacije. U prilogu su navedene Smjernice, koje također možete pogledati na poveznici: https://mzo.gov.hr/vijesti/smjernice-osnovnim-i-srednjim-skolama-vezano-uz-organizaciju-nastave-na-daljinu-uz-pomoc-informacijsko-komunikacijske-tehnologije/3585.

 

Ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof.

 [više]

Program Županijske smotre LiDraNo

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 10. 3. 2020. 14:14

 [više]

Obilježen Međunarodni dan matematike

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 8. 3. 2020. 14:03

Učenici 8. razreda i njihove učiteljice matematike Elvisa Sekulić i Josipa Blažević priredili su izložbu radova obilježavajući Međunarodni dan matematike. Radove su predstavili u holu škole, a kako je sve izgledalo, pogledajte u kratkom videu.

 

 

 [više]

Projekt Čitosapiens

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 7. 3. 2020. 11:03

Projekt Čitosapiens nastao je u školskoj knjižnici povodom Mjeseca hrvatske knjige, a nastavit će se kroz više godina. Cilj projekta je omogućiti djeci i njihovim roditeljima uživanje u zanimljivim slikovnicama iz naše školske knjižnice u suvremenom obliku YouTube videa.

 [više]

Preporuke mjera zaštite Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva unutarnjih poslova i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 7. 3. 2020. 10:49

Poštovani roditelji i dragi učenici, u prilogu se nalaze preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u odgojno-obrazovnim ustanovama vezane za CONVID-19 (Korona virus). Molimo sve roditelje i učenike da budu odgovorni i pridržavaju se navednih uputa zbog svoje sigurnosti i svih koji pohađaju školu. Hvala

 [više]

Treće kolo CM lige

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 4. 3. 2020. 20:36

U našoj Školi je 20. veljače održano treće kolo CM lige. Sudjelovalo je osam ekipa podijeljenih u dvije kategorije – mlađu dobnu skupinu (5 ekipa) i stariju dobnu skupinu (3 ekipe). 

 [više]

Projektni dan

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 2. 3. 2020. 20:32

27. veljače je održan projektni dan čija je eko-tema bila otpad, a predstavljen je i eTwinning projekt „Go greener“ u sklopu kojeg je sudjelovala samo jedna škola iz Hrvatske, a to je upravo bila naša Škola! U uređenju prostora su sudjelovali učitelj likovne kulture Nikola Bartulić, naši domari i ostali djelatnici Škole.

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 26. 2. 2020. 18:56

Zadnje srijede u veljači se obilježava Dan ružičastih majica, program čiji je cilj sprječavanje vršnjačkoga nasilja. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi.

 [više]

Zorkini učenici na Popovačkom urnebesnom karnevalu

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 26. 2. 2020. 18:47

22. veljače su na Popovačkom urnebesnom karnevalu sudjelovali učenici 6.c razreda pod vodstvom razrednice Marine Međimurec Čupić. Bili su maskirani u Neila Armstronga, američkoga astronauta koji je prvi kročio na Mjesec.

 [više]

Susret s književnicom Vlastom Golub

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 26. 2. 2020. 18:36

25. veljače učenici od 6. do 8. razreda su u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Popovača imali susret s Vlastom Golub, književnicom i glumicom virovitičkoga kazališta. 

 [više]

Maskenbal – poznate ličnosti

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 26. 2. 2020. 18:03

25. veljače maske su preplavile školske hodnike. Svi su željno iščekivali maskenbal čija se ovogodišnja tema odnosila na poznate ličnosti. 

 [više]

Međunarodni dan materinskoga jezika

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 26. 2. 2020. 17:52

Od 2000. godine 21. veljače se u svijetu obilježava Međunarodni dan materinskoga jezika s ciljem unaprjeđivanja, učenja i razvoja materinskoga jezika te njegovanja jezične i kulturne različitosti i višejezičnosti. 

 [više]

Terenska nastava osmih razreda u Grad Heroj

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 26. 2. 2020. 17:42

13. i 14. veljače naši osmaši bili su sa svojim učiteljima na terenskoj nastavi u Gradu Heroju.  

 [više]

Dan hrvatske glagoljice

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 24. 2. 2020. 17:29

22. veljače se obilježava Dan hrvatske glagoljice,  hrvatskoga povijesnog pisma. Tog je datuma 1483. tiskana prva hrvatska knjiga  „Misal po zakonu rimskog dvora“. 

 [više]

Dan sigurnijeg interneta

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 21. 2. 2020. 17:32

Prošli tjedan smo obilježili Dan sigurnijeg interneta. Razrednice šestih razreda su održale roditeljski sastanak tijekom kojeg se govorilo o vršnjačkom nasilju, posebice o internetskom nasilju (cyberbullyingu) s kojim se učenici svakodnevno susreću. 

 [više]

Projektni dan Eko škole

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 20. 2. 2020. 07:28

 [više]

Zahvala za sudjelovanje u humanitarnoj akciji Vukovaru na dar

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 17. 2. 2020. 18:16

U protekla tri tjedna, koliko je trajala naša humanitarna akcija Vukovaru na dar, prikupljena je velika količina hrane i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu u Vukovaru koju će dodijeliti potrebitim vukovarskim obiteljima. 

 [više]

Valentinovski štand

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 17. 2. 2020. 18:05

Naši vrijedni zadrugari su sa svojim učiteljicama izradili prigodne poklone za Valentinovo te postavili štand na ulazu u školu. Svi izrađeni i ukrašeni predmeti su bili u znaku Dana zaljubljenih. Možemo se pohvaliti kako su svi predmeti prodani i sigurni smo kako su nekoga itekako razveselili!

Zahvaljujemo svima koji su podržali rad Učeničke zadruge „Zora“!

 [više]

Valentinovo

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 17. 2. 2020. 17:46

14. veljače se slavi blagdan svetoga Valentina, zaštitnika zaljubljenih. Toga datuma je u našoj Školi sve bilo u znaku ljubavi. Školski hol su uredili učitelji edukatori-rehabilitatori, učitelj likovne kulture Nikola Bartulić te vjeroučitelji Antonijo Boškić i Marina Međimurec Čupić. 

 [više]

Plazma Sportske igre mladih - "Coca-Cola Cup" u našoj školi

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 17. 2. 2020. 17:29

I ove godine je naša Škola bila domaćin  Plazma Sportskih igara mladih - „Coca-Cola Cup“ koje su se održale 12. veljače. 

 [više]

Posjet učenika posebnih odjela Osnovne škole Zvonimira Franka

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 17. 2. 2020. 17:26

12. veljače su naše učenike iz posebnih odjela posjetili učenici i učitelji edukatori-rehabilitatori posebnih odjela Osnovne škole Zvonimira Franka iz Kutine. 

 [više]

Dodjela nagrada na Stepinčevoj večeri u Budaševu

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 12. 2. 2020. 19:05

Hrvatski blaženik, nadbiskup i kardinal Alojzije Stepinac je preminuo 10. veljače 1960. godine. Udruga za brigu o djeci i mladima „Radost“ iz Budaševa je njemu u čast 10. veljače 2020. godine organizirala četvrtu Stepinčevu večer, a na kojoj su nagrađeni učenici čiji su radovi bili prijavljeni na likovno- literarni natječaj Udruge.

 [više]

1. natjecateljsko kolo Matematičke lige Popovača - Velika Ludina

Autor: ELVISA SEKULIĆ, 11. 2. 2020. 19:34

U srijedu 5. veljače 2020. godine u 16 sati održalo se 1. natjecateljsko kolo Matematičke lige Popovača - Velika Ludina, kojemu je domaćin bila Osnovna škola Zorke Sever u Popovači. Pravo nastupa ostvarilo je 102 učenika osnovnih škola Grada Popovače i Općine Velika Ludina putem pretkvalifikacijskih kola. 

 [više]

Donacija gospođe Marice Bedeković

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 10. 2. 2020. 20:28

Naša škola je bogatija za još jedan predmet koji nas podsjeća na prošla vremena – kolovrat koji je donirala gospođa Marica Bedeković iz Popovače. Star je više od sto godina i sada će krasiti naš školski prostor u kojem je vidljivo prožimanje tradicionalnog i modernog.  Zahvaljujemo gospođi Bedeković na tako vrijednoj donaciji!

                                    Ravnateljica Zvjezdana Martinec, prof.

 [više]

Zbor profesora Majstorovića

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 10. 2. 2020. 20:10

Dragi učenici i poštovani roditelji, uz izvannastavne aktivnosti pjevanja u Malom zboru kod učiteljice glazbene kulture Pine Žilić i pjevanja u Velikom zboru i sviranja kod učiteljice glazbene kulture Anite Novaković, i u drugom polugodištu ove školske godine nastavljamo suradnju s vrsnim glazbenim pedagogom, profesorom Božidarom Darkom Majstorovićem. 

 [više]

Donacija slike

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 9. 2. 2020. 09:28

Dana 7. veljače 2020. godine, gospođa Marija Mažić, učiteljica matematike u mirovini poklonila je našoj Školi sliku mrtve prirode koju je naslikala Zorka Sever 1957. godine pastelnim bojama.

 [više]

Promocija u zvanje učitelja mentora Elvise Sekulić

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 8. 2. 2020. 09:33

31. siječnja 2020. godine je u prostoru Hrvatskoga državnog arhiva u Zagrebu održana promocija za 367 najboljih u odgojno-obrazovnom sustavu koji su dobili zvanje mentora ili savjetnika. 

 [više]

Obilježen Dan crvenih haljina

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 8. 2. 2020. 07:46

7. veljače 2020. godine se u našoj školi obilježio Dan crvenih haljina čiji je cilj podizanje svijesti o moždanom udaru kod žena. Sve se odvilo u učionici koju su uredili učenici 8.b razreda s učiteljem likovne kulture Nikolom Bartulićem. 

 [više]

Predavanje "Zdrav za 5"

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 7. 2. 2020. 12:10

U srijedu, 5. veljače 2020. godine ugostili smo predstavnike Policijske uprave sisačko – moslavačke gospodina Slavka Jerkovića i gospodina Željka Šalkovića. Učenicima osmih razreda su predstavili projekt „Zdrav za 5“. 

 [više]

Obavijest o postupku upisa djece u 1. razred Osnovne škole Zorke Sever za školsku godinu 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 7. 2. 2020. 12:03

OBVEZNICI UPISA U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

 • djeca koja do 1. travnja 2020. godine imaju navršenih šest godina života, odnosno djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2013. do 31. ožujka 2014. godine
 [više]

Matematička liga Popovača - Velika Ludina

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 3. 2. 2020. 17:28

Nakon provedenih kvalifikacija, u srijedu 5. veljače 2020. godine u 16 sati nastavlja se Matematička liga Popovača -Velika Ludina, sezona 2019./2020.

Prvom natjecateljskom kolu domaćin će biti Osnovna škola Zorke Sever u Popovači. Podsjetimo, pravo nastupa u MLPVL ostvarilo je 102 učenika osnovnih škola grada Popovače i općine Velika Ludina, a u završno kolo će se plasirati 50% najuspješnijih iz dva natjecateljska kola.

 [više]

Postani mladi ambasador za prava djece i mladih Europske unije

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 29. 1. 2020. 19:56

Imaš između 12 i 17 godina, tečno govoriš engleski jezik i želiš sudjelovati u stvaranju bolje budućnosti za djecu i mlade? Ako želiš pomoći da glas djece i mladih čuju predstavnici Europske unije, prijavi se i postani mladi ambasador za prava djece i mladih Europske unije!

 [više]

Predstava „Dvije crte plavo“

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 28. 1. 2020. 10:43

Učenici sedmih i osmih razreda su 27. siječnja 2020. godine u Domu kulture u Popovači pogledali predstavu „Dvije crte plavo“ u organizaciji Knjižnice i čitaonice Popovača. Predstava kazališne kuće Exit Teatar iz Zagreba je namijenjena podizanju svijesti mladih o važnosti i nužnosti odgovornog spolnog ponašanja u prevenciji maloljetničkih trudnoća.

 [više]

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

Autor: Zvijezdana Žigolić Južvak, 27. 1. 2020. 17:33

27. siječnja se diljem svijeta obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Na današnji dan prije 75 godina je sovjetska Crvena armija ušla u nacistički koncentracijski logor smrti Auschwitz-Birkenau i oslobodila preživjele logoraše.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 CERTIFIKAT EKO ŠKOLE

CERTIFIKAT "AI ŠKOLA"

Jelovnik

Youtube - Škola za život

Škola na trećem -RN

s&t tableti
E-škole

Tražilica
Kalendar
« Kolovoz 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi

eDnevnik učitelji

CMS za škole logo
Osnovna škola Zorke Sever / Kolodvorska ulica 36, HR-44317 Popovača / os-zorke-sever.skole.hr / ured@os-zorke-sever.skole.hr
preskoči na navigaciju